مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»پیگیری های اداری»اخبار کمیسیون
اخبار و رویدادها
    باخت تسهیلات به رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    کارنامه تامین مالی بخش مسکن کشور در سال ۱۴۰۳ رضایت‌بخش نیست. رشد واقعی تسهیلات خرید، ساخت و جعاله نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و در عین حال سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات بانکی کشور طی سال‌های اخیر آب رفته و در سال ۱۴۰۳ به کف ۵.۴‌درصد رسیده است. به این ترتیب در حالی که باید تسهیلات نقش محرک معاملات و رونق ساخت‌‌وساز را ایفا کند، این تسهیلات منقبض شده حامی رکود در بخش مسکن کشور شده است

    ?????? ?????...
    ستون کج مسکن‌ حمایتی
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    سه نوع وام ارزان به اسم «تامین مسکن ۳دهک محروم» ابلاغ شد؛ اما بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از تجربه دو دهه حمایت این‌چنینی از فقرای مسکن‌نشان می‌دهد، احتمال «اصابت» تسهیلات خرید، اجاره و ساخت با سقف‌های بیشتر و نرخ سود بسیار کمتر از تسهیلات مسکن معمولی، به جامعه هدف پایین است. کم‌درآمدها چون «وام‌پذیر» نیستند و در مقابل، «وام ۴درصدی» در بازار غیررسمی مشتری دارد، امتیازشان را به فروش می‌رسانند.

    ?????? ?????...
    نشانه‏‏‌های بحران صنعت ساختمان
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    صنعت احداث ایران امروز در نقطه‌‌‌ای ایستاده که نه می‌‌‌توان آن را با امیدهای بی‌‌‌پشتوانه اداره کرد، نه با بخشنامه‌‌‌های پرابهام و سیاستگذاری‌‌‌های ناکارآمد. سال‌هاست که این صنعت با منابع محدود، تعهدات سنگین، سازوکارهای فرسوده و بی‌‌‌ثباتی مزمن، سعی کرده روی پای خود بایستد. اما امروز دیگر جای آزمون و خطا نیست. اکنون زمان آن رسیده که سیاستگذاران حوزه صنعت ساختمان، به‌‌‌جای نگاه از بالا به پایین، صدای میدان را بشنوند؛ صدای شرکت‌هایی که در سخت‌‌‌ترین شرایط، هنوز بر تعهدات خود ایستاده‌‌‌اند. تقویت صنعت احداث، تقویت بنیان اقتصادی کشور است و اگر این واقعیت نادیده گرفته شود، تبعات آن فقط دامن شرکت‌ها رانمی‌گیرد، بلکه گریبان آینده کشور را هم خواهد گرفت.

    ?????? ?????...
    تامین مسکن با چشم ‏‌بسته
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

     وزارت راه و شهرسازی از سال ۹۹ تاکنون  هیچ گزارشی درباره «سطح قیمت مسکن شهرها، شاخص دسترسی خانوارها، نیاز استانی به عرضه و میزان تولید مسکن» منتشر نکرده است. خلأ پنج پایه سیاستگذاری برای بخش مسکن و ساختمان به خاطر «نبود آمار»؛ آیا تصمیم‌گیری با «چشم‌‌بسته» در تعمیق رکود تاثیرگذار بوده است؟

    ?????? ?????...
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اخبار کمیسیون پیگیری های اداری
  
بایگانی اخبار
کلاف سردرگم نهضت ملی مسکن
يکشنبه, فروردين 19, 1403 by روابط عمومی انجمن

به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی، نهضت مسکن ملی که با وعده خانه‌دارکردن قشر متوسط و ضعیف جامعه از طرف دولت سیزدهم مطرح شده و به اجرا درآمد، حالا با گذشت نزدیک به سه سال همچنان با مشکلات زیادی دست به گریبان است و وقتی «نهضت مسکن ملی» را در موتور‌های جست‌وجوگر قرار می‌دهیم کلمه «گره» هم به آن اضافه شده و به درد جدیدی برای استان‌ها تبدیل شده است. 
متأسفانه با توجه به اینکه هیچ سازمان و نهادی به صورت مستقیم در انجام امور نهضت مسکن ملی نقش ندارد، به همین خاطر کسی کم‌کاری و روی زمین ماندن کار‌ها را گردن نمی‌گیرد و نمی‌توان پاسخگویی برای این همه تأخیر پیدا کرد. با توجه به اینکه دولت قول داده بود ۴ میلیون مسکن در عرض چهار سال بسازد، تورم‌های چند سال اخیر قیمت‌ها را به شدت بالا برده و متقاضیانی که فکر می‌کردند می‌توانند پول یک واحد را تأمین کنند، امروز اصلا نمی‌دانند باید چقدر آورده داشته باشند. 
تعلل و تأخیر در اتمام طرح‌های نهضت ملی مسکن در استان‌های مختلف، تأثیرات زیادی روی قشر‌های مختلف جامعه گذاشته و بسیاری از متقاضیان هنوز نمی‌دانند چه زمانی خانه‌دار می‌شوند. آنطور که مشخص است در بیشتر مناطق، متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن همچنان پیامک واریز وجه دریافت می‌کنند و این موضوع به کابوس روزانه و شبانه آنها تبدیل شده در شرایطی که هنوز نمی‌دانند قیمت تمام شده واحد‌ها چقدر خواهد بود و اصلا در کدام بلوک و طبقه صاحب خانه می‌شوند. 

کسی پاسخگوی متقاضیان نیست
متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن اغلب از اقشار کم‌درآمد جامعه هستند، بنابراین با حقوق اداره‌کار و کارمندی تأمین آورده یکصد میلیونی در چندماه بسیار دشوار است. اکثر آنها تاکنون با فروش طلا، ماشین، دریافت تسهیلات بانکی و... آورده خود را تأمین کرده‌اند، اما اکثر متقاضیان دیگر توان تأمین آنچه را که آورده نامیده می‌شود، ندارند. در این بین تعلل در اجرای طرح نهضت ملی مسکن هر اندازه ادامه پیدا کند، تورم بیشتری شامل این پروژه‌ها می‌شود و متقاضی باید تاوان این کم‌کاری را از جیب خود پرداخت و اگر در پرداخت اقساط تعلل کند، به پروژه‌های با پیشرفت فیزیکی کمتر منتقل و متقاضی دیگری جایگزین او می‌شود.  

اما نکته مهمتر اینکه در برخی نقاط هنوز هیچ چیز مشخص نیست و مجریان هم پاسخگوی متقاضیان نیستند. به عنوان مثال در پروژه شهر جدید هشتگرد در استان البرز که از همان روز‌های نخست از متقاضیان خواسته بود حسابی با موجودی ۴۰ میلیون تومان در بانک مسکن داشته باشند، حالا بعد از گذشت دو سال هیچ اتفاقی رخ نداده و گویی پروژه درگیر تغییر مدیرانی است که نتوانسته‌اند کارآمدی خود را به اثبات برسانند. به گفته یکی از متقاضیان مسکن در پروژه هشتگرد استان البرز، اکنون هیچ‌کس پاسخگوی انجام کار‌ها نیست و انگار هیچ تعهدی به مردم داده نشده است.  

وی با تأکید بر اینکه از همان روز‌های اول در این منطقه مدیران رفتار درستی با متقاضیان نداشتند و در مقابل سؤالات آنها خود را مسئول نمی‌دانستند، می‌گوید: «چند وقتی است که شنیده‌ایم مدیران قبلی پروژه را عوض کرده و افراد جدیدی به جای آنها نشسته‌اند، اما درنهایت هیچ چیز برای مردم تغییر نکرده و همچنان نمی‌دانیم چه کسی باید در مقابل این همه تأخیر و بالا رفتن قیمت‌ها و زمین ماندن کار‌ها پاسخگو باشد. دولت با وجود مدیران ضعیف و ناکارآمد، خودش را زیر سؤال می‌برد و اعتماد مردم را خدشه‌دار می‌کند.»

موانع اصلی ساخت مسکن
طی چند سال اخیر اجاره‌بها کمر مستأجران را شکسته و این در حالی است که ساخت‌وساز مسکن به کنترل قیمت رهن و اجاره مسکن کمک می‌کند، زیرا هرچه تقاضا برای مسکن بالا برود، قیمت نیز بالا می‌رود. در استان چهارمحال و بختیاری، شهرکرد جزو شهر‌هایی است که قیمت مسکن در آن با کلان‌شهر‌ها رقابت می‌کند، در حالی که امکانات آن با شهر‌های بزرگ زمین تا آسمان تفاوت دارد. طبق گزارش‌های موجود، موانع اصلی شامل کمبود بودجه، مشکلات بروکراسی، کاستی‌ها در زیرساخت‌های اساسی، ناهماهنگی‌ها بین نهاد‌های دخیل و نوسانات بازار مصالح ساختمانی موجب شده تا روند احداث مسکن در طرح نهضت ملی مسکن در چهارمحال و بختیاری کند پیش برود و باید این امر با رفع موانع تسریع شود.  

تکرار تجربه تلخ مسکن مهر
البته باید به این نکته توجه داشت که تحویل مسکن در طرح نهضت ملی مسکن بدون تکمیل زیرساخت‌های موردنیاز یک منطقه مسکونی ازجمله مراکز خرید، مرکز درمانی، مدرسه، مسجد، فضای بازی، فضای سبز، حمل‌ونقل عمومی و... تجربه تلخ مسکن مهر را تکرار می‌کند. 

مانع‌تراشی مدیران در نهضت ملی مسکن
همچنان بعد از گذشت دو دهه ساکنان سایت‌های مسکن مهر از امکانات یک زندگی شهری به طور کامل بهره‌مند نشده‌اند. درد نهضت مسکن ملی فراگیر شده و به عنوان یک گره کور در استان‌های ایران به چشم می‌خورد. به عنوان مثال علی‌رغم اینکه وزیر راه و شهرسازی از مشارکت انبوه‌سازان گلستانی در نهضت ملی مسکن استقبال و با این موضوع موافقت کرد، اما مدیران استان برای تحقق این موضوع مانع‌تراشی می‌کنند. 
توسعه مسکن یکی از نیاز‌های ضروری جامعه است که با وعده دولت هم انتظارات از این بخش افزایش یافت، اما عدم تحقق برنامه‌ها ضمن ایجاد تورم در مسکن، آثار اجتماعی بدی نیز به جا گذاشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد گرچه وعده دولت با ارقام اعلام شده زیرساخت قوی‌تری برای اجرا نیاز داشت، اما خودش به تنهایی توان انجام آن را نداشته و ضروری بود با بخش خصوصی تعامل و همکاری بیشتری داشته باشد. 
هرچند این مسئله مورد تأکید وزیر راه و شهرسازی قرار داشت، اما آنچه از بخش خصوصی شنیده می‌شود عدم همکاری دولتی‌ها است. در برخی استان‌ها همچون گلستان، بخش خصوصی مانند انبوه‌سازان کنار گذاشته شدند و خروجی وعده‌ها نشان می‌دهد اجرای مسکن با حرف‌های روز اول فاصله زیادی دارد. فاصله‌ای که در کنار تشدید وضعیت نامساعد بازار، ناامیدی مردم هم بوده است. 

جلوگیری از مشارکت انبوه‌سازان در نهضت ملی مسکن
دبیر انجمن انبوه‌سازان گلستان درباره میزان ضرورت تعامل با بخش خصوصی برای دولت در بخش مسکن می‌گوید: «از زمان آغاز طرح نهضت ملی مسکن، انبوه‌سازان در جلسه‌ای که با حضور بذرپاش وزیر راه و شهر‌سازی برگزار شد، آمادگی خود را برای مشارکت به شیوه‌ای که بخشی از سرمایه سازندگان وارد پروژه شود، اعلام کردند. درنهایت نتیجه این شد که انبوه‌سازان در ۲۰ درصد از این پروژه‌ها مشارکت داشته باشند و این پیشنهاد با استقبال وزیر روبه‌رو و به استان‌ها ابلاغ شد. در سفر دوم رئیس‌جمهور به گلستان وزیر راه و شهرسازی به صراحت به مدیرکل عنوان کرد که با انبوه‌سازان وارد تعامل شود تا سرعت پیشرفت پروژه‌های مسکن ملی افزایش یابد.»
حمیدرضا محبی ادامه می‌دهد: «قرار شد به صورت کارگزاری پروژه‌هایی به انبوه‌سازان سپرده شود و در همین راستا طرح‌ها و نقشه‌ها از سوی انجمن آماده و به اداره کل تحویل شد. حتی اداره کل راه و شهرسازی عنوان کرد که به صورت کارگزاری این پروژه‌ها بین انبوه‌سازان دارای گرید بالا توزیع می‌شود و مکاتبات لازم هم در این خصوص انجام شد، اما در ادامه و در لایه‌های میانی از انجام این تصمیم جلوگیری به عمل آمد و عنوان شد که این انجمن نمی‌تواند کارگزار باشد.»

منبع: روزنامه خانمان