اخبار کمیسیون پیگیری های اداری
بایگانی اخبار
دو شرط انبوه سازان برای ورود به صنعت هتل سازی
شنبه, آذر 01, 1393 by روابط عمومی انجمن
در این میان برخی از سازندگان به سرمایه گذاری در بخش هتل سازی و تجاری رو آورده و در این حوزه فعالیت می کنند. البته برخی از کارشناسان مربوطه معتقدند تنها رکود بازار مسکن دلیل رو آوردن سرمایه داران به بخش تجاری نیست، چراکه چرخه کند اقتصادی در کشور بازار مسکن را راکد کرده، اما افزایش گرایش سرمایه گذاری در بخش هتل سازی به فعالیت سازمان های گردشگری نیز مربوط می شود.
این در حالی است که عده ای از صاحب نظران علت رونق صنعت هتل سازی را تامین منابع شهرداری ها می دانند، چرا که اخیرا شورای عالی معماری مانع تراکم فروش بی رویه شهرداری ها شده است و به هر حال این ارگان احتیاج به کسب و تامین منابع دارند و در این شرایط به تجاری فروشی رو آورده است.
با توجه به اینکه انبوه سازان مسکن بخش اعظمی از سرمایه گذاران و سازندگان کشور را به خود اختصاص داده اند، خبرنگار «صما» دلایل گرایش برخی از سرمایه گذاران به صنعت هتل سازی را جویا شد و آنان به تشریح پیش شرط های توسعه این صنعت به واسطه ورود انبوه سازان پرداختند که در ادامه می خوانید.
سرمایه داران داخلی توان توسعه صنعت هتل سازی را دارند
دبیر انجمن انبوه سازان استان اصفهان با اشاره به اینکه توسعه صنعت هتل سازی نیازمند حمایت دولت است، گفت: با توجه به شرایط مناسب کشور برای جذب توریست دولت می بایست زیرساخت های لازم را برای حمایت از سرمایه گذاران و گردشگران فراهم تا گردش مالی مناسبی برای توسعه صنعت هتل سازی فراهم شود.
احمد تولا در ادامه اظهار داشت: در راستای اقتصاد مقاومتی یکی از بهترین گزینه جایگزین بودجه ناشی از منابع نفتی، توسعه صنعت گرشگری است. لذا فراهم شدن زیرساخت های توسعه این صنعت، هتل سازی را فعال می کند.
تولا با بیان اینکه دولت باید در چند زمینه از سرمایه گذاران حمایت کند، تاکید کرد: ساخت هتل های مناسب احتیاج به زمین هایی در موقعیت شهری دارد؛ بنابراین اول دولت باید زمین های دولتی و ارزان در اختیار سرمایه گذاران قرار دهد.
وی در ادامه اظهارات خود افزود: ارگان های دولتی همچون وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ها می توانند با در اختیار گذاشتن زمین های صفر یا با زمان کم از سرمایه داران در این مسیر حمایت کنند.
تولا تسهیلات بانکی متناسب را یکی دیگر از حمایت های لازم در جهت توسعه صنعت هتل سازی خواند و گفت: مدت بازدهی و بهره وری از هتل پروسه ای طولانی و زمانبر است به علاوه هزینه های تحمیل شده شهرداری ها به سازندگان باید در جهت رواج صنعت هتل سازی به حداقل برسد.
وی در پاسخ به اینکه آیا سرمایه داران داخلی به تنهایی می توانند صنعت هتل سازی را توسعه بخشند یا نیاز به ورود سرمایه گذاران خارجی است. اذعان داشت: اگر حمایت های دولتی وجود داشته باشد سرمایه گذاران داخلی به راحتی می توانند در این حوزه ورود و جوابگوی این صنعت باشند.
تولا ورود انبوه سازان به بخش هتل سازی را به شرط اطمینان به دو موضوع عنوان کرد و افزود: اول حمایت های دولتی طبق بخشنامه و قوانین ارائه شود و دوم سیل صعودی روند پذیرش جهانگردی رو به کاهش نرود.
وی ادامه داد: هتل سازی به دست انبوه سازان یعنی توقف و تمرکز سرمایه آنان در این بخش و اگر در زمان بهره برداری از هتل با فقدان مشتری روبرو شوند طبیعتا ضررهای سنگینی را می بینند.
تولا در پایان با اشاره به اینکه هزینه نگهداری هتل سازی به نسبت ساختمان سازی بالاست، یادآور شد: متقاضی در این مسیر باید بالا باشد تا پاسخگوی هزینه های خود باشد و اگر اطمینان از این امر برای سازندگان حاصل شود مطمئنا ظرف چند سال آینده سرمایه گذاران گرایش بیشتری به هتل سازی پیدا می کنند.
رکود با گرایش سرمایه گذاران به هتل سازی رفع نمی شود
مسئول کمیسیون های تخصصی کانون سراسری انبوه سازان با بیان اینکه در شرایط رکود ساخت و ساز، گرایش سرمایه گذاران به هتل سازی راهشگا نیست گفت: مشکل ساخت و ساز مسکن و خارج شدن آن از رکود با گرایش سرمایه گذاران و انبوه سازان به بخش هتل سازی رفع نمی شود.
ساسان فروتن با تاکید بر اینکه هتل سازی نیروی متخصص خود را می طلبد، گفت: سرمایه گذاران که تمایل به نگهداری، انباشت سرمایه و ارائه خدمات بعد از هتل سازی را داشته باشند به این سمت از سرمایه گذاری در کشور حرکت می کنند.
وی با تاکید بر اینکه انبوه سازان به عنوان سازندگان مسکن باید از توان سازندگی خود در جهت ساخت و تامین مسکن جامعه استفاده کنند، اذعان داشت: در وضعیت رکود فعلی مسکن گرایش سرمایه گذاران و برخی از انبوه سازان به این صنعت درست نیست.
فروتن با اشاره به اینکه هتل سازی به نسبت مسکن و ساختمان سازی زمان بیشتری را صرف می کنند، گفت: تامین و نگهداری و مراقبت های بعد از ساخت هزینه و تخصصی را می خواهد که در توان انبوه سازان نیست.
وی در بخشی از سخنان خود عنوان کرد: سرمایه گذاری در بخش هتل سازی آن هم در حجم بالا نیاز به ورود سرمایه گذاران خارجی دارد چرا که سرمایه گذاران داخلی تمام توان مالی خود را در بخش املاک صرف کرده اند و برای ورود به این حوزه می بایست سرمایه گذاران خارجی را شریک خود قرار دهند.
وی ورود انبوه سازان در بخش هتل سازی را بدون دستاورد خواند و افزود: انبوه سازان به عنوان بنگاه های تولید مسکن همچون کارخانه ها احتیاج به مواد اولیه یعنی سرمایه در گردش دارند لذا با سرمایه گذاری در این بخش سرمایه آنها قفل می شود و نمی توانند برای کشور مولد باشد و این موضوع در درازمدت به کشور ضررهایی را متحمل می شود.
عضو هیئت رییسه انجمن انبوه سازان فارس در پایان به ورود انبوه سازان فارس به این حوزه اشاره کرد و گفت: تعداد بسیار محدودی از انبوه سازان این استان در بخش هتل سازی ورود کردند اما به دلیل وضعیت نامطلوب ساخت و ساز روند کار آنها بسیار کُند پیش می رود و رضایت کامل ندارند.