مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»پیگیری های اداری»اعضاء
اخبار و رویدادها
    باخت تسهیلات به رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    کارنامه تامین مالی بخش مسکن کشور در سال ۱۴۰۳ رضایت‌بخش نیست. رشد واقعی تسهیلات خرید، ساخت و جعاله نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و در عین حال سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات بانکی کشور طی سال‌های اخیر آب رفته و در سال ۱۴۰۳ به کف ۵.۴‌درصد رسیده است. به این ترتیب در حالی که باید تسهیلات نقش محرک معاملات و رونق ساخت‌‌وساز را ایفا کند، این تسهیلات منقبض شده حامی رکود در بخش مسکن کشور شده است

    ?????? ?????...
    ستون کج مسکن‌ حمایتی
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    سه نوع وام ارزان به اسم «تامین مسکن ۳دهک محروم» ابلاغ شد؛ اما بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از تجربه دو دهه حمایت این‌چنینی از فقرای مسکن‌نشان می‌دهد، احتمال «اصابت» تسهیلات خرید، اجاره و ساخت با سقف‌های بیشتر و نرخ سود بسیار کمتر از تسهیلات مسکن معمولی، به جامعه هدف پایین است. کم‌درآمدها چون «وام‌پذیر» نیستند و در مقابل، «وام ۴درصدی» در بازار غیررسمی مشتری دارد، امتیازشان را به فروش می‌رسانند.

    ?????? ?????...
    نشانه‏‏‌های بحران صنعت ساختمان
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    صنعت احداث ایران امروز در نقطه‌‌‌ای ایستاده که نه می‌‌‌توان آن را با امیدهای بی‌‌‌پشتوانه اداره کرد، نه با بخشنامه‌‌‌های پرابهام و سیاستگذاری‌‌‌های ناکارآمد. سال‌هاست که این صنعت با منابع محدود، تعهدات سنگین، سازوکارهای فرسوده و بی‌‌‌ثباتی مزمن، سعی کرده روی پای خود بایستد. اما امروز دیگر جای آزمون و خطا نیست. اکنون زمان آن رسیده که سیاستگذاران حوزه صنعت ساختمان، به‌‌‌جای نگاه از بالا به پایین، صدای میدان را بشنوند؛ صدای شرکت‌هایی که در سخت‌‌‌ترین شرایط، هنوز بر تعهدات خود ایستاده‌‌‌اند. تقویت صنعت احداث، تقویت بنیان اقتصادی کشور است و اگر این واقعیت نادیده گرفته شود، تبعات آن فقط دامن شرکت‌ها رانمی‌گیرد، بلکه گریبان آینده کشور را هم خواهد گرفت.

    ?????? ?????...
    تامین مسکن با چشم ‏‌بسته
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

     وزارت راه و شهرسازی از سال ۹۹ تاکنون  هیچ گزارشی درباره «سطح قیمت مسکن شهرها، شاخص دسترسی خانوارها، نیاز استانی به عرضه و میزان تولید مسکن» منتشر نکرده است. خلأ پنج پایه سیاستگذاری برای بخش مسکن و ساختمان به خاطر «نبود آمار»؛ آیا تصمیم‌گیری با «چشم‌‌بسته» در تعمیق رکود تاثیرگذار بوده است؟

    ?????? ?????...
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون پیگیری های اداری

1) مهندس محمد اسماعیل اکبری (انجمن انبوه سازان استان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس محسن حقیقت نیا (شرکت آذر پانیر) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس سید ابراهیم گلابی (شرکت آذر ادمان) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمدرضا فتحی (شرکت آذر قالان)

5) مهندس مهدی جوان (شرکت آذر نمون)

6) مهندس داود کلاهدوزان (شرکت آذر پیمان)

7) مهندس یونس پناهشاهی (شرکت پارس پیدال)

8) مهندس حسین علی نژاد سارخانی (شرکت نهند)

  
بایگانی اخبار
بازار مسکن در یک نگاه
دوشنبه, اسفند 28, 1402 by روابط عمومی انجمن

به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی، در سالی که سپری شد، تورم بالا بود و مطابق آمارهای رسمی تورم امسال بالای ۴۰ درصد بود. در این بین رکود سنگینی در بازار مسکن وجود داشت، اما با وجود رکود قیمت املاک و مستغلات پایین نیامد. 

 رکود تورمی، شاخصه بازار مسکن 
در همین رابطه مجید گودرزی، کارشناس اقتصاد مسکن در تحلیل وضعیت بازار املاک و مستغلات در سال ۱۴۰۲ گفت: رکود تورمی بخش مسکن در این سال بیشترین نمود را داشت. معاملات به‌‌‌‌‌‌‌خصوص در بخش مصرفی به سمت صفر میل کرد و به دلیل رهاشدگی بازار، تورم داشتیم. 
گودرزی ادامه داد: سیاست‌‌‌‌‌‌‌گذاری‌‌‌‌‌‌‌های غلط باعث شد صنعت ساختمان آسیب جدی ببیند و یکی از بخش‌‌‌‌‌‌‌های مهم اقتصاد کشور با چالش‌‌‌‌‌‌‌های جدی مواجه شود و دیگر بخش‌‌‌‌‌‌‌های اقتصادی را متاثر کند.
وی گفت: مسکن در بهای تمام شده اکثر کالاها و خدمات نقش دارد. این بخش نه به دلیل کمبودها بلکه به دلیل سوءمدیریت‌‌‌‌‌‌‌ها تورم ۸۲ درصدی را به اقتصاد ایران تحمیل کرد.

 قوانین ناکارآمد در بخش مسکن
گودرزی با نقد عملکرد مجلس در حوزه مسکن گفت: مجلس بعد از یک قرن جرات و جسارت تصویب قوانین مسکن را پیدا کرده بود، ولی دیدیم که این قوانین قابلیت اجرا و ضمانت اجرایی ندارد و کارشناسی شده نیست.
وی ادامه داد: عایدی دولت از مالیات بر خانه‌‌‌‌‌‌‌های لوکس و خانه‌‌‌‌‌‌‌های خالی حتی به اندازه هزینه تصویب این قانون نبود. این وضعیت نشان داد قانون‌‌‌‌‌‌‌گذاری در بخش مسکن حالتی نمایشی به خود گرفته و درنهایت کاملا بی‌‌‌‌‌‌‌خاصیت است. در سال ۱۴۰۲ بخش بزرگی از جامعه مجبور به حاشیه‌‌‌‌‌‌‌نشینی شدند و عموم مردم جامعه از جانب مسکن فشار زیادی را متحمل شدند.
این کارشناس مسکن گفت: تلاش‌‌‌‌‌‌‌های دولت برای مجاب کردن بانک‌‌‌‌‌‌‌ها به همراهی با برنامه‌‌‌‌‌‌‌های مسکن و ارائه تسهیلات به متقاضیان جواب نداد. زیرا بانک‌‌‌‌‌‌‌ها به راحتی می‌‌‌‌‌‌‌توانند ۸۲ درصد از بازار مسکن برداشت کنند و عاقلانه نیست که از این بنگاه‌‌‌‌‌‌‌دارها توقع وام‌‌‌‌‌‌‌های ۲۳ درصدی داشته باشیم!
گودرزی تشریح کرد: این وضعیت در سایه محافظه‌‌‌‌‌‌‌کاری مجلس و نبود جرات و جسارت در نمایندگان رخ داد. مجلس باید نظام بانکداری را ساماندهی می‌‌‌‌‌‌‌کرد. ولی مجموعه‌‌‌‌‌‌‌ای که نام ارزشمند انقلابی را یدک می‌‌‌‌‌‌‌کشید و از آنها انتظار اقداماتی جسورانه می رفت، در حوزه مسکن کاملا ناکارآمد بودند و قوانین مضحک و نمایشی تصویب کردند. 
وی اظهار کرد: ساخت مسکن با قیمت ۱۰ تا ۱۲ میلیونی و فروش با قیمت متری ۷۷ میلیون تومان هیچ تناسبی با هم ندارند. این شرایط نشان‌‌‌‌‌‌‌دهنده سوءمدیریت و منفعت‌‌‌‌‌‌‌طلبی است. 

 دوره انتظار خرید مسکن؛ بیش از ۱۰۰ سال 
این کارشناس مسکن گفت: در سال ۱۴۰۲ تقاضای مصرفی، به صفر میل کرد، چون عملا کسی نمی‌‌‌‌‌‌‌تواند خریدار باشد. فاصله دستمزدها و قیمت مسکن بسیار زیاد است و دوره انتظار خرید مسکن به بیش از ۱۰۰ سال رسیده در چنین شرایطی پس‌‌‌‌‌‌‌انداز از حداقل مزد مصوب که رقمی زیر خط فقر است، ممکن نیست. 
​​​​​​​
 بی‌‌‌‌‌‌‌قانونی، چالش بزرگ مسکن در ۱۴۰۲
گودرزی تاکید کرد: عمده‌‌‌‌‌‌‌ترین چالش بخش مسکن در سال ۱۴۰۲ بی‌‌‌‌‌‌‌قانونی بود. این بازار رهاشده، اثراتی منفی بر جامعه گذاشته است. امروز بالاترین فشار تورم و گرانی بر جامعه از جانب بخش مسکن است.
وی در پایان ادامه داد: چالش مسکن مهمترین بحران اقتصادی و اجتماعی کشور است. مسکن کاملا رها شده است و فشار کمرشکنی را اقتصاد و اجتماع ایرانیان وارد می‌‌‌‌‌‌‌کند. در سال گذشته مسکن ۸۲ درصد تورم به اقتصاد ایران تحمیل کرد. این در حالی بود که تاثیر تورم عمومی بر مسکن تنها ۳۹ درصد بود. مهار بازار و بازگشت رونق به بازار مسکن سخت نیست، اما هنوز ملاکین استعمارگر، بیشترین نقش را در تصمیمات کلان کشور دارند.

 دولت، ناموفق در مهار تورم
همچنین آلبرت بغزیان، اقتصاددان با بررسی شاخص تورم در سال ۱۴۰۲ گفت: واقعیت‌‌‌‌‌‌‌های اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۲ هیچ نسبتی با عنوان سال نداشت که «مهار تورم و رشد تولید»  نام‌‌‌‌‌‌‌گذاری شده بود.
بغزیان افزود: دولت در مهار تورم موفق نبود. متاسفانه از ابتدای سال تا به امروز قیمت‌‌‌‌‌‌‌ها را به ویژه در بخش کالاهای اساسی و به طور خاص در مورد مواد خوراکی، رشدیافته می‌‌‌‌‌‌‌بینید. هیچ قانون اقتصادی وجود ندارد که به ما بگوید هر سال باید تورمی در کار باشد. ولی آمارسازی می‌‌‌‌‌‌‌کنند و با یکی دو درصد اختلاف، تورم این ماه را نسبت به مدت زمان مشابه در سال قبل کاهش یافته اعلام می‌‌‌‌‌‌‌کند. شاید سال بعد هم گفته شود تورم، ۵ درصدی از سال ۱۴۰۲ کمتر شده، ولی مسئله این است که قرار نیست ما همیشه تورم داشته باشیم. 
بغزیان افزود: ایران از کشورهای همسایه‌‌‌‌‌‌‌اش چه کم دارد؟!تورم راه‌‌‌‌‌‌‌حل علمی دارد. بسیاری از کشورهای دنیا مشکل تورم را حل کرده‌‌‌‌‌‌‌اند. اگر دولت و مجلس نمی‌‌‌‌‌‌‌توانند مسئله تورم را حل کنند، علت را به مردم بگویند.

 تبعات بی‌‌‌‌‌‌‌ثباتی نرخ ارز
وی گفت: نوسانات ارز تولیدکنندگان را به طمع انداخته و قیمت‌‌‌‌‌‌‌ها را بالا می برند. نظارت دولت نیز ضعیف است و فساد موجب شده تا گروه‌‌‌‌‌‌‌هایی در بخش‌‌‌‌‌‌‌های مختلف اقتصادی جولان بدهند و اختلال ایجاد کنند. بازار آزاد صاحبانی دارد که بانک مرکزی با آنها برخورد نمی‌‌‌‌‌‌‌کند.
استاد اقتصاد دانشگاه تهران افزود: تحریم‌‌‌‌‌‌‌ها کسری بودجه دولت را زیاد می‌‌‌‌‌‌‌کند و باعث می‌‌‌‌‌‌‌شود به نقدینگی دست ببرند و همین عامل، باعث و بانی افزایش تورم است. تورم ایران ناشی از تقاضا نیست بلکه ناشی از عرضه است. افزایش هزینه‌‌‌‌‌‌‌های تولید عامل تورم است که خود از بی‌‌‌‌‌‌‌ثباتی نرخ ارز و مشکلاتی که در تخصیص ارز وجود دارد، نشئت می‌‌‌‌‌‌‌گیرد. 

 در سال ۱۴۰۳ وضعیت بدتر خواهد شد
بغزیان بیان کرد: اگر سفره مردم را ملاک قرار بدهیم، اثری از ثبات و کاهش قیمت‌‌‌‌‌‌‌ها نیست. گویی چشمان دولت بسته است. در سال ۱۴۰۲ اتفاقی نیفتاد و برنامه‌‌‌‌‌‌‌ای برای بهبود شرایط رو نشد. محل ارزیابی عملکرد اقتصادی دولت، سفره‌‌‌‌‌‌‌هایی است که قدرت خریدشان کاهش پیدا کرده است. 
این اقتصاددان در پایان گفت: اگر سیاست خارجی همچنان همین باشد و در انزوای جهانی قرار داشته باشیم، به ویژه با حضور مجدد ترامپ در قدرت، تورم ایران همین خواهد بود و بلکه باید گفت وضعیت بدتر از این خواهد شد. زیرا نتایج انتخابات آمریکا به انتظارات تورمی دامن خواهد زد.

منبع: روزنامه خانمان