نشست شوراي هماهنگي مديريت بحران کشور با حضور کارگروه هاي 14 گانه در سالن شهید رجایی وزارت کشور برگزار شد.
در این جلسه گزارش عملکرد کارگروهای تخصصی بهداشت و درمان، حملونقل و شریانهای طبیعی و همچنین مقاوم سازی و نوسازی زیرساختهای امدادی مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار پیام ساختمان در این نشست برخی کارگروه های 14گانه به بیان مشکلات و تنگناها پرداختند. بیتاللهی، نماینده کارگروه زلزله با بیان اینکه وظایف کارگروهها در هم تنیده است، گفت: از ریاست سازمان مدیریت بحران می خواهم تا تمهیداتی برای ایجاد ارتباط هر چه بیشتر با سایرکارگروه ها فراهم شود.
وی با بیان اینکه کارگروهها از نظر مالی با مشکلات زیادی مواجه هستند، خطاب به رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: کارگروهها بازوی مدیریت بحران هستند و پویایی آنها پویایی شماست.
وی در ادامه به انتقاد از عملکرد مسئولان و متولیان زلزله پرداخت و گفت: متاسفانه بسیاری از مسئولان ما در خواب غفلت به سر میبرند امیدورام بیدار شوند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه تمامی دستگاههای اجرایی مدیریت بحران باید مستقل شوند تا بتوانند وظایف خود را دائماً رصد و پیگیری کنند، گفت: مدیریت بحران در سالهای مختلف شاهد اتفاقات گوناگون بوده و باید آمادگی لازم و کافی را در هر زمان برای مقابله با حوادث داشته باشد.
اسماعیل نجار ادامه داد: آموزش باید از سطوح مختلف، و به خصوص از سطوح پایینتر یعنی خود مردم شروع شود تا آنان بتوانند در بحث بحران عملکرد خوبی داشته باشند.
رئيس شوراي هماهنگي مديريت بحران کشور اضافه کرد: زلزله در کشور اتفاق مي افتد و باعث تخريب ساختمانها مي شود اما سوال اينجاست که آيا همه اين ساختمان ها مربوط به 60 سال گذشته اند يا اينکه در سالهای اخیر براساس مجوز و با نظارت دستگاه هاي مربوطه بنا شده اند؟ بالاخره متولي ساخت و ساز در کشور کيست؟
معاون وزير کشور با تاکيد بر اينکه هيچ منطقي نميگويد که کار دست ما باشد، اما پول کار ما در دست ديگران، افزود: از زمان دولت قبل اين بودجه در اختيار معاونت راهبردي قرار گرفته و در دولت فعلي نيز اين بودجه همچنان در اختيار اين معاونت است.
نجار پس از اتمام جلسه در پاسخ به سوال خبرنگار پیام ساختمان که چه برنامهای برای نوسازی بافت های فرسوده دارید، گفت: متولی بافت فرسوده وزارت راه و شهرسازی و شهرداری است که به نظر من کارهای خوبی تا به حال صورت گرفته است. مدیریت بحران متولی مستقیم حل موضوع نیست اما به دنبال پیگیری اقدامات متولیان در بافت فرسوده است.
وی با بیان اینکه بخشی از عملکرد متولیان در بافت فرسوده به امکانات کشور بستگی دارد، گفت: رسانهها با فرهنگ سازی در بین مردم میتوانند نوسازی را تسریع کنند.
وی در پاسخ به این سوال که چقدر پیشگیری قبل از وقوع بحران را در دستور کار دارید، گفت: اصلی ترین موضوع در مدیریت بحران مدیریت پیشگیری است و قرار نیست که فقط به دنبال بیرون کشیدن مردم از زیر آوار باشیم. باید اصول پیشگیری مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: برخی از مردم عنوان میکنند که سرمایه ما برای ساخت وساز با کیفیت کافی نیست، در حالی که اگر قرار است کسی 120 متر ساختمان بیکیفیت بسازد، میتواند 100 متر ساختمان باکیفیت و رعایت آیین نامه 2800بسازد، در این مورد هم نقش رسانهها در فرهنگسازی غیر قابل انکار است.