مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»پیگیری های اداری»اعضاء
اخبار و رویدادها
    قوانین تنبیهی حوزه شهری
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    الزامات و چالش‌های تحقق احکام مسکن و شهرسازی در برنامه هفتم در جلسه‌‌‌ای در مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس بررسی شد. در این نشست عنوان شد که عمده قوانین مربوط به مسکن به جای حمایتی بودن، ماهیت تنبیهی و درآمدزایی دارند. به عنوان نمونه چند نوبت مالیات در فرآیند ساخت و تعدد پایه‌‌‌های مالیاتی بخش مسکن، شرایط دشوار بیمه ساختمان و تعهدات اندک تامین‌اجتماعی در مقابل کارگران ساختمانی و بار سنگین و فزاینده هزینه و زمان صدور جواز توسط شهرداری و بوروکراسی و مسائل نظام مهندسی ساختمان عملا موانعی برای فعالان این حوزه ایجاد کرده است. یکی دیگر از مباحث مهم این نشست، نقد قوانین و مقررات مالیاتی و نگاه منفی به بخش انبوه‌‌‌سازان بود.

    ?????? ?????...
    هدایت مسکن با ۵ راننده
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    پنج معاونت، شرکت و سازمان در یک وزارتخانه برای حوزه‌های به‌هم پیوسته و غیرقابل تفکیک «زمین، مسکن و شهرسازی» تصمیم‌گیری می‌کنند. برآیند این مدل سیاستگذاری جزیره‌ای طی دو دهه گذشته، «تقابل پنهان» دستگاه‌های به ظاهر «هماهنگ با هم» برای تخصیص منابع بوده که سه آسیب به بخش مسکن وارد کرده است؛ یک شرکت دولتی به دنبال «وام و زمین برای توسعه منفصل شهرها» و دیگری، در تلاش برای رفع فرسودگی درون شهرها. عزل و نصب‌ها در وزارتخانه متولی این بخش فرصتی است برای «ادغام این جزایر» به معنای «سیاستگذاری برای حل مساله مشترک».

    ?????? ?????...
    ابزار ۵ کاره بازار مسکن
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    دولت و شهرداری هر کدام، نوعی از «مالیات سالانه بر آپارتمان» را دریافت می‌کنند که هر دو در مقایسه با رویه جهانی «مالیات سالانه ملکی» مملو از اشکال است. تجربه مالیات‌ستانی در آمریکا نشان می‌دهد، قیمت مسکن حساسیت معناداری به نرخ مالیات سالانه دارد و در عین حال، باعث کاهش سوداگری و عرضه زمین به بازار مصرف می‌شود. با وجود پنج‌کاره بودن این مالیات، فرمول به‌کار گرفته‌شده در شهرداری، از بابت نرخ، کاملا ناکارآمد است و همین مالیات با اسم رمز «املاک لوکس» در بودجه۱۴۰۴ نیز چهار ایراد دارد.

    ?????? ?????...
    ناکامی دولت در تحقق وعده ۲ میلیون مسکن ارزان
    سه شنبه, آبان 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس در گزارشی رسمی، اعلام کرد: در فاصله سال‌های ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۳، «تنها ۲۰‌هزار واحد مسکونی از طرح نهضت ملی مسکن به سرانجام رسید». بر اساس طرح نهضت ملی مسکن، قرار بود سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور روی زمین‌‌‌های ۹۹ ساله ساخته شود. براین اساس، باید تا امروز «دست‌‌‌کم ۲ میلیون مسکن دولتی‌‌‌ساز با قیمت ارزان تحویل خانوارهای بی‌خانه‌‌‌ شده باشد.»

    ?????? ?????...
    رفوزگی در خانه‌خالی
    سه شنبه, آبان 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    «مالیات‏‏‌‌ستان» در نیم‌سال اول ۱۴۰۳ فقط ۰.۸ درصد از آنچه قرار بود تحت عنوان «مالیات بر خانه‏‏‌خالی» از مالکان دریافت شود را وصول کرد. بررسی‏‏‌ها نشان می‌دهد، این مردودی مقابل مالکان املاک منجمدشده در بازار مسکن، دست‏‏‌کم برای سومین سالی متوالی رخ می‌دهد. شکست برابر خانه‌های خالی ناشی از «یک قانون با ۱۰۰۱ معافیت و استثنا» و همچنین «چشم‏‏‌بستن سیاستگذار» نسبت به الگوی جهانی مالیات‏‏‌ستانی از ملک است. در کارنامه اخیر، موفقیت نسبی در اخذ مالیات از املاک لوکس می‌تواند برای اصلاح مسیر در بازار خانه‌های بلااستفاده، معنادار باشد.

    ?????? ?????...
    نمای پنهان مسکن ۱۴۰۲
    دوشنبه, مهر 30, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سرمایه‌گذاری‌های ساختمانی در سال گذشته «در مجموع» و به لحاظ «رشد واقعی» ۹درصد نسبت به ۱۴۰۱ در کل کشور افزایش پیدا کرد. اما «نمای پنهان» این آمار رسمی که به «اجزای سرمایه‌گذاری‌های صورت‌گرفته» اختصاص دارد، «علامت نامساعد» از بازار مسکن۱۴۰۲ مخابره می‌کند. حجم کل سرمایه‌گذاری شامل سه مرحله خط‌تولید ساختمان می‌شود؛ «شروع ساخت»، «نیمه‌تمام‌ها» و «تکمیل ساختمان‌ها». سال گذشته ورود سرمایه به مرحله‌اول «رکورد رشد واقعی از سال ۸۷» را زد که یک علت کلیدی داشت.

    ?????? ?????...
    ابلاغ ممنوعیت ساخت و ساز در حریم گسلی ۶ کلانشهر
    چهارشنبه, مهر 25, 1403 by روابط عمومی انجمن

    در مرحله نخست از طرح مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ۶ کلانشهر کشور شامل تهران، کرج، کرمان، مشهد، تبریز و زنجان مورد مطالعه قرار گرفتند که پس از انجام مراحل مطالعاتی و ارزیابی‌های میدانی مختلف، نقشه حریم گسلی در شهرهای ذکر شده تهیه و ارائه شد. این کار پس از انجام مراحل قانونی در کارگروه مخاطرات استان‌ها، کمیته فنی استانداری‌ها به تایید رسید و در نهایت با طرح در شورای‌عالی شهرسازی و معماری، نقشه‌های مذکور به تصویب و تائید رسید و نهادهای ذیربط از جمله شهرداری‌ها و ادارات کل راه و شهرسازی جهت پیاده‌سازی در طرح‌های جامع و تفصیلی و اعمال در تصمیم‌گیری‌های آتی شهرها از نظر کاربری اراضی، تعداد طبقات ساختمان‌ها، نوع ساخت و ساز، ممنوعیت ساخت ساختمان‌های با اهمیت بسیار زیاد و اولویت‌بندی مقاوم‌سازی سازه‌های موجود، نسبت به اجرای آن مسئولیت دارند.

    ?????? ?????...
    دوپینگ غول سبد خانوار
    چهارشنبه, مهر 25, 1403 by روابط عمومی انجمن

     هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار از اواخر دهه۹۰ به «غول درآمدخوار» تبدیل شد؛ این غول امروز در مناطق شهری، دوپینگ کرده و در حال بلعیدن نزدیک به نیمی از کل هزینه زندگی ماهانه و سالانه شهروندان است. اطلاعات رسمی از آخرین وضعیت «بزرگی هزینه تامین مسکن» در زندگی خانوارهای شهری ۳۱ استان کشور نشان می‌دهد سهم این فاکتور اصلی و غیرقابل حذف در سبد هزینه شهرنشین‌ها از ۳۸درصد سال۱۴۰۱ به ۴۲.۴درصد در سال۱۴۰۲ افزایش پیدا کرده است. اجاره‌نشین‌ها در دهه۸۰ تنها ۲۸درصد از هزینه‌های زندگی‌شان را صرف مسکن می‌کردند. از ابتدای دهه۹۰ این فاکتور، بزرگ و بزرگ‌تر شد. سطح متعارف «هزینه مسکن» در سبد خانوار براساس توصیه جهانی، حداکثر ۳۰درصد باید باشد. در غیر این‌صورت، «کیفیت زندگی» آسیب می‌بیند و رفاه کاهش پیدا می‌کند. 

    ?????? ?????...
    سوزن‏‏‌بان سیاستگذاری مسکن
    دوشنبه, مهر 23, 1403 by روابط عمومی انجمن

    دولت برای دخالت در بازار مسکن بهانه‌‌‌های خاص خود را دارد؛ بهانه‌‌‌هایی مانند اینکه زمین کالای قابل تولید نیست و شباهتی به دیگر بازارها ندارد. در نتیجه نیاز است که دولت دخالت‌‌‌های به‌‌‌خصوصی در بازار زمین و مسکن داشته باشد. برخی بهانه‌‌‌های دیگر این است که بازار مسکن از معدود حوزه‌‌‌هایی است که حتی در همه کشورهای توسعه‌‌‌یافته، دولت‌‌‌ها به شکل‌‌‌های گسترده و متنوع از قبیل یارانه وام‌‌‌های رهنی، معافیت‌‌‌های مالیاتی وسیع، بیمه بازار وام‌‌‌های رهنی، تثبیت اجاره، قرعه‌‌‌کشی منازل ارزان برای اقشار کم‌‌‌درآمد، اجبار سازندگان تجاری برای فروش برخی واحدها به قیمت پایین و... در آن مداخله می‌‌‌کنند. در واقع پایه این استدلال‌ها این است که مسکن کالای خصوصی صرف نیست و با سایر کالاها فرق می‌کند. اما مرز باریک مداخله دولت در بازار مسکن چگونه تعیین می‌شود و به عبارت دیگر، سوزن‌‌‌بان سیاستگذاری مسکن چیست؟

    ?????? ?????...
    سقوط پلکانی وام مسکن
    دوشنبه, مهر 23, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سقوط مرتب سهم مسکن از تسهیلات بانکی طی نیمسال اول –در ادامه ریزش در سال‌های اخیر- از «ضعف پنهان» بانک‌ها در تامین مالی بخش مهم اقتصاد حکایت دارد. این سهم از ۷درصد سال گذشته به ۶درصد در ۴ماه اول امسال و ۵.۶درصد در ۶ماه تنزل کرده؛ سهم متعارف حداقل ۲۰درصد است. رکوردهای جدید نیز از ناکارآمدی وام خرید و نپرداختن وام تعمیرات ثبت شده است. بررسی‌ها از راز این سقوط نشان می‌دهد، منبع شارژ مسکن، خودش دشارژ شده و با «جریمه» هم برنمی‌گردد. بانکدارها سه راهکار پیشنهاد می‌کنند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون پیگیری های اداری

1) مهندس محمد اسماعیل اکبری (انجمن انبوه سازان استان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس محسن حقیقت نیا (شرکت آذر پانیر) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس سید ابراهیم گلابی (شرکت آذر ادمان) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمدرضا فتحی (شرکت آذر قالان)

5) مهندس مهدی جوان (شرکت آذر نمون)

6) مهندس داود کلاهدوزان (شرکت آذر پیمان)

7) مهندس یونس پناهشاهی (شرکت پارس پیدال)

8) مهندس حسین علی نژاد سارخانی (شرکت نهند)

  
بایگانی اخبار
مناظره ای که جنجال آفرید
شنبه, خرداد 17, 1393 by روابط عمومی انجمن

مناظره جنجال برانگیز مسکن مهر
جمعه هفته گذشته مناظره ای با عنوان " مسکن مهر" از شبکه یک سیما پخش شد. مهمانان این مناظره افشین پروین پور کارشناس مسکن، ایرج رهبر عضو کانون انبوه سازان، بیت الله ستاریان عضو هیات علمی دانشگاه تهران، سیدعلی لطفی زاده معاون برنامه ریزی وزیر سابق راه و شهرسازی و مقداد همتی مشاور وزیر سابق راه و شهرسازی بودند. در این مناظره کمتر از ۵۷ درصد مردم، با شرکت در نظرسنجی این مناظره طرح مسکن مهر را ناموفق ارزیابی کردند.
گفتنی است در ابتدای این برنامه حتی سوال نظرسنجی توسط مسئولین برگزاری برنامه تغییر کرد، به گونه ای که قبل از شروع برنامه سوال نظرسنجی بدین شرح اعلام شده بود: «طرح مسکن مهر حدود یک میلیون خانواده را صاحب خانه کرد و همچنین موجب افزایش تورم در کشور شد، به نظر شما این طرح موفق بوده است؟ با این حال در آخرین لحظات و با شروع برنامه سوال نظرسنجی بنا به دلایلی که هرگز اعلام نشد بدین شرح تغییر کرد: «آیا طرح مسکن مهر در مجموع طرح موفقی بوده است؟ شاید بتوان گفت تغییر موضع در سوال نظرسنجی، این موضوع را تداعی کرد که هدف دست اندرکاران این برنامه، مثبت ارزیابی کردن مسکن مهر بوده است که با تغییر سوال نیز نتوانستند به این مهم دست یابند.
کارشناسان حاضر در این مناظره نیز با ارائه نقطه نظرات پراکنده که جمع بندی مناسبی هم نداشت به این موضوع دامن زدند. هفته گذشته این مناظره بازتاب گسترده ای در رسانه های جمعی داشت و انتقادات فراوانی متوجه آن شد.
 
طوفان شدید تهران و تاخیر پروازها
اما وقوع طوفان شدید در عصر روز دوشنبه این هفته پیامدهای ناگواری به دنبال داشت.
طوفان خسارتی را به فرودگاه مهرآباد وارد نکرد اما برخی از پروازها با تاخیر انجام شد. پس از وقوع این طوفان مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران نیز از سقوط یک تیر برق در آزاد راه تهران - کرج خبر داد و تاکید کرد که تمام راه های استان تهران باز است و مشکلی در تردد خودروها وجود ندارد.
 
دستور وزیر راه برای تشکیل جلسه شورای هماهنگی مسکن
در هفته ای که گذشت، وزیر راه و شهرسازی مقرر کرد بر اساس تکالیف قانونی، وظایف و اختیارات این وزارتخانه در ساماندهی بازار مسکن و تأمین مسکن کم درآمدها، شورای هماهنگی مسکن به ریاست وی، به طور مستمر هر دو هفته یکبار تشکیل شود.
اعضای رسمی این شورا شامل مهرآبادی قائم مقام و مجری ویژه در طرح مسکن مهر، پژمان معاون وزیر و رئیس سازمان ملی زمین و مسکن، نریمان، مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایران، تابش رئیس بنیاد مسکن، حناچی معاون معماری و شهرسازی، عبده تبریزی مشاور وزیر، هاشمی مشاور وزیر راه، معیدفر مشاور وزیر، کاشان مشاور وزیر، بت‌شکن مدیرعامل بانک مسکن، مظاهریان معاون امور مسکن و ساختمان، ایزدی مدیر عامل شرکت عمران و بهساز شهری بی‌نیاز رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی و چگنی مدیر کل برنامه ریزی و اقتصاد مسکن، است.
وزیر راه و شهرسازی ابراز امیدواری کرد با شکل‌گیری این شورا و تداوم فعالیت آن، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های انجام یافته در بخش مسکن از انسجام لازم برخوردار و هماهنگ با سیاست‌های اقتصادی کشور، گام‌های مؤثری در این راستا برداشته شود.
 
راه‌اندازی نخستین صندوق پس‌انداز مسکن در پایتخت
در هفته دوم خرداد ماه مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی صندوق‌های پس‌انداز مسکن در همه استان‌های کشور، گفت: در گام نخست، صندوق پس‌انداز مسکن در استان تهران تا پایان بهار امسال راه‌اندازی می‌شود.
سیدمحمد پژمان اظهار کرد: با توجه به این‌که تجربه راه‌اندازی این صندوق‌ها را نداشتیم، بخشی از وقت ما به مطالعه، بخشی به تعریف پروژه و بخش دیگری از زمان به پیدا کردن شریک برای این برنامه سپری شد.
وی با بیان این‌که بر این اساس راه‌اندازی مقداری زمانبر شد، تصریح کرد: هم‌اکنون راه‌اندازی چهار صندوق پس‌انداز مسکن به‌طور همزمان در حال پیگیری است. مقدمات این کار طراحی شده و کارهای کارشناسی و ارزیابی اولیه راه‌اندازی این صندوق‌ها انجام شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که تا پایان بهار امسال صندوق پس‌انداز مسکن دو استان راه‌اندازی می‌شود، افزود:‌ در چهار استان تهران، مشهد، قم و شیراز راه‌اندازی صندوق‌های پس‌انداز مسکن در مرحله نهایی قرار دارد و در گام نخست نخستین صندوق در استان تهران را‌ه‌اندازی می‌شود.
موافقت بانک مرکزی با طرح جدید مسکن
در همین حال معاون اقتصادی بانک مرکزی نیز از موافقت این بانک با کلیات طرح ایجاد صندوق پس‌انداز مسکن در بانک‌ها که توسط وزارت راه و شهرسازی ارائه شده است، خبر داد و گفت: بانک مرکزی در مولفه‌های سیاست پولی در ابعاد مختلف تجدیدنظر می‌کند.
پیمان قربانی گفت: 43 درصد پایه پولی کشور مربوط به تامین مالی مسکن مهر می شود، البته با تمهیدات وزارت راه و شهرسازی قرار است که طرح مسکن مهر استمرار یابد و تعهدات آن ایفا شود، اما مقوله تورم‌زایی آن استمرار نیابد
معاون اقتصادی بانک مرکزی از برگزاری یک نشست میان بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی و مطرح شدن طرح ایجاد صندوق پس‌انداز مسکن در بانکها خبر داد و تصریح کرد: بانک مرکزی با کلیت این طرح موافق است، اما هر اقدامی باید با تعادل بخشی میان مصارف و منابع صورت گیرد تا دچار بروز عدم تعادل در آینده نشویم. در عین حال این امر باعث نشود که این منابع در آینده باعث ارجاع به منابع بانک مرکزی شود.
 
پیشنهاد دو وزیر برای تکمیل واحدهای آموزشی مسکن مهر
در هفته ای که پشت سر گذاشتیم، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از تهیه پیشنهاد مشترکی توسط وزاری راه و آموزش و پرورش و ارائه آن به دولت خبر داد وگفت:‌بر این اساس با تامین منابع مالی، واحدهای آموزشی سایت‌های مسکن مهر تا قبل از سال تحصیلی جدید به بهره‌برداری می‌رسد.
سید محمد پژمان افزود:‌ هم‌اکنون در حال مذاکره با وزارت آموزش و پرورش برای خدمات روبنایی پروژه‌های مسکن مهر هستیم. در این راستا وزیر راه و شهرسازی مبالغی را به این مسئله کمک کرده و ما هم رقم‌هایی را بر این منظور در نظر گرفته‌ایم.
وی تصریح کرد: وزرای راه و شهرسازی و آموزش و پرورش پیشنهادی را در راستای تکمیل خدمات روبنایی آموزشی به‌ صورت مشترک تهیه و تدارک دیده‌اند که به دولت ارائه کنند
 
وعده تحويل تمامی قراردادهاي پروژه تهرانسر
در هفته دوم خرداد ماه مدير كل راه و شهرسازي استان تهران از تحویل تمامی قراردادهای مسکن ویژه تهرانسر تاپایان تیرماه خبر داد و گفت: پس از تحویل قراردادها، رتبه بندی و امتیاز بندی برای تحویل واحدها آغاز می‌شود.
فریبرز واحدي با بیان اینکه قراردادهای مسکن ویژه تهرانسر تا پایان تیرماه ماه تحویل داده می شود، گفت: تحویل قراردادهای واحدهای تهرانسر از ابتدای خرداد آغاز شده است که تا پایان تیرماه تمامی آنها تحویل داده می شود.
وی با اشاره به اینکه پس از تحویل قراردادها رتبه بندي و امتياز بندي براي انتخاب هر واحد در مرحله بعدي انجام می گیرد، بیان کرد: پس از امتیاز و رتبه بندی، تحویل واحدها به متقاضیان آغاز می‌شود.
 
پیش‌بینی رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران از اجاره بها
در هفته ای که پشت سر گذاشتیم، رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران از ثبات بازار مسکن تا پایان شهریور خبر داد و گفت: در زمینه‌ اجاره‌بها نیز در شهرهای بزرگ با افزایش حدود 20 درصدی و در شهرهای کوچک با افزایش کمتر از 15 درصدی مواجه خواهیم بود.
حسام عقبایی اظهار کرد: در سال جاری شاهد افزایش معاملات در بخش مسکن بوده‌ایم؛ به‌طوری که آمارها حاکی از آن است که در اردیبهشت‌ امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته حجم معاملات افزایش چشمگیری داشته است
وی افزود: بازگشت رونق همراه با گرانی نبوده و قیمت‌ها واقعی هستند.
عقبایی با اشاره به روند ثبات در بازار تصریح کرد: خریداران می‌توانند بدون هیچ دغدغه‌ای وارد بازار شوند و از روند بازار نهایت استفاده را داشته باشد.
 
سعیدی‌کیا به بنیاد مستضعفان می‌رود
اواسط هفته گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه سعیدی‌کیا، وزیر اسبق مسکن و شهرسازی جانشین فروزنده در بنیاد مستضعفان می‌شود.
این خبر حاکی از آن بود که محمد سعیدی‌کیا وزیر اسبق مسکن و شهرسازی از 31 خردادماه امسال به‌عنوان رئیس بنیاد مستضعفان جایگزین محمد فروزنده رئیس کنونی می‌شود.
فروزنده به مدت 15 سال ریاست بنیاد مستضعفان را بر عهده داشت. سعیدی‌کیا تا اواخر مردادماه سال گذشته رئیس هیات مدیره هلدینگ توسعه ساختمان تدبیر وابسته به ستاد اجرایی امام  بود که جای خود را به علی نیکزاد وزیر سابق راه و شهرسازی داد.وی هم‌اکنون عضو هیات مدیره گروه توسعه اقتصادی تدبیر است
 
افزایش 57 درصدی معاملات مسکن در اردیبهشت
در هفته دوم خرداد ماه خبری منتشر شد مبنی بر اینکه در اردیبهشت امسال میزان معاملات مسکن نسبت به فروردین بیش از 57 درصد افزایش یافته که نشان‌گر بازگشت رونق به این بخش است.
در این گزارش آمده میزان قراردادهای منعقد شده در بخش مسکن در اردیبهشت امسال نشان دهنده این است که رونق به این بازار بازگشته است؛ به طوری که این رقم نسبت به فروردین بیش از 57 درصد افزایش یافته است.
کل قراردادهای منعقد شده در اردیبهشت امسال بیش از 228 هزار مورد بوده که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته حدود هشت درصد افزایش داشته است.
همچنین طی دو ماهه امسال بیش از 325 هزار معامله در بخش مسکن انجام شده که نسبت به مدت مشابه پارسال نزدیک 28 هزار مورد معادل 8.5 درصد افزایش یافته است.
 
تحویل مسکن مهر پرند مشروط شد
درحالی‌که باید تعدادی از واحدهای نیمه‌ساز مسکن مهر پرند تا پایان اردیبهشت تحویل داده می‌شد مدیر عامل شرکت عمران این شهر جدید در هفته جاری اعلام کرد که با تکمیل آورده از سوی متقاضیان، این واحدها تحویل داده می‌شوند.
مدیر عامل شرکت عمران پرند در این زمینه گفت: در حال حاضر تکمیل واحدها در مرحله نصب شیرآلات است و در صورتی که مردم آورده خود را پرداخت کنند، این امکان وجود دارد که واحدها تکمیل و تحویل داده شوند.
به گفته باران هاشم‌زهی برای همه واحدهای پرند یک میلیارد و 875 میلیون تومان تسهیلات در نظر گرفته شده که حدود 98 درصد آن جذب شده است.
 
احداث 4700 کیلومتر راه‌آهن در کشور
در هفته ای که آخرین روزهای آن را سپری می کنیم، معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل از ساخت 4700 کیلومتر خط آهن در کشور خبر داد
خادمی اظهار داشت: در حال حاضر 10 هزار کیلومتر راه‌آهن در کشور وجود دارد که از طریق آنها مسافر و کالا جابجا می شود.‎
به گفته وی در حال حاضر 4700 کیلومتر راه ریلی در سطح کشور در حال ساخت است که امیدواریم هر چه سریع تر به بهره برداری برسد.  ‎ ‎
خادمی تصریح کرد: در حال حاضر مطالعه 3600 کیلومتر خط آهن نیز در حال انجام است.
 
آزادراه اراک-خرم آباد راه اتصال مرکز کشور به بندر امام
در هفته اخیر معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با ساخت آزادراه اراک- خرم آباد علاوه بر اتصال بخشی از کریدور آزادراهی مرکز کشور به بندر امام خمینی(ره)، کلیه گردنه های برفگیر و حادثه خیز محور اراک-بروجرد- خرم آباد نیز حذف خواهد شد
علی نورزاد در بازدید از پروژه آزادراه اراک-خرم آباد اضافه کرد: این آزادراه 135 کیلومتری، نواحی شمالی کشور همچون انزلی-آستارا و نوشهر را به بندر امام خمینی(ره) متصل خواهد کرد و بدین ترتیب نقاط مرکزی کشور به این بندر تجاری مرتبط می شوند که این امر در تزانزیت کالا و خدمات از این مسیر بسیار موثر خواهد بود.
وی با بیان این‌که بهره برداری از این آزادراه را موجب کاهش 32 کیلومتری مسیر و 50 دقیقه ای زمان سفر خواهد شد، استراتژی شرکت ساخت را فراهم کردن زمینه های لازم برای هر چه پررنگ تر شدن نقش بخش خصوصی در ساخت و اجرای زیربناهای حمل و نقل اعلام کرد و گفت : در همین راستا تمامی مراحل طراحی و ساخت این پروژه توسط بخش خصوصی در حال اجراست.

اعلام آمادگی برای آزادسازی نرخ بلیت هواپیما
در هفته ای که پشت سر گذاشتیم، رییس سازمان هواپیمایی کشوری ضمن اشاره به اجرای طرح آزادسازی نرخ بلیت هواپیما از مدیران این سازمان خواست تا ضمن آمادگی کامل در آینده نزدیک برای اجرای موفقیت آمیز طرح مذکور با نظارت دقیق و صحیح نسبت به مقررات زدایی اقدام کنند.
علیرضا جهانگیریان تامین ایمنی، امنیت و توسعه صنعت را از عمده ترین وظایف سازمان هواپیمایی کشوری برشمرد و افزود: در جهت تحقق این سه هدف عمده همچنین جذب سرمایه ها و توسعه صنعت هوانوردی ضروری است برخی دستورالعمل های سازمان مورد بازنگری و برخی دستورالعمل های دیگر شفاف سازی شود
وی با بیان اینکه با اجرای آزادسازی نرخ خدمات حمل و نقل هوایی از مرحله تکلیفی به مرحله رقابتی وارد می شود، گفت: ممکن است برخی ایرلاین ها برای باقی ماندن در عرصه رقابت از برخی الزامات بکاهند به همین منظور از همکاران در بخش استاندارد پرواز تقاضا می کنم توجه به یکی از اهدافی که در بالا بدان اشاره شد نباید شما را از توجه به اهداف دیگر دور کند.
رییس سازمان هواپیمایی کشوری اظهار کرد: با اجرای طرح آزادسازی روشهای نظارتی و کنترلی سابق جوابگو نخواهد بود و به طور طبیعی یکسری اهرمهای نظارتی سازمان حذف می شود اما این بدان معنی نیست که معیارهای ایمنی و استانداردهای حاکم بر صنعت برداشته خواهد شد بلکه با روشهای جدید نظارتی، طرح آزاد سازی به صورت صحیح و دقیق اجرایی شود.