مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»پیگیری های اداری»اعضاء
اخبار و رویدادها
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
    بررسی قیمت دلاری مسکن در سال ۱۴۰۳
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    نوسانات قیمت دلار همواره بر بازارهای مختلف از جمله بازار مسکن تاثیر گذاشته است. قیمت مسکن نیز همراه با دلار طی بازه‌های زمانی مختلف رشد کرده، با این حال روند قیمتی مسکن در سال جاری مسیر متفاوتی را طی کرده است. بررسی میانگین قیمت هر متر مسکن در ماه‌های مختلف و مقایسه آن با تغییرات نرخ ارز نشان می‌دهد بازار ملک از رشد دلار عقب مانده و قیمت دلاری مسکن در ماه‌های پایانی سال کاهشی بوده است. این به معنای کاهش شتاب رشد قیمت مسکن در برابر رشد سریع قیمت دلار است و خبر از شکست بازار مسکن در برابر بازار ارز می‌دهد و سیگنال افزایش قیمت مسکن را ارسال می‌کند.

     

    ?????? ?????...
    دولتمردان برای حل مشکل مسکن کم درآمدها چه می‌کنند؟
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی که چالش مسکن به یکی از اصلی ترین مسایل کلان کشور تبدیل شده، به نظر می رسد باید با مروری بر تجربه های موفق جهانی به این پرسش پاسخ داد که دیگر کشورها برای مهار این چالش؛ بخصوص برای اقشار کم درآمد چه کرده اند.

    ?????? ?????...
    نوسازی مسکن به سبک اروپایی
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سیاستگذار مسکن در فرانسه و انگلیس ۷ راهکار برای انجمادزدایی از املاک «بسیار قدیمی، فرسوده و رهاشده» به اجرا درآورده که شامل یکسری ابزارهای تنبیهی برای مالکان و تشویقی برای سرمایه‌گذاران است. تعداد املاک متروک در اروپا بسیار افزایش پیدا کرده و در مقابل، بحران «مسکن مورد نیاز برای دهک‌های کم‌درآمد» نیز به اوج رسیده است. خانه‌های بالای یک قرن ساخت که مالکان آنها را رها کرده‌اند، «متروک» تلقی می‌شوند. مالکان این املاک مشمول نرخ‌های چندبرابری مالیات‌ سالانه و فروش شده‌اند. دولت‌‌‌ و شهرداری در پایتخت‌‌‌های انگلیس و فرانسه برای کاهش تعداد «خانه‌‌‌های قدیمی رهاشده» در شهر از یک‌‌‌سو و افزایش «عرضه مسکن به بازار» از سوی دیگر از دو ابزار «مالیات و پروانه» بهره می‌‌‌برند.

     

    ?????? ?????...
    پیش‌بینی بازار مسکن در سال آینده
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    برخی از فعالان بازار مسکن معتقدند به دلایلی همچون رکود معاملات، کاهش بازده سرمایه و اثرپذیری منفی بازار مسکن از متغیرهای سیاسی، سال ۱۴۰۴ برای بازار ملک نمی‌تواند با رونق همراه باشد و دست کم در نیمه اول سال آینده انتظار رشد قابل توجه خرید و فروش‌ها و تورم سنگین این حوزه دور از ذهن است.

     

    ?????? ?????...
    ارزیابی اقتصادی بازآفرینی شهری؛ کدام استان‌ها در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها موفق‌تر بودند؟
    دوشنبه, اسفند 20, 1403 by روابط عمومی انجمن

    عملکرد اقتصادی استان‌ها در برنامه بازآفرینی شهری با ارزیابی ۹ شاخص کلیدی مانند جذب اعتبارات، پیشرفت پروژه‌ها و کاهش بافت‌های فرسوده بررسی شد. نتایج نشان می‌دهد که استان‌های خراسان رضوی و هرمزگان با تحقق بیش از ۶۰ درصد شاخص‌ها در این زمینه موفق‌تر از دیگر استان‌ها بوده‌اند. برخی استان‌ها نیز با مشکلاتی در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها روبرو هستند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون پیگیری های اداری

1) مهندس محمد اسماعیل اکبری (انجمن انبوه سازان استان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس محسن حقیقت نیا (شرکت آذر پانیر) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس سید ابراهیم گلابی (شرکت آذر ادمان) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمدرضا فتحی (شرکت آذر قالان)

5) مهندس مهدی جوان (شرکت آذر نمون)

6) مهندس داود کلاهدوزان (شرکت آذر پیمان)

7) مهندس یونس پناهشاهی (شرکت پارس پیدال)

8) مهندس حسین علی نژاد سارخانی (شرکت نهند)

  
بایگانی اخبار
دلایل عملکرد ناموفق نظام مهندسی در ارتقای کیفیت ساخت
شنبه, خرداد 17, 1393 by روابط عمومی انجمن

سوال نظرسنجی: از دیدگاه شما دلایل عملکرد ناموفق سازمان نظام مهندسی ساختمان در ارتقای کیفیت ساخت و سازها چیست و چه موانعی در این مسیر موجود است؟
……………
منصور بهادری، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان ایلام:
ساخت و ساز کیفی در گرو تعهد طراحان، مجریان و ناظران به وظایف خود است. در حالی که اکثر مهندسان سازمان نظام مهندسی، شاغل تمام وقت یا نیمه وقت دستگاه های دولتی یا شرکت های خصوصی هستند، این مهندسان چگونه می توانند به وظایف خود مثلا در بحث نظارت به درستی عمل کنند. چون ما به ناظر مقیم در پروژه های ساختمانی نیاز داریم. متاسفانه بحث تعهد و اخلاق حرفه ای در کشور مغفول مانده و به نظر می رسد که وزارت راه و شهرسازی باید نظارت عالیه خود را بر ساخت و سازها با دقت بیشتری اعمال کند. از طرف دیگر، به دلیل فراوانی مصالح غیراستاندارد در بازار، عمر ساختمان های کشور بسیار کوتاه است که این مسئله منجر به از بین رفتن سرمایه های ملی می شود.  
 
محمد شریفی پور، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه:
درواقع سازمان تاکنون نتوانسته آنطور که باید در زمینه ارتقای کیفیت ساخت موفق و پویا عمل کند و دلیل این مسئله کوتاهی نهادهای دخیل در این خصوص است. برای نمونه شهرداری ها در اجرای مقررات ملی ساختمان جدی نیستند و به نفع آنها است که مالکان تخلف کنند. در این شرایط نیز صرفا با استناد به گزارشات مهندسان، برای مالکان جریمه در نظر می گیرند و مسئله به همین جا ختم می شود. بنابراین یکی از دلایل این امر که مهندسان تاکنون نتوانسته اند نقش موثر خود را در ساخت و سازها ایفا کنند، فراهم بودن زمینه تخلف برای مالکان و عدم اجرای مقررات ملی است. در این وضعیت هرچند جامعه از سازمان نظام مهندسی انتظار دارد، اما مهندسان نقشی ندارند و نمی توانند کاری انجام دهند.
سایر مشکلات از قبیل بی توجهی به تولید و عرضه مصالح استاندارد و نبود کنترل بر استانداردسازی مصالح، کیفیت ساختمان ها را به شدت کاهش می دهد. در شرایطی که مصالح غیراستاندارد و بی کیفیت به طور بی رویه وارد بازار می شوند، کاری از سازمان نظام مهندسی ساخته نیست و اداره استاندارد باید در این زمینه جدی تر برخورد کند.
 
منوچهر باقری، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان چهارمحال و بختیاری:
مشکل مذکور ناشی از نبود مجریان ذی صلاح برسر ساخت و سازها است. چون مجری ذی صلاح است که امکان استفاده از مصالح استاندارد و کارگران ماهر و حضور به موقع ناظران را در ساخت و سازها فراهم و مالک را مکلف به رعایت مقررات ملی ساختمان می کند. پس اگر قانون مجریان ذی صلاح اجرایی شود، کیفیت ساخت و سازها ارتقا می یابد. در این میان، همکاری باقی دستگاه ها نیز مهم است. چون با توجه به کمبود مجریان ذی صلاح، تربیت مجری ذی صلاح برعهده وزارت راه و شهرسازی است. در مرکز استان از دو ماه قبل برای ساختمان های بالای 800 متر مربع بحث مجریان ذی صلاح را اجرایی کرده ایم و برنامه ما این است که در سایر شهرهای استان و برای ساختمان های کوچکتر نیز این قانون را اجرایی کنیم.
 
کیانوش نیک هوش، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سمنان:
موفقیت یا عدم موفقیت سازمان نظام مهندسی در ارتقای کیفیت ساخت و سازها نسبی است. البته عدم موفقیت سازمان نیز ناشی از ضعف این سازمان نیست، چون نظام مهندسی زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی محسوب می شود. اجرایی نشدن قوانین به دلیل ناهماهنگی های نهادهای ذی ربط است. بنابراین طبق ماده 120 آیین نامه اجرایی قانون، وزارت راه و شهرسازی و سازمان های مسکن و شهرسازی مکلفند که امور مرتبط را جهت اجرای قانون آماده سازی و آنها را با مراجع قضایی و دستگاه های اجرایی هماهنگ کنند. در استان سمنان نیز علیرغم آماده شدن امکانات، به دلیل عدم همکاری استانداری و سازمان مسکن و شهرسازی، امکان اجرای مجریان مسکن و ساختمان وجود ندارد. بنابراین در حالی که قانون تمامی اختیارات را به وزارت راه و شهرسازی و... تفویض کرده است، نمی توان تمامی مسئولیت ها را از نظام مهندسی درخواست کرد.
 
عبدالباسط بزرگ زاده، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سیستان و بلوچستان:
هدف از تشکیل سازمان نظام مهندسی، احداث ساختمان هایی با عمر طولانی و کیفیت بالا است. با توجه به اینکه در تولید یک ساختمان عوامل متعددی دخیلند، اگر اکنون مشاهده می کنیم که ساختمان ها کیفیت مناسبی ندارند، در برخی موارد به دلیل عدم تعامل برخی نهادهای دولتی از جمله وزارت  علوم، وزارت کار، سازمان آموزش فنی و حرفه ای، اداره استاندارد و اداره صنعت، معدن و تجارت در بخش تولید مصالح است. در صورت وجود این تعامل، محصول تولید شده توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان، درنهایت دارای کیفیت بالا، استاندارد و طول عمر بالا خواهد بود و توجیه اقتصادی و صرفه جویی بسیاری برای کشور به همراه دارد.
 
علی فرخزاد، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین:
نمی توان گفت که سازمان نظام مهندسی نتوانسته در ارتقای کیفیت ساختمان موفق عمل کند. درواقع سازمان نسبت به سایر تشکل های خصوصی، NGOها یا تشکیلات دولتی و مردم نهاد، عملکرد بسیار بهتری داشته است. در عین حال سازمان نسبت به سال های گذشته موفقتر  عمل کرده و از زمان تصویب قانون در سال 74 سیر صعودی و تکاملی خود را طی کرده است. البته در این میان نقایصی نیز وجود دارد. برای نمونه قوانین و ضوابط قدیمی شده و مصوبات نیاز به بازنگری و به روزرسانی دارند. همچنین اعتماد دستگاه های دولتی به سازمان نظام مهندسی کامل نیست و به نظر می رسد که این نقص با توجه به توانمندی این سازمان باید برطرف شود.
منبع: ماهنامه ساختمان و پلیمر