مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»پیگیری های اداری»اعضاء
اخبار و رویدادها
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
    بررسی قیمت دلاری مسکن در سال ۱۴۰۳
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    نوسانات قیمت دلار همواره بر بازارهای مختلف از جمله بازار مسکن تاثیر گذاشته است. قیمت مسکن نیز همراه با دلار طی بازه‌های زمانی مختلف رشد کرده، با این حال روند قیمتی مسکن در سال جاری مسیر متفاوتی را طی کرده است. بررسی میانگین قیمت هر متر مسکن در ماه‌های مختلف و مقایسه آن با تغییرات نرخ ارز نشان می‌دهد بازار ملک از رشد دلار عقب مانده و قیمت دلاری مسکن در ماه‌های پایانی سال کاهشی بوده است. این به معنای کاهش شتاب رشد قیمت مسکن در برابر رشد سریع قیمت دلار است و خبر از شکست بازار مسکن در برابر بازار ارز می‌دهد و سیگنال افزایش قیمت مسکن را ارسال می‌کند.

     

    ?????? ?????...
    دولتمردان برای حل مشکل مسکن کم درآمدها چه می‌کنند؟
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی که چالش مسکن به یکی از اصلی ترین مسایل کلان کشور تبدیل شده، به نظر می رسد باید با مروری بر تجربه های موفق جهانی به این پرسش پاسخ داد که دیگر کشورها برای مهار این چالش؛ بخصوص برای اقشار کم درآمد چه کرده اند.

    ?????? ?????...
    نوسازی مسکن به سبک اروپایی
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سیاستگذار مسکن در فرانسه و انگلیس ۷ راهکار برای انجمادزدایی از املاک «بسیار قدیمی، فرسوده و رهاشده» به اجرا درآورده که شامل یکسری ابزارهای تنبیهی برای مالکان و تشویقی برای سرمایه‌گذاران است. تعداد املاک متروک در اروپا بسیار افزایش پیدا کرده و در مقابل، بحران «مسکن مورد نیاز برای دهک‌های کم‌درآمد» نیز به اوج رسیده است. خانه‌های بالای یک قرن ساخت که مالکان آنها را رها کرده‌اند، «متروک» تلقی می‌شوند. مالکان این املاک مشمول نرخ‌های چندبرابری مالیات‌ سالانه و فروش شده‌اند. دولت‌‌‌ و شهرداری در پایتخت‌‌‌های انگلیس و فرانسه برای کاهش تعداد «خانه‌‌‌های قدیمی رهاشده» در شهر از یک‌‌‌سو و افزایش «عرضه مسکن به بازار» از سوی دیگر از دو ابزار «مالیات و پروانه» بهره می‌‌‌برند.

     

    ?????? ?????...
    پیش‌بینی بازار مسکن در سال آینده
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    برخی از فعالان بازار مسکن معتقدند به دلایلی همچون رکود معاملات، کاهش بازده سرمایه و اثرپذیری منفی بازار مسکن از متغیرهای سیاسی، سال ۱۴۰۴ برای بازار ملک نمی‌تواند با رونق همراه باشد و دست کم در نیمه اول سال آینده انتظار رشد قابل توجه خرید و فروش‌ها و تورم سنگین این حوزه دور از ذهن است.

     

    ?????? ?????...
    ارزیابی اقتصادی بازآفرینی شهری؛ کدام استان‌ها در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها موفق‌تر بودند؟
    دوشنبه, اسفند 20, 1403 by روابط عمومی انجمن

    عملکرد اقتصادی استان‌ها در برنامه بازآفرینی شهری با ارزیابی ۹ شاخص کلیدی مانند جذب اعتبارات، پیشرفت پروژه‌ها و کاهش بافت‌های فرسوده بررسی شد. نتایج نشان می‌دهد که استان‌های خراسان رضوی و هرمزگان با تحقق بیش از ۶۰ درصد شاخص‌ها در این زمینه موفق‌تر از دیگر استان‌ها بوده‌اند. برخی استان‌ها نیز با مشکلاتی در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها روبرو هستند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون پیگیری های اداری

1) مهندس محمد اسماعیل اکبری (انجمن انبوه سازان استان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس محسن حقیقت نیا (شرکت آذر پانیر) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس سید ابراهیم گلابی (شرکت آذر ادمان) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمدرضا فتحی (شرکت آذر قالان)

5) مهندس مهدی جوان (شرکت آذر نمون)

6) مهندس داود کلاهدوزان (شرکت آذر پیمان)

7) مهندس یونس پناهشاهی (شرکت پارس پیدال)

8) مهندس حسین علی نژاد سارخانی (شرکت نهند)

  
بایگانی اخبار
تأمین مالی مسکن از صندوق‌های متنوع
شنبه, خرداد 24, 1393 by روابط عمومی انجمن

معاونت مسکن و ساختمان  وزارت راه و شهرسازی یکی از معاونت‌های مهم این وزارتخانه است که رسیدگی به امور مربوط به مقررات ملی ساختمان،برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن ،توسعه نظام مهندسی و مدیریت مسکن مهر از جمله وظایف این معاونت است.فرصتی دست داد تا با دکتر حامد مظاهریان ، معاون وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن و ساختمان درباره  چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی ساختمان، وضعیت تولید و استفاده از مصالح استاندارد در کشور، ساخت و ساز مسکن مهر، رویکرد وزارتخانه  به ورود فناوری‌های نوین ساختمانی در دفتر وی گفتگویی داشته باشیم:

برنامه‌های معاونت مسکن و ساختمان برای ساماندهی ساخت‌وساز و مسکن در دوره جدید را بیان فرمایید.

دولت در نظر دارد در اجرای برنامه‌های بخش مسکن هر دو سمت عرضه و تقاضا را مورد توجه  قرار داده و با شناسایی چالش‌های موجود در هر دو بخش،توجه خود را به اولویت‌ها معطوف نماید.با توجه به اهمیت کمک به تأمین مسکن گروه‌های کم‌درآمد،یکی از اولویت‌های دولت،تأمین مسکن اقشار کم‌درآمد جا مانده از طرح مسکن مهر در قالب مکانیزم های اجتماعی است.همچنین به منظور حمایت از اقشار میان در آمدی و تقویت بخش تقاضا در تأمین مسکن با اتکا به پس اندازهای آتی برنامه مسکن حمایتی مد نظر است.

از دیگر برنامه‌های مورد نظر دولت گسترش ابزارهای نوین تأمین مالی  در بخش مسکن و کاهش اتکای این بخش به منابع شبکه بانکی کشور است.رقابتی کردن بازار تأمین مالی مسکن از طریق ایجاد صندوق‌های متنوع در بانک‌های مختلف کشور از دیگر برنامه‌هایی است که می‌تواند در نظام‌مند نمودن منابع مالی در بخش مسکن امکان دستیابی به  منابع مالی متناسب با تمکن مالی گروه‌های مختلف درآمدی موثر واقع شود.


وضعیت تولید و استفاده از مصالح استاندارد در کشور را چطور می‌بینید؟وزارت راه و شهرسازی چه مکانیزم کنترلی بر مصالح ساختمانی دارد؟

وضعیت فعلی تولید و استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در کشور نسبت به گذشته پیشرفت چشمگیری داشته ولی قطعاً با انتظارات ما از این مقوله فاصله دارد که امیدواریم با کنترل‌هایی که انجام می‌شود به وضعیت ایده آل نزدیک شویم. اما قبل از هر چیز این موضوع نیاز به فرهنگ‌سازی  مناسب در سطح جامعه دارد و برای آن باید مکانیزم های خود کنترلی در نظر گرفت.بر اساس ضوابط مقرر در آیین‌نامه اجرایی ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان که به پیشنهاد این وزارتخانه تدوین شده است،استفاده از مصالح استاندارد درساخت‌وسازها اجباری است و سازندگان باید از مصالح استاندارد استفاده کنند.از طرفی مهندسان ناظر هم باید در روند نظارت بر ساخت‌وسازها این موضوع را مد نظر قرار دهند.اگر چه شهرداری‌ها و سازمان‌های نظام مهندسی نیز به نوبه خود بر این موضوع نظارت دارند،وزارت راه و شهرسازی هم بر اجرای آن و عملکرد عوامل دخیل در اجرا نظارت عالیه دارد و در مواقعی هم که با تخلفی مواجه شویم برخوردهای قانونی لازم به عمل می‌آید.در ساخت‌وسازهای مسکن مهر هم تلاش شده که از مصالح استاندارد استفاده شود .این موضوع هم در قراردادهای مربوط به ساخت‌وسازهای مسکن مهر وجود دارد وهم اینکه از طرف مسئولان نظارت بر کار اعم از مهندسان ناظر،مهندسان مشاور و ادارات کل راه و شهرسازی مورد کنترل قرار می‌گیرد.از طرف دیگر یکی از برنامه‌های این وزارتخانه کنترل مبادی تولید مصالح،نظارت بر واردات محصولات خارجی و کنترل بازار مصرف آن است.

یکی از  ایرادها به ساخت  مسکن مهر،کیفیت نازل آنهاست که بخشی از این واقعیت،گذشته از نحوه اجرا و نظارت بر آن،به کیفیت پایین مصالح استفاده‌شده برمی‌گردد.در این خصوص چه نظری دارید و برای رفع این مشکل چه تدبیری اندیشیده‌اید؟

مسکن مهر با توجه به شرایط خاص زمان اجرا و سرعت در اجرای آن موجب شد تولیدکنندگان و واردکنندگان مصالح ساختمان در مقطعی از زمان با افزایش تقاضا روبه رو باشند و ممکن است در مواردی از مصالح غیراستاندارد استفاده‌شده و یا اجرا مشکل داشته باشد ولی هر جایی که  با موارد تخلف مواجه شده باشیم حتماً با آن برخوردهای لازم صورت گرفته است.اما برای رفع این مشکل وعدم استفاده از مصالح غیراستاندارد چنانچه گفته شد در وهله اول بایستی با فرهنگ‌سازی مناسب مردم را به عنوان بهره‌برداران نهایی از این محصولات با حقوق قانونی خود آشنا نموده و با استفاده از سازندگان دارای صلاحیت زمینه را برای جلوگیری از استفاده از مصالح غیراستاندارد فراهم کرد. در حال حاضر کنترل‌های بیشتری برای کیفیت مسکن مهر از طریق سازمان‌های نظام مهندسی و ادارات کل استانی انجام می‌شود.

چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان،به عنوان بزرگ‌ترین  رویداد نمایشگاهی صنعت ساختمان در خاورمیانه در پیش است. فکر می‌کنید نمایشگاه‌هایی که با موضوع صنعت ساختمان  در کشور ما برپا می‌شوند  چه مشکلات و نقاط ضعفی دارند و برای بهتر شدن آنها چه پیشنهاداتی دارید؟

نیاز روزافزون کشور به تولید مسکن و ساخت ساختمان‌های غیرمسکونی و وضعیت  تولید  مصالح ساختمانی از نظر حجم و کیفیت و عدم امکان دسترسی به منابع و اطلاعات مصالح  در طول سال ضرورت  برپایی این نمایشگاه را بیش از پیش مشخص می‌کند .از آنجایی که تولید و عرضه مصالح باکیفیت و استفاده از آنها در ساخت‌وسازها فرصت‌هایی را برای توسعه کشور فراهم می‌کند پس به نظر می‌رسد که بایستی شرایطی را مهیا کرد که امکان حضور فعال همه متصدیان و فعالان در این بخش فراهم شود و برای اینکه این فعالان بتوانند امکان برنامه‌ریزی مناسب برای حضور موثر در این نمایشگاه‌ها را داشته باشند قبل از هر چیز باید  نمایشگاه‌های تخصصی از این دست تقویم مشخصی داشته باشند.

در این زمینه با احصای نیازهای روز جامعه  و حرکت به طرف سری‌سازی (مدولار کردن) و سبک سازی در سایه تولیدات صنعتی و فناوری‌های نوین می‌توان بخشی از این مشکل را حل کرد این امر هم نیازمند تدوین یک بانک جامع اطلاعاتی در مورد محصولات تولید  قابل عرضه و همچنین نیازهای جامع است.

از دیگر موارد مهم و قابل توجیه این است که به نحوی عمل نشود که حضور چشمگیر تولیدکنندگان  مصالح ساختمانی برای نمایش محصولات خود  و توجه ایشان و دست اندرکاران برپایی این نمایشگاه‌ها  به جنبه‌های اقتصادی موضوع باعث کمرنگ شدن بار علمی آن نشود و در این نمایشگاه‌ها باید فرصت کافی برای ارائه ایده‌های نو فراهم بوده و با برپایی کارگاه‌های علمی و آموزشی  فرصت‌هایی را هم برای تبادل دستاوردهای علمی فراهم کرد .دیگر آنکه شرایط به گونه‌ای فراهم شود تا واردات صنعت ساختمان با شرایط فرهنگی اقلیمی و وضعیت اقتصادی کشور مطابقت داشته باشد.

رویکرد وزارت راه و شهرسازی به فناوری‌های نوین ساختمانی چیست؟آیا برنامه‌ای برای استفاده از تکنولوژی هایی که احتمالاً در نمایشگاه‌های داخلی ارائه می‌شود، دارید؟

وزارت راه و شهرسازی همواره از ورود و به‌کارگیری فناوری‌های نوین در عرصه ساخت‌وساز استقبال و حمایت نموده و بدون تردید  و به گواه شواهد موجود این وزارتخانه تمامی مساعی خود را برای ترویج و حمایت از صنعتی سازی و فناوری‌های نوین به عمل آورده که قراردادهای موجود در ساخت‌وسازهای مسکن مهر و تعداد ساختمان‌هایی  که بدین ترتیب با این روش‌ها مورد ساخت و بهره‌برداری قرار گرفته‌اند حاکی از صدق این ادعاست.