مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»پیگیری های اداری»اعضاء
اخبار و رویدادها
    مسکن در وضعیت «پات»
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    وضعیت کنونی بازار مسکن شبیه حالت پات در شطرنج شده است. بازیگران اصلی این بازار یعنی خریدار و سازنده، امکان حرکت را از دست داده‌اند؛ یک طرف نمی‌تواند به سطح قیمت‌ها جواب دهد و طرف دیگر نمی‌تواند قیمت تمام‌شده را پایین بیاورد. نتایج یک مطالعه، برای پاسخ به ۴پرسش روز در بخش مسکن نشان می‌دهد، علت افت ۴۰درصدی سرمایه‌گذاری واقعی ساختمانی و کاهش ۱۰درصدی هزینه‌کرد واقعی خانوارها نسبت به سال۹۷، مشترک و نتیجه‌اش به قفل‌شدگی مسکن منجر شده است. در این بررسی ۷راهکار «پایان رکود» ارائه شد.

    ?????? ?????...
    تورم مسکن ۴۲ درصد شد
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    مرکز آمار ایران گزارش تورم شهریور 1403 را منتشر کرد. بر این اساس بخش مسکن در مقطع ماهانه تورمی برابر 2.9 درصد را تجربه کرده و تورم آن در بازه سالانه نیز رشدی بالغ بر 41.7 درصد داشته است. تورم نقطه به نقطه مسکن نیز در این گزارش 42.3 درصد برآورد شده است.

     

    ?????? ?????...
    تاکید وزیر راه و شهرسازی بر تعهد به اجرای نهضت ملی مسکن
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    وزیر راه و شهرسازی در نخستین نشست خود با مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها تاکید کرد که علی‎رغم مشکلات موجود، دولت چهاردهم متعهد به اجرای نهضت ملی مسکن است و باید مسکنی در شان مردم، به آنها تحویل داده شود. فرزانه صادق با تاکید بر اینکه باید آمار واقعی تولید مسکن به مردم ارایه شود؛ اظهار داشت: «عدد سازی بس است. همه ما باید حواسمان باشد که در ازای آمارهایی که الان ارائه می‌دهیم؛ چهار سال دیگر باید پاسخگو باشیم. پس گزارش‌ها از وضع موجود، باید واقعی ارائه شود».

    ?????? ?????...
    مجازات پیش‌فروش ساختمان بدون تنظیم سند رسمی چیست؟
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    طبق ماده ۲۳ قانون پیش‌فروش ساختمان، اشخاصی که بدون تنظیم سند رسمی اقدام به پیش‌فروش ساختمان می‌کنند، به حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا جزای نقدی به میزان ۲ تا ۴ برابر وجوه و اموال دریافتی محکوم می‌شوند. همچنین بر اساس ماده ۱۱ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، دلالان و معاملات املاک (اعم از مشاوران املاک و بنگاه‌های معاملات ملکی) نمی‌توانند در معاملات موضوع ماده (۱) این قانون، مبادرت به تنظیم سند عادی قرارداد کنند.

    ?????? ?????...
    ایران از نظر گرانی مسکن به درآمد رتبه هفتم دنیا را دارد
    يکشنبه, مهر 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    نشست علمی- تخصصی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری تحت عنوان «راهکارهای برنامه‌ای تأمین مسکن در ایران» برگزار شد. کارشناسان حاضر در این نشست، ضمن تشریح راه‌های برون‌رفت از وضعیت رکود تورمی در حوزه مسکن، تاکید کردند که ایران از نظر گرانی مسکن به نسبت درآمد خانوار، رتبه هفتم دنیا را دارد و در این راستا دولت و وزارت راه و شهرسازی برای بهبود وضعیت مسکن در کشور باید چند اقدام را در دستورکار قرار دهد.

    ?????? ?????...
    پیام جمعیتی به بازار مسکن
    يکشنبه, مهر 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    تقاضای مسکن دهه۱۴۰۰ براساس روند سه سال گذشته، تفاوت اساسی با «دهه پرازدحام تقاضای خانه» دارد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، ازدواج‌های ۱۴۰۲ «رکورد پایین‌ترین رویداد» از سال ۷۶ به بعد را ثبت کرد. اواخر دهه ۸۰، بالاترین ازدواج‌ها صورت گرفت که نتیجه‌اش، «شتاب تقاضای خرید و اجاره خانه» بود. طی سه‌سال گذشته با وجود صعود ۱۹درصدی «طلاق»، «مجموع تقاضای مسکن» نسبت به دهه۹۰ افت ۲۰درصدی داشته است. سه سناریوی آینده تقاضای مسکن با فاکتورهای «ولادت»، «ابرهزینه مسکن» و «تغییر سبک‌زندگی» بررسی شد.

    ?????? ?????...
    سکته کامل ساخت‌وساز
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    در واقع شهر تهران و کل کشور با رکود سنگین و متوالی در بخش ساخت مسکن مواجه هستند. در صورتی که رکود بخش ساخت مسکن طی 5ماه ابتدایی امسال به ماه‌های آتی  سال جاری نیز سرایت کند؛ امسال دهمین سالی است که ساخت مسکن در کشور با رکود مواجه می‌شود.

    ?????? ?????...
    بورس به کمک بخش مسکن می‌آید؟
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    با توجه به مشکل کمبود منابع طرح نهضت ملی مسکن و عدم همراهی بانک‌ها در این زمینه دولت چهاردهم در نظر دارد از ظرفیت بازار سرمایه برای تکمیل پروژه‌ها استفاده کند.

     

    ?????? ?????...
    ۱۷ بانک نهضت ملی مسکن را تحریم کردند
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها را مکلف کرده است که حداقل ۲۰درصد از کل تسهیلات خود را به نهضت ملی مسکن اختصاص دهند، که تازه‌ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در این بخش نشان می‌دهد سهم ۱۷ بانک از پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن همچنان صفر است.

    ?????? ?????...
    کوچک‌سازی؛ موتور متحرکه سوداگری در بازار مسکن
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی برخی از کارشناسان مسکن، کوچک‌سازی را راهی برای برون‌رفت این بازار از بحران می‌دانند که بررسی‌ها نشان می‌دهد، کوچک‌سازی هیج تاثیری در خانه‌دار کردن مردم ندارد و صرفا زمینه را برای افزایش تقاضای سرمایه‌ای و ایجاد سوداگری در این بازار فراهم می‌کند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون پیگیری های اداری

1) مهندس محمد اسماعیل اکبری (انجمن انبوه سازان استان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس محسن حقیقت نیا (شرکت آذر پانیر) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس سید ابراهیم گلابی (شرکت آذر ادمان) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمدرضا فتحی (شرکت آذر قالان)

5) مهندس مهدی جوان (شرکت آذر نمون)

6) مهندس داود کلاهدوزان (شرکت آذر پیمان)

7) مهندس یونس پناهشاهی (شرکت پارس پیدال)

8) مهندس حسین علی نژاد سارخانی (شرکت نهند)

  
بایگانی اخبار
كليد جديد براي مسكن‌مهر
شنبه, تير 14, 1393 by روابط عمومی انجمن

وزارت راه‌وشهرسازي نتايج تحقيقات اقتصادي- اجتماعي يك نهاد مطالعه‌كننده پروژه‌هاي عمراني از «طرح مسكن‌مهر» را با هدف اتخاذ تصميم جمعي براي «نحوه برون‌رفت از مشكلات طرح» منتشر كرد.
اين تحقيق خردادماه سال90، زمان اوج ساخت‌وسازهاي مسكن‌مهر و دوره‌اي كه همه شهرها به كارگاه پيمانكاران طرف قرارداد وزارت مسكن وقت تبديل شده بود، آغاز مي‌شود و مطالعات آن حدود دو سال به طول مي‌انجامد، طوري كه در پايان دولت دهم ماحصل پژوهش‌هاي انجام‌شده از سوي مجري تحقيق، تحويل كارفرما (وزارت راه‌‌وشهرسازي) مي‌شود.
 دفتر برنامه‌ريزي و اقتصاد مسكن وزارت راه‌وشهرسازي– رابط اصلي وزارتخانه با نهاد مطالعه‌كننده- هفته گذشته براي اولين‌بار بخش‌هاي كليدي تحقيق جامع از مسكن‌مهر را منتشر و فهرست مزايا و معايب را به همراه كليد حل مشكلات طرح اعلام عمومي كرد.
مجري تحقيق و پژوهش از طرح مسكن‌مهر، ماموريت داشته تا پروژه‌هاي 99ساله در حال‌ساخت در سراسر كشور را طي سال‌هاي 90 تا اوايل92، در سه حوزه شهرسازي، اقتصادي و اجتماعي مورد ارزيابي قرار دهد و همه نقاط قوت و ايرادهای ظاهري يا نهفته در محله‌ها و ساختمان‌هاي مسكوني‌مهر را بدون‌ هرگونه ملاحظه‌اي، به دولت ارائه كند.
نتيجه اين ارزيابي‌هاي تازه‌ منتشرشده نشان مي‌دهد: طرح مسكن‌مهر در 11 محور تاثير مثبت بر شاخص‌هاي اقتصادي بازار مسكن، بازار ساخت‌وساز و بازار كار و اشتغال به جا گذاشته است. از جمله اينكه ساخت‌وسازهاي اين مدلي در كشور، قيمت تمام‌شده مسكن را براي مخاطبان طرح در مقايسه با نرخ بازار آزاد –واحدهاي مسكوني معمولي داخل شهرها- كاهش داد و باعث افزايش دسترسي زوج‌هاي جوان و خانوارهاي كم‌درآمد به مسكن ارزان‌قيمت شد. همچنين اجراي طرح مسكن‌مهر در فاصله 89 تا 91 بخش‌هاي اقتصادي مرتبط با صنعت ساختمان را رونق داد و به اشتغال مستمر و غيرفصلي كارگران ساختماني منجر شد.
نتايج مطالعه مسكن‌مهر در ادامه، تصريح مي‌كند: طرح مسكن‌مهر حاوي 25 اشكال، نقص يا ايراد است كه عمدتا در داخل طرح اثر منفي ايجاد كرده و به صورت چالش‌هايي همچون نبود خدمات سكونتي، تعارض‌فرهنگي و تمركز جمعيت فقيرنشين در درون مجتمع‌هاي مسكوني‌مهر بروز كرده است. به گزارش «دنياي‌اقتصاد»، معاونت امور مسكن وزارت راه‌وشهرسازي، حجم نتايج حاصل از اين تحقيق را كتابي به ابعاد 400 صفحه عنوان مي‌كند كه به زودي متن كامل آن منتشر خواهد شد. اما آنچه هم‌اكنون انتشار عمومي شده، قسمت‌هاي مهم تحقيق را شامل مي‌شود كه در 4 صفحه بيرون آمده است.


 سه مشكل بزرگ، سه راه‌حل
در اين تحقيق صرفا به بيان پارامترهاي مثبت و منفي طرح مسكن‌مهر پرداخته نشده است بلكه 10 نوع راهكار براي برون‌رفت از مشكلاتي كه ظاهرا در همان سال‌هاي تحقيق در پروژه‌هاي مسكوني‌مهر قابل پيش‌بيني بودند، خطاب به دولت پيشنهاد شده است.
در ميان راهكارهاي مدنظر مجري ارزيابي مسكن‌مهر، سه كليد حل مشكل براي سه عارضه‌اي كه اين روزها گريبان طرح را سخت گرفته و فشار غيرقابل تحملي بر دولت و صاحبان مسكن‌مهر وارد كرده، معرفي شده است.
در حال‌حاضر با توجه به اتمام خط‌اعتباري مسكن‌مهر و خودداري بانك‌مركزي از شارژ دوباره آن -به علت آنچه تاثير منفي خط‌اعتباري بر رشد پايه‌پولي، تورم و نقدينگي عنوان مي‌شود- منابع مالي لازم براي تكميل و تامين خدمات اجتماعي و عمومي موردنياز ساكنان مسكن‌مهر موجود نيست و اين يكي از بزرگترين چالش‌هاي فعلي طرح به حساب مي‌آيد.
همچنين اختلافات ريشه‌داري كه بين دولت، انبوه‌سازان و تعاوني‌ها در برخي پروژه‌هاي مسكن‌مهر وجود دارد به دليل بي‌توجهي‌هايي كه در سال‌هاي اخير به ضرورت حل آنها شده، مسير واگذاري تعداد زيادي از آپارتمان‌هاي مسكن‌مهر را به بن‌بست كشانده است.
چالش مهم سوم نيز به سرعت افت كيفيت ساختمان‌هاي واگذار شده مسكن‌مهر برمي‌گردد كه به دليل نداشتن حس تعلق صاحبان اين خانه‌ها به ملكي كه عرصه آن تحت مالكيت قطعي دولت و سند اعيان آن نيز كماكان به‌نام دولت است، انگيزه‌اي در ساكنان براي نگهداري اصولي اين ساختمان‌ها وجود ندارد و حس خانه‌اجاره‌اي در آنها مانع رسيدگي‌هاي فني و دوره‌اي به ساختمان شده است.
در اين تحقيق، براي رفع چالش اول –نبود پول براي تامين خدمات- به دولت پيشنهاد شده است منابع مالي ويژه‌اي در بودجه‌هاي سالانه براي ايجاد زيرساخت‌ها‌ي شهري و نيز تامين و ساخت مراكز خدمات اجتماعي و عمومي، تخصيص دهد.
براي حل مشكل دوم – اختلاف بين سازنده و تعاوني و پيش‌خريداران مسكن‌مهر- نيز از دولت خواسته شده دستور ايجاد شوراي حل اختلاف قضايي را براي رسيدگي حقوقي همه‌جانبه به پروژه‌هاي مشكل‌دار صادر كند.
مجري تحقيق و پژوهش از مسكن‌مهر، براي مشكل سوم، خواستار تسريع در تنظيم اسناد مالكيت اعياني و همچنين تعيين تكليف مالكيت زمين‌هاي 99ساله شده تا با انتقال مسووليت حقوقي و ملكي واحدهاي مسكوني‌مهر به بهره‌برداران، احساس تعلق مكاني در صاحبان اين خانه‌ها ايجاد شود و مسووليت‌‌پذيري در ساكنان مسكن‌مهر نسبت به ساختمان و محله خود به وجود بيايد.