مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»پیگیری های اداری»اعضاء
اخبار و رویدادها
    مسکن در وضعیت «پات»
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    وضعیت کنونی بازار مسکن شبیه حالت پات در شطرنج شده است. بازیگران اصلی این بازار یعنی خریدار و سازنده، امکان حرکت را از دست داده‌اند؛ یک طرف نمی‌تواند به سطح قیمت‌ها جواب دهد و طرف دیگر نمی‌تواند قیمت تمام‌شده را پایین بیاورد. نتایج یک مطالعه، برای پاسخ به ۴پرسش روز در بخش مسکن نشان می‌دهد، علت افت ۴۰درصدی سرمایه‌گذاری واقعی ساختمانی و کاهش ۱۰درصدی هزینه‌کرد واقعی خانوارها نسبت به سال۹۷، مشترک و نتیجه‌اش به قفل‌شدگی مسکن منجر شده است. در این بررسی ۷راهکار «پایان رکود» ارائه شد.

    ?????? ?????...
    تورم مسکن ۴۲ درصد شد
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    مرکز آمار ایران گزارش تورم شهریور 1403 را منتشر کرد. بر این اساس بخش مسکن در مقطع ماهانه تورمی برابر 2.9 درصد را تجربه کرده و تورم آن در بازه سالانه نیز رشدی بالغ بر 41.7 درصد داشته است. تورم نقطه به نقطه مسکن نیز در این گزارش 42.3 درصد برآورد شده است.

     

    ?????? ?????...
    تاکید وزیر راه و شهرسازی بر تعهد به اجرای نهضت ملی مسکن
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    وزیر راه و شهرسازی در نخستین نشست خود با مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها تاکید کرد که علی‎رغم مشکلات موجود، دولت چهاردهم متعهد به اجرای نهضت ملی مسکن است و باید مسکنی در شان مردم، به آنها تحویل داده شود. فرزانه صادق با تاکید بر اینکه باید آمار واقعی تولید مسکن به مردم ارایه شود؛ اظهار داشت: «عدد سازی بس است. همه ما باید حواسمان باشد که در ازای آمارهایی که الان ارائه می‌دهیم؛ چهار سال دیگر باید پاسخگو باشیم. پس گزارش‌ها از وضع موجود، باید واقعی ارائه شود».

    ?????? ?????...
    مجازات پیش‌فروش ساختمان بدون تنظیم سند رسمی چیست؟
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    طبق ماده ۲۳ قانون پیش‌فروش ساختمان، اشخاصی که بدون تنظیم سند رسمی اقدام به پیش‌فروش ساختمان می‌کنند، به حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا جزای نقدی به میزان ۲ تا ۴ برابر وجوه و اموال دریافتی محکوم می‌شوند. همچنین بر اساس ماده ۱۱ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، دلالان و معاملات املاک (اعم از مشاوران املاک و بنگاه‌های معاملات ملکی) نمی‌توانند در معاملات موضوع ماده (۱) این قانون، مبادرت به تنظیم سند عادی قرارداد کنند.

    ?????? ?????...
    ایران از نظر گرانی مسکن به درآمد رتبه هفتم دنیا را دارد
    يکشنبه, مهر 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    نشست علمی- تخصصی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری تحت عنوان «راهکارهای برنامه‌ای تأمین مسکن در ایران» برگزار شد. کارشناسان حاضر در این نشست، ضمن تشریح راه‌های برون‌رفت از وضعیت رکود تورمی در حوزه مسکن، تاکید کردند که ایران از نظر گرانی مسکن به نسبت درآمد خانوار، رتبه هفتم دنیا را دارد و در این راستا دولت و وزارت راه و شهرسازی برای بهبود وضعیت مسکن در کشور باید چند اقدام را در دستورکار قرار دهد.

    ?????? ?????...
    پیام جمعیتی به بازار مسکن
    يکشنبه, مهر 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    تقاضای مسکن دهه۱۴۰۰ براساس روند سه سال گذشته، تفاوت اساسی با «دهه پرازدحام تقاضای خانه» دارد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، ازدواج‌های ۱۴۰۲ «رکورد پایین‌ترین رویداد» از سال ۷۶ به بعد را ثبت کرد. اواخر دهه ۸۰، بالاترین ازدواج‌ها صورت گرفت که نتیجه‌اش، «شتاب تقاضای خرید و اجاره خانه» بود. طی سه‌سال گذشته با وجود صعود ۱۹درصدی «طلاق»، «مجموع تقاضای مسکن» نسبت به دهه۹۰ افت ۲۰درصدی داشته است. سه سناریوی آینده تقاضای مسکن با فاکتورهای «ولادت»، «ابرهزینه مسکن» و «تغییر سبک‌زندگی» بررسی شد.

    ?????? ?????...
    سکته کامل ساخت‌وساز
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    در واقع شهر تهران و کل کشور با رکود سنگین و متوالی در بخش ساخت مسکن مواجه هستند. در صورتی که رکود بخش ساخت مسکن طی 5ماه ابتدایی امسال به ماه‌های آتی  سال جاری نیز سرایت کند؛ امسال دهمین سالی است که ساخت مسکن در کشور با رکود مواجه می‌شود.

    ?????? ?????...
    بورس به کمک بخش مسکن می‌آید؟
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    با توجه به مشکل کمبود منابع طرح نهضت ملی مسکن و عدم همراهی بانک‌ها در این زمینه دولت چهاردهم در نظر دارد از ظرفیت بازار سرمایه برای تکمیل پروژه‌ها استفاده کند.

     

    ?????? ?????...
    ۱۷ بانک نهضت ملی مسکن را تحریم کردند
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها را مکلف کرده است که حداقل ۲۰درصد از کل تسهیلات خود را به نهضت ملی مسکن اختصاص دهند، که تازه‌ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در این بخش نشان می‌دهد سهم ۱۷ بانک از پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن همچنان صفر است.

    ?????? ?????...
    کوچک‌سازی؛ موتور متحرکه سوداگری در بازار مسکن
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی برخی از کارشناسان مسکن، کوچک‌سازی را راهی برای برون‌رفت این بازار از بحران می‌دانند که بررسی‌ها نشان می‌دهد، کوچک‌سازی هیج تاثیری در خانه‌دار کردن مردم ندارد و صرفا زمینه را برای افزایش تقاضای سرمایه‌ای و ایجاد سوداگری در این بازار فراهم می‌کند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون پیگیری های اداری

1) مهندس محمد اسماعیل اکبری (انجمن انبوه سازان استان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس محسن حقیقت نیا (شرکت آذر پانیر) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس سید ابراهیم گلابی (شرکت آذر ادمان) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمدرضا فتحی (شرکت آذر قالان)

5) مهندس مهدی جوان (شرکت آذر نمون)

6) مهندس داود کلاهدوزان (شرکت آذر پیمان)

7) مهندس یونس پناهشاهی (شرکت پارس پیدال)

8) مهندس حسین علی نژاد سارخانی (شرکت نهند)

  
بایگانی اخبار
راهکارهای هم ترازی انبوه سازان با توسعه دهندگان جهان
شنبه, تير 14, 1393 by روابط عمومی انجمن

حال اینکه توسعه دهندگان ساختمانی در ایران چه کسانی هستند و آیا این گروه جایگاه خود را در کشور پیدا نموده است یا اصلا نهاد یا ارگان خاص را می توان به عنوان توسعه گردر صنعت ساختمان معرفی کرد، خود جای بحث دارد.

شاید لازم است که در ابتدا وظیفه و نقش اصلی این گروه در توسعه صنعت ساختمان در جهان بررسی شود. Developerهای صنعت ساختمان در جهان کسانی هستند که كنترل و مديريت اجراي پروژه های ساختمانی را از ابتدا یعنی انتخاب زمین تا بهره برداري كامل و پذيرش ريسك سرمايه گذاري را به عهده دارند و ايجاد نوآوري و خلاقيت در اجراي پروژه هاي ساختماني را نیز از وظایف خود می دانند.

برخی از  فعالان در حوزه ساخت و ساز معتقدند که عمده ترین توسعه گرها در این صنعت ، انبوه سازان مسکن هستند در حالی که در مقابل این دیدگاه  برخی دیگر از کارشناسان بر این باورند که در کشور ما در حال حاضر توسعه گر وجود ندارد.

در این راستا چند تن از انبوه سازان کشور بر این باورند از آنجایی که آنها با تمام توانایی و سرمایه خود ، پروژه های ساختمانی را در کشور مدیریت و اجرا می کنند ، از عمده ترین توسعه گران صنعت ساخت و ساز محسوب می شوند.

استدلال این عده از انبوه سازان مبنی بر توسعه گر بودن خود این است که پیمانکاران در این صنعت علی الرغم  توان اجرایی فاقد سرمایه هستند و اکثرا حوزه فعالیت آنها اجرای پروژه های عمرانی دولتی است؛ در حالی که انبوه سازان با سرمایه خود پروژه های عمرانی و ساختمانی را پشتیبانی می کنند.

از آنجایی که کار نظارت بر ساخت و ساز را سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مربوطه به عهده دارد، چند تن از فعالان در حوزه ساخت و ساز معتقدند این نظارت مانع بروز نقش اصلی توسعه گرها است، اما تعداد زیادی از انبوه سازان می گویند سازمان نظام مهندسی فقط وظیفه نظارت را دارد و این نظارت به ماهیت اصلی توسعه گرها لطمه وارد نمی کند و کار Developerهای صنعت ساختمان را زیر سوال نمی برد.

به اعتقاد عده ای از فعالان در این حوزه ، مترادف بودن قانون نظام مهندسی با سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به نحوی است که این سازمان قانون نظام مهندسی را به نفع خود مصادره کرده و توقع دارد که تمام سازمان های مربوط زیر نظر این سازمان به فعالیت بپردازند.

در حالی که در همین قانون نظام مهندسی صنوف دیگر هم ذکر شده است و سازمان ها باید بر این مبنا استقلال خود را داشته باشند.

حال با وجود همه این تفاسیر باید دید بخش خصوصی صنعت ساختمان نیازمند چه بسترهایی است تا به سمت توسعه گری پیش رود و نیز هم تراز شدن انبوه سازان کشور با  Developer های جهان چه راهکارهایی را می طلبد؟

به اعتقاد برخی از فعالان در حوزه ساخت و ساز دولت باید تصدی گری خود را در صنعت ساختمان کم کند، چرا که وقتی 80 درصد اقتصاد کشور به دست دولت است؛ در نتیجه بخش خصوصی وابستگی خاصی به دولت پیدا می کند و این امر یکی از موانع موجود در مسیر توسعه دهندگان کشور است.  

همچنین آنها معتقدند عملکرد دولت در این حوزه باید در حد نظارت، تصمیم گیری و سیاست گذاری باشد؛ چرا که تصدی گری دولت در امر توسعه گری موجب می شود صنعت ساختمان به نوعی به دست دولت افتد و بخش خصوصی هر چقدر هم که سرمایه گذاری کند با توجه به اوضاع اقتصادی کشور تا زمانی که این موانع برطرف نشود، نمی تواند به اهداف موردنظر دست یاد. تمامی این عوامل به آن دلیل است که سهم بخش خصوصی در توسعه کشور ناچیز است.

بنا به گفته اقتصاددانان، در حال حاضر چرخه اقتصاد کشور روند کندی دارد و به دلیل این که دولت سیاست کنترل تورم را در جامعه به دست گرفته،  اقتصاد به سمت رکود پیش رفته و به شرایط اقتصادی نامطلوب کشور دامن زده است؛ که امید می رود دولت با تدبیر خود و همچنین بانک مرکزی و کارشناسان مربوطه، چرخه کند اقتصاد را به حرکت معقولی منجر سازد.

چراکه این موضوع علاوه برکنترل تورم و جمع آوری نقدینگی سرگردان کشور فضای اقتصادی سالمی را برای فعالیت انبوه سازان و بخش خصوصی فراهم می کند و با کسب منابع مالی جهت سرمایه گذاری با استفاده از اعتبارات بانکی و مدیریت منابع مالی و حفظ کنترل تورم راه برای فعالیت توسعه دهندگان ساخت و ساز هموار می شود.