مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»پیگیری های اداری»اعضاء
اخبار و رویدادها
    مسکن در وضعیت «پات»
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    وضعیت کنونی بازار مسکن شبیه حالت پات در شطرنج شده است. بازیگران اصلی این بازار یعنی خریدار و سازنده، امکان حرکت را از دست داده‌اند؛ یک طرف نمی‌تواند به سطح قیمت‌ها جواب دهد و طرف دیگر نمی‌تواند قیمت تمام‌شده را پایین بیاورد. نتایج یک مطالعه، برای پاسخ به ۴پرسش روز در بخش مسکن نشان می‌دهد، علت افت ۴۰درصدی سرمایه‌گذاری واقعی ساختمانی و کاهش ۱۰درصدی هزینه‌کرد واقعی خانوارها نسبت به سال۹۷، مشترک و نتیجه‌اش به قفل‌شدگی مسکن منجر شده است. در این بررسی ۷راهکار «پایان رکود» ارائه شد.

    ?????? ?????...
    تورم مسکن ۴۲ درصد شد
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    مرکز آمار ایران گزارش تورم شهریور 1403 را منتشر کرد. بر این اساس بخش مسکن در مقطع ماهانه تورمی برابر 2.9 درصد را تجربه کرده و تورم آن در بازه سالانه نیز رشدی بالغ بر 41.7 درصد داشته است. تورم نقطه به نقطه مسکن نیز در این گزارش 42.3 درصد برآورد شده است.

     

    ?????? ?????...
    تاکید وزیر راه و شهرسازی بر تعهد به اجرای نهضت ملی مسکن
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    وزیر راه و شهرسازی در نخستین نشست خود با مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها تاکید کرد که علی‎رغم مشکلات موجود، دولت چهاردهم متعهد به اجرای نهضت ملی مسکن است و باید مسکنی در شان مردم، به آنها تحویل داده شود. فرزانه صادق با تاکید بر اینکه باید آمار واقعی تولید مسکن به مردم ارایه شود؛ اظهار داشت: «عدد سازی بس است. همه ما باید حواسمان باشد که در ازای آمارهایی که الان ارائه می‌دهیم؛ چهار سال دیگر باید پاسخگو باشیم. پس گزارش‌ها از وضع موجود، باید واقعی ارائه شود».

    ?????? ?????...
    مجازات پیش‌فروش ساختمان بدون تنظیم سند رسمی چیست؟
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    طبق ماده ۲۳ قانون پیش‌فروش ساختمان، اشخاصی که بدون تنظیم سند رسمی اقدام به پیش‌فروش ساختمان می‌کنند، به حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا جزای نقدی به میزان ۲ تا ۴ برابر وجوه و اموال دریافتی محکوم می‌شوند. همچنین بر اساس ماده ۱۱ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، دلالان و معاملات املاک (اعم از مشاوران املاک و بنگاه‌های معاملات ملکی) نمی‌توانند در معاملات موضوع ماده (۱) این قانون، مبادرت به تنظیم سند عادی قرارداد کنند.

    ?????? ?????...
    ایران از نظر گرانی مسکن به درآمد رتبه هفتم دنیا را دارد
    يکشنبه, مهر 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    نشست علمی- تخصصی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری تحت عنوان «راهکارهای برنامه‌ای تأمین مسکن در ایران» برگزار شد. کارشناسان حاضر در این نشست، ضمن تشریح راه‌های برون‌رفت از وضعیت رکود تورمی در حوزه مسکن، تاکید کردند که ایران از نظر گرانی مسکن به نسبت درآمد خانوار، رتبه هفتم دنیا را دارد و در این راستا دولت و وزارت راه و شهرسازی برای بهبود وضعیت مسکن در کشور باید چند اقدام را در دستورکار قرار دهد.

    ?????? ?????...
    پیام جمعیتی به بازار مسکن
    يکشنبه, مهر 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    تقاضای مسکن دهه۱۴۰۰ براساس روند سه سال گذشته، تفاوت اساسی با «دهه پرازدحام تقاضای خانه» دارد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، ازدواج‌های ۱۴۰۲ «رکورد پایین‌ترین رویداد» از سال ۷۶ به بعد را ثبت کرد. اواخر دهه ۸۰، بالاترین ازدواج‌ها صورت گرفت که نتیجه‌اش، «شتاب تقاضای خرید و اجاره خانه» بود. طی سه‌سال گذشته با وجود صعود ۱۹درصدی «طلاق»، «مجموع تقاضای مسکن» نسبت به دهه۹۰ افت ۲۰درصدی داشته است. سه سناریوی آینده تقاضای مسکن با فاکتورهای «ولادت»، «ابرهزینه مسکن» و «تغییر سبک‌زندگی» بررسی شد.

    ?????? ?????...
    سکته کامل ساخت‌وساز
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    در واقع شهر تهران و کل کشور با رکود سنگین و متوالی در بخش ساخت مسکن مواجه هستند. در صورتی که رکود بخش ساخت مسکن طی 5ماه ابتدایی امسال به ماه‌های آتی  سال جاری نیز سرایت کند؛ امسال دهمین سالی است که ساخت مسکن در کشور با رکود مواجه می‌شود.

    ?????? ?????...
    بورس به کمک بخش مسکن می‌آید؟
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    با توجه به مشکل کمبود منابع طرح نهضت ملی مسکن و عدم همراهی بانک‌ها در این زمینه دولت چهاردهم در نظر دارد از ظرفیت بازار سرمایه برای تکمیل پروژه‌ها استفاده کند.

     

    ?????? ?????...
    ۱۷ بانک نهضت ملی مسکن را تحریم کردند
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها را مکلف کرده است که حداقل ۲۰درصد از کل تسهیلات خود را به نهضت ملی مسکن اختصاص دهند، که تازه‌ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در این بخش نشان می‌دهد سهم ۱۷ بانک از پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن همچنان صفر است.

    ?????? ?????...
    کوچک‌سازی؛ موتور متحرکه سوداگری در بازار مسکن
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی برخی از کارشناسان مسکن، کوچک‌سازی را راهی برای برون‌رفت این بازار از بحران می‌دانند که بررسی‌ها نشان می‌دهد، کوچک‌سازی هیج تاثیری در خانه‌دار کردن مردم ندارد و صرفا زمینه را برای افزایش تقاضای سرمایه‌ای و ایجاد سوداگری در این بازار فراهم می‌کند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون پیگیری های اداری

1) مهندس محمد اسماعیل اکبری (انجمن انبوه سازان استان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس محسن حقیقت نیا (شرکت آذر پانیر) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس سید ابراهیم گلابی (شرکت آذر ادمان) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمدرضا فتحی (شرکت آذر قالان)

5) مهندس مهدی جوان (شرکت آذر نمون)

6) مهندس داود کلاهدوزان (شرکت آذر پیمان)

7) مهندس یونس پناهشاهی (شرکت پارس پیدال)

8) مهندس حسین علی نژاد سارخانی (شرکت نهند)

  
بایگانی اخبار
بخش زیادی از معوقات بانکی مربوط به سازندگان ساختمان‌های گران‌قیمت گرفتار در رکود است
شنبه, آذر 01, 1393 by روابط عمومی انجمن

در جلسه هفته جاری هیأت مدیره کانون شرکتهای لیزینگ ایران، حسین عبده تبریزی مشاور وزیر راه و شهرسازی میهمان صنعت لیزینگ ایران بود.

حسین عبده تبریزی در این جلسه با اشاره به اینکه صنعت لیزینگ پدیده جدیدی است و در ایران هم سازوکار خود را دارد، گفت: در چند سال اخیر بی­‌جهت برخی عوامل بازدارنده وارد این صنعت شده است که هیچ دلیل علمی و اقتصادی صحیحی پشتوانه آنها نبوده است.در بحث مسکن نیز هیچ دلیل علمی وجود ندارد که نهادی که می‌خواهد کار اجرایی انجام دهد را از فعالیت باز داریم و در این برهه از زمان با توجه به اینکه نرخ تورم رو به پایین است، اتفاقاً تحقق این امر می‌تواند کمک­ک‌ننده و اثرگذار باشد.

وی تأکید کرد: درحال حاضر، عملیاتی کردن لیزینگ مسکن می‌تواند به تقویت بازار رهن منجر شود و این بسیار خوب و از لحاظ اقتصادی اثرگذار است.

مشاور مدیریت و تأمین مالی وزیر راه و شهرسازی، شرایط رکودی حاکم بر کشور را از مشکلات صنعت لیزینگ برشمرد و گفت: بازپرداخت وام 25 درصد برای بخش مسکن می‌تواند مشکلات بازپرداخت را درپی داشته باشد و در این خصوص دولت می‌تواند همانند وام مسکن تفاوت سود را پرداخت کند و باید رایزنی های دقیق صورت پذیرد.

وی حل مشکل مالیات بر ارزش افزوده را که به طور نادرست به لیزینگ‌ها تحمیل شده است، از پیش‌نیازهای بخش لیزینگ مسکن دانست و گفت: این امر یکی از مهمترین دلایل ضعیف شدن لیزینگ در کشور است.

عبده با اشاره به نامه‌ای که یک سال پیش به نهادهای تصمیم گیر در دولت در خصوص عملیاتی کردن لیزینگ مسکن در کشور نوشته‌اند، گفت: اتفاقی که در این مورد افتاد متأسفانه بعضی به دلایل غیرعلمی و کارشناسی صحیح عنوان کردند که اختصاص وام خرید به بخش مسکن تورم‌زا است و جهت گیری‌ها به سمت اختصاص وام ساخت مسکن بود درحالی که این تئوری زمانی مطرح شد که در دنیا میلیاردها نفر با وام خرید مسکن صاحب خانه شده‌اند و این بدین معنی است که یک تجربه صد ساله در دنیا نادیده گرفته شد و همان طور که ملاحظه کردید با حذف این مورد، تورم حل نشد بلکه بسیار بیشتر نیز شد و جز حاکم شدن رکود در بخش مسکن اتفاق دیگری نیفتاد.

وی با انتقاد از وام­های کلان ساخت که به برج سازی و یا واحدهای تجاری لوکس در کلان شهرها در آن زمان اختصاص یافت، گفت: کشور با حجم وسیعی از واحدهای خالی مواجه شد که از توان خرید مصرف کنندگان خارج است و در شرایطی که کشور با حجم زیاد متقاضی مواجه است، پول‌ها در بخشی هزینه شده است که کارایی ندارد.

وی بخش زیادی از معوقات بانکی کشور را مربوط به ساختمان‌های گران قیمت برشمرد که به دلیل ناتوانی سازندگان در فروش آنها، توان بازپرداخت را نداشته‌اند و این یعنی اخلال شدید در اقتصاد کشور.

عبده تبریزی گفت: نامه‌ای را پیرو نامه­‌های قبلی خطاب به بانک مرکزی تنظیم خواهیم کرد تا لیزینگ­‌ها را در خصوص لیزینگ مسکن و در چارچوب برنامه­‌هایشان آزاد بگذارند و نیز مذاکراتی را با آقایان شاپور محمدی و طیب­‌نیا جهت خروج از این اوضاع ترتیب خواهیم داد، چون لیزینگ­‌ها باید با شناخت موانع خود ایده­‌هایشان را نیز در خصوص لیزینگ مسکن تدوین نمایند تا بتوانند به مراجع بالاتر ارائه ­دهند و مطمئناً این تجمعات در جهت نیل به­ همین هدف است.

وی با اشاره به عدم ارائه تسهیلات از طرف بانک مسکن به گروه اقشار با درآمد بالاتر که متقاضی خرید مسکن گران‌قیمت­‌تر هستند، گفت: بانک مرکزی می‌توانند ضمن تعیین سقف تسهیلات پرداختی لیزینگ­‌ها به آنها، در تأمین سرمایه آن نیز به لیزینگ­‌ها کمک کند چون این بخش نیازمند سرمایه زیادی است که باید لیزینگ­‌ها ساز و کار آن را جهت عملیاتی شدن تعریف کنند.

عبده با اشاره به تجربه‌ای که در بانک اقتصاد نوین و در سال 1380 در این خصوص به آن دست آورده، تصریح کرد: در آن مقطع، بازار خالی وام های 150 و 200 میلیونی را هدف قرار دادیم و به متقاضیان آن واگذار کردیم که موفق نیز بود؛ لیزینگ‌ها نیز می‌توانند با تفکیک برنامه‌های خود به 2 بخش چشم‌انداز بلندمدت و کوتاه مدت در خصوص لیزینگ مسکن، در هر قسمت برنامه جامعی را تدوین کنند.

مشاور وزیر راه افزود: لیزینگ­‌ها می‌توانند در بخش چشم‌انداز بلندمدت با ادعای اینکه چون نظام بانکداری مصرفی را خوب می‌شناسند و نیز از یک سری مزایا نسبت به بانک مسکن در ارائه تسهیلات به متقاضیان، برخوردارند خواستار ارائه تفاوت نرخ سود همچون بانک مسکن باشند، به عنوان مثال هر زمان که بنیاد مسکن می‌خواهد به کم­‌درآمدها وامی را درخصوص مسکن اختصاص دهد، لیزینگ می‌تواند کمک کنند و وام های کوچک و حتی ارزان‌تر از بانک مسکن را پرداخت کنند.

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر نظام بانکی نیازمند این است که بازنگری اساسی در فعالیت‌های خود داشته باشد، افزود: این امر موجب می‌شود تا بار مشکلات بانک‌های دولتی و خصوصی نیز کاهش یابد و در پی آن تجدید ساختار جدی در بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری رخ می‌دهد تا بتوانند سلامت خود را به دست آورند و از قید کسری‌هایی که با آن مواجه‌­اند رها شوند.

عبده در مورد پیگیری لیزینگ مسکن در ارتباط موثر با وزارت مسکن و شهرسازی تأکید کرد و گفت: ما هم نامه‌­ای خطاب به بانک مرکزی از طرف وزیر راه و شهرسازی تنظیم می‌کنیم و با امضای شخص ایشان خواستار رسیدگی به مطالبات دست اندرکاران صنعت لیزینگ در خصوص لیزینگ مسکن خواهیم شد.