مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»پیگیری های اداری»اعضاء
اخبار و رویدادها
    مسکن در وضعیت «پات»
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    وضعیت کنونی بازار مسکن شبیه حالت پات در شطرنج شده است. بازیگران اصلی این بازار یعنی خریدار و سازنده، امکان حرکت را از دست داده‌اند؛ یک طرف نمی‌تواند به سطح قیمت‌ها جواب دهد و طرف دیگر نمی‌تواند قیمت تمام‌شده را پایین بیاورد. نتایج یک مطالعه، برای پاسخ به ۴پرسش روز در بخش مسکن نشان می‌دهد، علت افت ۴۰درصدی سرمایه‌گذاری واقعی ساختمانی و کاهش ۱۰درصدی هزینه‌کرد واقعی خانوارها نسبت به سال۹۷، مشترک و نتیجه‌اش به قفل‌شدگی مسکن منجر شده است. در این بررسی ۷راهکار «پایان رکود» ارائه شد.

    ?????? ?????...
    تورم مسکن ۴۲ درصد شد
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    مرکز آمار ایران گزارش تورم شهریور 1403 را منتشر کرد. بر این اساس بخش مسکن در مقطع ماهانه تورمی برابر 2.9 درصد را تجربه کرده و تورم آن در بازه سالانه نیز رشدی بالغ بر 41.7 درصد داشته است. تورم نقطه به نقطه مسکن نیز در این گزارش 42.3 درصد برآورد شده است.

     

    ?????? ?????...
    تاکید وزیر راه و شهرسازی بر تعهد به اجرای نهضت ملی مسکن
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    وزیر راه و شهرسازی در نخستین نشست خود با مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها تاکید کرد که علی‎رغم مشکلات موجود، دولت چهاردهم متعهد به اجرای نهضت ملی مسکن است و باید مسکنی در شان مردم، به آنها تحویل داده شود. فرزانه صادق با تاکید بر اینکه باید آمار واقعی تولید مسکن به مردم ارایه شود؛ اظهار داشت: «عدد سازی بس است. همه ما باید حواسمان باشد که در ازای آمارهایی که الان ارائه می‌دهیم؛ چهار سال دیگر باید پاسخگو باشیم. پس گزارش‌ها از وضع موجود، باید واقعی ارائه شود».

    ?????? ?????...
    مجازات پیش‌فروش ساختمان بدون تنظیم سند رسمی چیست؟
    3 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    طبق ماده ۲۳ قانون پیش‌فروش ساختمان، اشخاصی که بدون تنظیم سند رسمی اقدام به پیش‌فروش ساختمان می‌کنند، به حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا جزای نقدی به میزان ۲ تا ۴ برابر وجوه و اموال دریافتی محکوم می‌شوند. همچنین بر اساس ماده ۱۱ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، دلالان و معاملات املاک (اعم از مشاوران املاک و بنگاه‌های معاملات ملکی) نمی‌توانند در معاملات موضوع ماده (۱) این قانون، مبادرت به تنظیم سند عادی قرارداد کنند.

    ?????? ?????...
    ایران از نظر گرانی مسکن به درآمد رتبه هفتم دنیا را دارد
    يکشنبه, مهر 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    نشست علمی- تخصصی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری تحت عنوان «راهکارهای برنامه‌ای تأمین مسکن در ایران» برگزار شد. کارشناسان حاضر در این نشست، ضمن تشریح راه‌های برون‌رفت از وضعیت رکود تورمی در حوزه مسکن، تاکید کردند که ایران از نظر گرانی مسکن به نسبت درآمد خانوار، رتبه هفتم دنیا را دارد و در این راستا دولت و وزارت راه و شهرسازی برای بهبود وضعیت مسکن در کشور باید چند اقدام را در دستورکار قرار دهد.

    ?????? ?????...
    پیام جمعیتی به بازار مسکن
    يکشنبه, مهر 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    تقاضای مسکن دهه۱۴۰۰ براساس روند سه سال گذشته، تفاوت اساسی با «دهه پرازدحام تقاضای خانه» دارد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد، ازدواج‌های ۱۴۰۲ «رکورد پایین‌ترین رویداد» از سال ۷۶ به بعد را ثبت کرد. اواخر دهه ۸۰، بالاترین ازدواج‌ها صورت گرفت که نتیجه‌اش، «شتاب تقاضای خرید و اجاره خانه» بود. طی سه‌سال گذشته با وجود صعود ۱۹درصدی «طلاق»، «مجموع تقاضای مسکن» نسبت به دهه۹۰ افت ۲۰درصدی داشته است. سه سناریوی آینده تقاضای مسکن با فاکتورهای «ولادت»، «ابرهزینه مسکن» و «تغییر سبک‌زندگی» بررسی شد.

    ?????? ?????...
    سکته کامل ساخت‌وساز
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    در واقع شهر تهران و کل کشور با رکود سنگین و متوالی در بخش ساخت مسکن مواجه هستند. در صورتی که رکود بخش ساخت مسکن طی 5ماه ابتدایی امسال به ماه‌های آتی  سال جاری نیز سرایت کند؛ امسال دهمین سالی است که ساخت مسکن در کشور با رکود مواجه می‌شود.

    ?????? ?????...
    بورس به کمک بخش مسکن می‌آید؟
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    با توجه به مشکل کمبود منابع طرح نهضت ملی مسکن و عدم همراهی بانک‌ها در این زمینه دولت چهاردهم در نظر دارد از ظرفیت بازار سرمایه برای تکمیل پروژه‌ها استفاده کند.

     

    ?????? ?????...
    ۱۷ بانک نهضت ملی مسکن را تحریم کردند
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها را مکلف کرده است که حداقل ۲۰درصد از کل تسهیلات خود را به نهضت ملی مسکن اختصاص دهند، که تازه‌ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در این بخش نشان می‌دهد سهم ۱۷ بانک از پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن همچنان صفر است.

    ?????? ?????...
    کوچک‌سازی؛ موتور متحرکه سوداگری در بازار مسکن
    سه شنبه, شهريور 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی برخی از کارشناسان مسکن، کوچک‌سازی را راهی برای برون‌رفت این بازار از بحران می‌دانند که بررسی‌ها نشان می‌دهد، کوچک‌سازی هیج تاثیری در خانه‌دار کردن مردم ندارد و صرفا زمینه را برای افزایش تقاضای سرمایه‌ای و ایجاد سوداگری در این بازار فراهم می‌کند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون پیگیری های اداری

1) مهندس محمد اسماعیل اکبری (انجمن انبوه سازان استان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس محسن حقیقت نیا (شرکت آذر پانیر) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس سید ابراهیم گلابی (شرکت آذر ادمان) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمدرضا فتحی (شرکت آذر قالان)

5) مهندس مهدی جوان (شرکت آذر نمون)

6) مهندس داود کلاهدوزان (شرکت آذر پیمان)

7) مهندس یونس پناهشاهی (شرکت پارس پیدال)

8) مهندس حسین علی نژاد سارخانی (شرکت نهند)

  
بایگانی اخبار
هـزار و یک گره بیـمه کارگران ساختــمانی
چهارشنبه, آذر 12, 1393 by روابط عمومی انجمن

سازمان تأمين اجتماعي به‌عنوان بزرگ‌ترين سازمان بيمه‌گر کشور در حال حاضر علاوه بر 39 ميليون بيمه‌شده بيش از 800 هزار کارگر ساختماني را تحت پوشش بيمه دارد، اما به گفته محمد حسن‌زدا، معاون فني و درآمد سازمان تأمين اجتماعي به دليل کمبود منابع و نقدينگي و مبهم بودن منابع تعيين‌شده براي بيمه کارگران ساختماني در مصوبه مجلس فعلاً اين امکان براي سازمان مهيا نيست تا گروه جديدي از کارگران ساختماني را بيمه کند. اين در حالي است که بر اساس اعلام روساي انجمن‌هاي کارگران ساختماني سراسر کشور هم اينک در بيشتر استان‌ها تعداد زيادي از کارگران با دريافت کارت مهارت در نوبت بيمه هستند.

مجلس شوراي اسلامي از تابستان امسال در تلاش‌ است با تغيير ماده 5 قانون بيمه اجتماعي کارگران ساختماني شرايط جديدي را براي بيمه آنها تعيين کند. نمايندگان اولين بار اين ماده‌قانوني را پايان مرداد امسال تغيير دادند. طرح آنها شامل پيشنهادي جديد براي ماده 5 قانون بيمه اجتماعي کارگران ساختماني و تبصره‌هاي 1 و 2 آن بود.

ماده 5 طرح يادشده به سازمان تأمين اجتماعي تأکيد مي‌کرد؛ 7 درصد حق بيمه را از کارگران ساختماني و بخشي از سهم حق بيمه کارفرما (معادل 12 درصد مجموع عوارض و درآمد تأميني ناشي از صدور پروانه ساختمان) را از مالک دريافت کند و تبصره 1 آن صراحت داشت مابه‌التفاوت ناشي از اجراي اين حکم جهت پوشش 20 درصدي حق بيمه سهم کارفرما بعد از اعلام سازمان تأمين اجتماعي و پس از تائيد وزارت کشور از محل عوارض ماليات بر ارزش‌افزوده به‌حساب سازمان تأمين اجتماعي واريز شود.

اما شوراي نگهبان ضمن مغاير دانستن تبصره 1 اين طرح با اصل 75 قانون اساسي گفته بود مجلس در اين تبصره درآمدهايي که از قبل پيش‌بيني و محل مصرف آن تعيين‌شده را براي جبران مابه‌التفاوت ناشي از اجراي اين ماده در نظر گرفته است.

اصل 75 قانون اساسي مي‌گويد طرح‏هاي قانوني و پيشنهاد‌ها و اصلاحاتي که نمايندگان در خصوص لوايح قانوني عنوان مي‌کنند و به تقليل درآمد عمومي يا افزايش هزينه عمومي مي‌انجامد، در صورتي قابل‌طرح در مجلس است که در آن طريق جبران کاهش درآمد يا تأمين هزينه جديد نيز معلوم شده باشد.

نمايندگان در گام دوم (ماه گذشته) براي رفع ايرادهاي شوراي نگهبان به حذف تبصره 1 اين طرح رأي دادند اما شوراي نگهبان يک‌بار ديگر اين طرح را با اصل 75 قانون اساسي مغاير اعلام کرد.

بيمه کارگران ساختماني را پيگيري مي کنيم

دبير کانون سراسري انبوه‌سازان مسکن و ساختمان از پيگيري مجدانه اصلاح قانون بيمه کارگران ساختماني توسط کانون از طريق رياست جمهوري و مجلس خبر داد.

فرشيد پورحاجت با بيان اينکه شوراي نگهبان تابه‌حال دو بار اصلاح ماده 5 قانون بيمه‌هاي اجتماعي کارگران ساختماني را عودت داده است، به پيام ساختمان گفت: در همين رابطه کميسيون بهداشت و درمان مجلس براي اصلاح ماده 5 قانون کارگروهي تشکيل داده که کانون سراسري انبوه‌سازان هم در آن حضور دارد.

وي با اشاره به فعاليت‌هاي کانون سراسري انبوه‌سازان افزود: در جلساتي با حضور نمايندگان تأمين اجتماعي، وزارت کشور، سازمان فني و حرفه‌اي، وزارت راه و شهرسازي و ساير نهادهاي ذي‌ربط، مسائل مرتبط با آموزش کارگران، بيمه کارگران، کارت مهارت و ... مطرح شد و ما هم حرف‌هايمان را مطرح کرده و پيشنهادهايمان را داده‌ايم.

دبير کانون سراسري انبوه‌سازان مسکن با بيان اينکه سازمان نظام‌مهندسي از ديگر موضوعات موردبحث و بررسي در معاونت هماهنگي و نظارت رياست جمهوري بوده است، گفت: در آن جلسات عملکرد و نقش سازمان در کاهش توليد و افزايش نرخ خدمات و ساير موضوعات مرتبط با سازمان نظام‌مهندسي موردبحث قرار گرفت.

وي انحراف از قانون را يکي بزرگ‌ترين مشکلات سازمان نظام‌مهندسي برشمرد و اظهار داشت: مثلاً کنترل و نظارت بر ساخت از وظايف شهرداري‌هاست ولي سال‌هاست که سازمان درگير آن شده و کار به اينجا رسيده است.

وي افزود: ايراداتي که ما به قانون نظام‌مهندسي داريم را پذيرفته‌اند و از ما راهکار خواسته‌اند و قرار شده تا برنامه زمان‌بندي براي آن ارائه کنيم.همچنين شوراي توسعه نظام‌مهندسي به رياست دکتر مظاهريان و حضور دکتر شيباني در خصوص نظام يکپارچه فني و مهندسي کشور و اصلاح قانون نظام‌مهندسي و مقررات ملي و آيين‌نامه‌هاي اجرايي آن برگزار مي‌شود که در آن تشکل‌هاي مختلف مثل نظام‌مهندسي، سنديکاي تشکل‌هاي ساختماني و ساير تشکل‌ها و گروه‌ها و انجمن‌ها حضور دارند و ما هم از طرف انبوه‌سازان کشور در آن شورا حاضر مي‌شويم.

احتمال لغو بيمه 40 درصد از کارگران

به‌تازگي رئيس کانون انجمن‌هاي صنفي کارگران ساختماني کشور از اصلاح دوباره طرح تغيير ماده 5 قانون بيمه اجتماعي کارگران ساختماني در کميسيون بهداشت و درمان مجلس که به لغو بيمه قريب به 40 درصد از کارگران ساختماني منجر مي‌شود خبر داد و تأکيد کرد نمايندگان مجلس با اعمال اين اصلاحات درصدد جلب نظر مثبت شوراي نگهبان نسبت به اين طرح هستند.

«اکبر شوکت» دراين‌باره به خبرگزاري کار ايران گفت: کميسيون بهداشت و درمان مجلس روز سه‌شنبه 21 آبان ماه تشکيل جلسه داد و براي رفع ايرادات شوراي نگهبان به طرح تغيير ماده 5 قانون بيمه اجتماعي کارگران ساختماني تغييراتي را تصويب کرد.

وي افزود: نمايندگان حاضر در آن جلسه تصويب کردند؛ سازمان تأمين اجتماعي به‌‌ همان اندازه‌اي که از 12 درصد مجموع عوارض و درآمد تأميني ناشي از صدور پروانه ساختمان منابع به دست مي‌آورد، کارگران ساختماني را بيمه کند.اين طرح پيش از اعمال تغييرات ديروز در حالت خوشبينانه به محروميت يک‌ميليون کارگر ساختماني از پوشش بيمه تأمين اجتماعي منجر مي‌شد و آن‌دسته از کارگران ساختماني که تا سال گذشته بيمه‌شده بودند را حمايت مي‌کرد، اما مصوبه جديد مجلس به لغو پوشش بيمه‌اي حداقل 300 هزار کارگر ساختماني منجر مي‌شود. بنابراين با توجه به بيمه شدن  800 هزار کارگر ساختماني تا سال گذشته، بيمه حدود 40 درصد از اين کارگران لغو خواهد شد.

شوکت در پايان گفت: احتمال دارد مصوبه جديد مجلس در صحن علني مجلس مطرح نشود و به‌صورت مستقيم به شوراي نگهبان ارسال شود.

اکبر شوکت همچنين اظهار داشت: طرح اصلاح قانون بيمه کارگران ساختماني در کميسيون بهداشت در راستاي حفظ منافع سازندگان ساختمان و کارفريان است.

وي با بيان اينکه تشکل هاي کارگران ساختماني با اصلاح قانون بيمه کارگران مخالف هستند، ادامه داد: اگر اين طرح تصويب شود روند بيمه کارگران ساختماني کاملا متوقف مي شود.

شوکت افزود: تاکنون 80 هزار نفر از کارگران ساختماني تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي قرار گرفته اند و يک ميليون کارگر نيز در صف بيمه قرار دارند.

شوکت با اشاره به اينکه بيشترين حوادث ناشي از کار مربوط به کارگران شاغل در رشته هاي ساختماني است گفت: بر اساس آمارهاي منتشرشده حدود 47 درصد از حوادثي که در محيط هاي کاري کارگران رخ مي دهد مربوط به بخش ساختماني است و هرهفته به طور ميانگين 2تا 3 کارگر ساختماني بر اثر حوادث ناشي از کار بر اثر نقص عضو از کار افتاده مي شوند يا جان خود را ازدست مي دهند. حال با چنين وضعيتي چرا نبايد حداقل حمايت هاي بيمه اي براي اين قشر و خانواده آنها فراهم شود؟!

وي افزود: بيش از هشت ماه است که تامين اجتماعي کارگر جديدي را در بخش ساختماني بيمه نکرده و علت آنرا کمبود بودجه عنوان مي کند. ما همچنان خواسته کارگران را از طريق وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي و ديگر مراجع قانوني و اجرايي پيگيري خواهيم کرد.