مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»پیگیری های اداری»اعضاء
اخبار و رویدادها
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
    بررسی قیمت دلاری مسکن در سال ۱۴۰۳
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    نوسانات قیمت دلار همواره بر بازارهای مختلف از جمله بازار مسکن تاثیر گذاشته است. قیمت مسکن نیز همراه با دلار طی بازه‌های زمانی مختلف رشد کرده، با این حال روند قیمتی مسکن در سال جاری مسیر متفاوتی را طی کرده است. بررسی میانگین قیمت هر متر مسکن در ماه‌های مختلف و مقایسه آن با تغییرات نرخ ارز نشان می‌دهد بازار ملک از رشد دلار عقب مانده و قیمت دلاری مسکن در ماه‌های پایانی سال کاهشی بوده است. این به معنای کاهش شتاب رشد قیمت مسکن در برابر رشد سریع قیمت دلار است و خبر از شکست بازار مسکن در برابر بازار ارز می‌دهد و سیگنال افزایش قیمت مسکن را ارسال می‌کند.

     

    ?????? ?????...
    دولتمردان برای حل مشکل مسکن کم درآمدها چه می‌کنند؟
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی که چالش مسکن به یکی از اصلی ترین مسایل کلان کشور تبدیل شده، به نظر می رسد باید با مروری بر تجربه های موفق جهانی به این پرسش پاسخ داد که دیگر کشورها برای مهار این چالش؛ بخصوص برای اقشار کم درآمد چه کرده اند.

    ?????? ?????...
    نوسازی مسکن به سبک اروپایی
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سیاستگذار مسکن در فرانسه و انگلیس ۷ راهکار برای انجمادزدایی از املاک «بسیار قدیمی، فرسوده و رهاشده» به اجرا درآورده که شامل یکسری ابزارهای تنبیهی برای مالکان و تشویقی برای سرمایه‌گذاران است. تعداد املاک متروک در اروپا بسیار افزایش پیدا کرده و در مقابل، بحران «مسکن مورد نیاز برای دهک‌های کم‌درآمد» نیز به اوج رسیده است. خانه‌های بالای یک قرن ساخت که مالکان آنها را رها کرده‌اند، «متروک» تلقی می‌شوند. مالکان این املاک مشمول نرخ‌های چندبرابری مالیات‌ سالانه و فروش شده‌اند. دولت‌‌‌ و شهرداری در پایتخت‌‌‌های انگلیس و فرانسه برای کاهش تعداد «خانه‌‌‌های قدیمی رهاشده» در شهر از یک‌‌‌سو و افزایش «عرضه مسکن به بازار» از سوی دیگر از دو ابزار «مالیات و پروانه» بهره می‌‌‌برند.

     

    ?????? ?????...
    پیش‌بینی بازار مسکن در سال آینده
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    برخی از فعالان بازار مسکن معتقدند به دلایلی همچون رکود معاملات، کاهش بازده سرمایه و اثرپذیری منفی بازار مسکن از متغیرهای سیاسی، سال ۱۴۰۴ برای بازار ملک نمی‌تواند با رونق همراه باشد و دست کم در نیمه اول سال آینده انتظار رشد قابل توجه خرید و فروش‌ها و تورم سنگین این حوزه دور از ذهن است.

     

    ?????? ?????...
    ارزیابی اقتصادی بازآفرینی شهری؛ کدام استان‌ها در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها موفق‌تر بودند؟
    دوشنبه, اسفند 20, 1403 by روابط عمومی انجمن

    عملکرد اقتصادی استان‌ها در برنامه بازآفرینی شهری با ارزیابی ۹ شاخص کلیدی مانند جذب اعتبارات، پیشرفت پروژه‌ها و کاهش بافت‌های فرسوده بررسی شد. نتایج نشان می‌دهد که استان‌های خراسان رضوی و هرمزگان با تحقق بیش از ۶۰ درصد شاخص‌ها در این زمینه موفق‌تر از دیگر استان‌ها بوده‌اند. برخی استان‌ها نیز با مشکلاتی در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها روبرو هستند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون پیگیری های اداری

1) مهندس محمد اسماعیل اکبری (انجمن انبوه سازان استان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس محسن حقیقت نیا (شرکت آذر پانیر) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس سید ابراهیم گلابی (شرکت آذر ادمان) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمدرضا فتحی (شرکت آذر قالان)

5) مهندس مهدی جوان (شرکت آذر نمون)

6) مهندس داود کلاهدوزان (شرکت آذر پیمان)

7) مهندس یونس پناهشاهی (شرکت پارس پیدال)

8) مهندس حسین علی نژاد سارخانی (شرکت نهند)

  
بایگانی اخبار
بابایی اقدم خبرداد: مکاتبه با بانک جهانی برای اخذ تسهیلات رفع حاشیه‌نشینی تبریز
سه شنبه, اسفند 15, 1396 by دبیرخانه انجمن

عضو شورای شهر تبریز با تاکید به اینکه ارتباطات ملی و بین‌المللی ما در حد صفر است، گفت: به عنوان یکی از اعضای شورای شهر ارتباط‌هایمان ضعف دارد به طوریکه در شورای چهارم هیچ‌گاه وزیر و معاون وزیری را ندیدیم که از ما خواسته‌ها و نیازهای شهری را سوال کند.

فریدون بابایی اقدم امروز در گفت‌وگو با فارس  اظهار داشت: جمعیت کل جهان ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر است که بیش از ۴ میلیارد این جمعیت در شهرها ساکن هستند و طبق پیش‌بینی‌های انجام گرفته در سال ۲۰۵۰ جمعیت شهری دنیا به دوبرابر خواهد رسید. 

وی افزود: این الزامات افزایش جمعیت شهری منجر به این شد تا سازمان ملل در کنار سایر دغدغه‌ها و نگرانی‌ها، به موضوع شهری بپردازد و به صورت اساسی پیگیر تاثیرات مهاجرت از روستا به شهرها در کل جامعه اعم از اقتصادی، اجتماعی و تغییرات اقلیمی باشد.

یکی از ایرادات کشور عدم ایفای نقش ملی و بین‌المللی است 

عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه چندین نشست بین‌المللی برای موضوع شهرنشینی برگزار شده است، افزود: یکی از ایرادات در کشور و تبریز عدم ایفای نقش در نشست‌ای بین‌المللی و عرصه‌های انتقال تجربه است. 

وی خاطرنشان کرد: در نشست بین‌المللی مالزی، نشست و جلسات فراوانی برگزار شد و انتقال تجارب زیادی در رابطه با موضوع حاشیه‌نشینی صورت گرفت. 

بابایی‌اقدم ابراز کرد: شعار اصلی نشست مالزی "تا سال ۲۰۳۰ باید شهر به همه تعلق گیرد" انتخاب شده بود. 

وی با تاکید به اینکه از جمعیت چند میلیاردی جهان فقط ۸۰ میلیون متعلق به ایران است و از بین این تعداد کمتر از۲ میلیون نفر در شهر تبریز زندگی می‌کنند، گفت: باید با همت همه مردم و مسوولان شهری، از پیشرفت و توسعه شهرمان غافل نمانیم.

نقش زنان در رفع حاشیه‌نشینی یک تجربه موفق در جهان بوده است 

عضو شورای پنجم تبریز اذعان داشت: در این نشست نقش زنان در رفع حاشیه‌نشینی بسیار پررنگ بود به طوریکه روش‌های عملی اثبات شده‌ای بودند که نتایج مثبتی برای شهرها به وجود آورده بودند.

 

مکاتبه با بانک جهانی برای اخذ تسهیلات رفع حاشیه‌نشینی/ ارتباطات بین‌المللی ما صفر است  

وی با اشاره به مکاتبات خود با بانک جهانی در نشست بین‌المللی مالزی تصریح کرد: بانک جهانی تسهیلاتی برای بافت‌های فرسوده کشورها اعطاء می‌کنند و خود نیز حضور فعال در آن مناطق دارد و حتی گزارش کاری از پروژه‌هایی که در کل دنیا انجام داده‌اند را ارائه کردند. 

بابایی‌اقدم با تاکید به اینکه ارتباطات ملی و بین‌المللی ما در حد صفر است، افزود: به عنوان یکی از اعضای شورای شهر ارتباط‌هایمان ضعیف است به طوریکه در شورای چهارم هیچ‌گاه وزیر و معاون وزیری را ندیدیم که از ما خواسته‌ها و نیازهای شهری را سوال کند. 

بی‌رغبتی در خصوص تاسیس دفتر منافع تبریز در تهران 

وی ادامه داد: اولین دلیل چنین انفعالی، خود شوراست که نتوانست ارتباط برقرار کند در حالیکه در  ابتدای شورای پنجم تصمیم بر ایجاد دفتری مبنی بر حمایت از منافع تبریز در تهران بود تا از این طریق با نمایندگان و دولتمردان ارتباط قوی داشته باشیم که متاسفانه تا به امروز هیچ رغبتی برای تاسیس چنین دفتری نبوده و کاری انجام نشده است.

این عضو شورای شهر با بیان اینکه برای رفع حاشیه‌‌نشینی نیاز به استفاده از برخی ظرفیت‌های ملی هست، گفت: عدم وجود ارتباطات باعث شده چنین اتفاقات و برخورداری‌هایی صورت نگیرد.

وی متذکر شد: لازمه کار و موفقیت، تقویت ارتباط‌های ملی و بین‌المللی است.

بابایی‌اقدم خاطرنشان کرد: علاوه بر گسترش روابط با دفتر سازمان ملل در تهران، تلاش به برقراری ارتباط با دفتر اصلی در کنیا نیز داریم تا در صورت امکان از منابع اعتباری آنها به ویژه بانک جهانی بهره‌مند شویم که البته این موضوع کاملا امکان‌پذیر بوده و فقط باید با برنامه مشخص و مدون جلو رفت. 

از ارائه آمار واقعی حاشیه‌نشینی عاجز هستیم/ احداث مسکن برای حاشیه‌نشینی بدون در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی آنها 

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از ایرادات ما ارائه آمار متفاوت است، تصریح کرد: برای نمونه در جایی یک مسوول میزان حاشیه‌نشین را ۴۰۰ هزار نفر اعلام می‌کند و مسوول دیگر ۵۰۰ هزار حاشیه‌نشین در تبریز را مطرح می‌کند و تا به امروز آمار دقیقی از ساکنان حاشیه‌نشین نداشته و در ارائه آمار صحیح نیز عاجز مانده‌ایم.

عضو شورای شهر تبریز با اشاره به ساخت ۱۷۰ واحد در منطقه خلیل‌آباد تبریز گفت: این در ظاهر،کار خوبی است ولی ساکنان گلایه از این موضوع دارند چرا که با رقمی این واحدها در اختیار آنها قرار گرفته که شرایط اقتصادی مدنظر نبوده است در حالی که بیشتر این افراد با یارانه روزگار سپری می‌کنند.

وی اضافه کرد: لازمه کار صحیح به ارتباط گسترده و تعاملات ملی و بین‌المللی است تا بتوان از ظرفیت آنها در حل مشکل بهره‌مند شد. 

 

توسعه پایدار نباید به نسل آینده لطمه بزند 

بابایی‌اقدم با تاکید به اینکه اصلی‌ترین دغدغه دلسوزان دنیا توسعه پایدار در یک منطقه است، گفت: این پایداری به منزله این است که علاوه بر تامین رفاه زندگی، نسل حال باید به فکر نسل آینده نیز باشد و به آنها لطمه نزد.

وی با اشاره به اینکه در خوش‌بینانه‌ترین حالت از بین یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت تبریز، ۴۰۰ هزار نفر حاشیه‌نشین وجود دارد، گفت: در وهله اول به کل جمعیت تبریز، ساکن شهر تبریز می‌گوییم و در وهله دوم به موضوع حاشیه‌نشین پرداخت می‌شود.

عضو شورای پنجم متذکر شد: ما باید از تجربیات موفق دنیا استفاده کرده و برای اجرای آن تلاش کنیم. 

مشکل اصلی شهر تبریز بدمسکنی است

وی گفت: مشکل اصلی شهر تبریز بدمسکنی است به طوریکه با یک بارش در تبریز یک خانه مسکونی در منطقه سیلاب قوشخانه دچار ریزش شد و این اتفاق برای همه خانه‌های حاشیه‌نشین محتمل است.

بابایی‌اقدم با بیان اینکه ما باید یک برنامه و چشم‌انداز چند ساله تعریف کنیم که طبق آن با یک برنامه زمانی یک مقدار مشخص از خانه‌ها نوسازی شوند، افزود: یکی از اهداف توسعه پایدار شهر تاب‌آوری شهر در مقابل مخاطرات است.

باید دست پر به نشست ابوظبی برویم 

وی ابراز کرد: نشست دیگر بین‌المللی سازمان ملل در سال ۲۰۲۰ و در ابوظبی است و بنده از مسوولان استان و کشور می‌خواهم از امروز به این فکر کنیم و در طی این دو سال باقیمانده عملکرد خود را به قدری مثبت کنیم تا در آن جلسه بتوان با روسفیدی از کارهای خود برای تبریز حرف بزنیم.

بابایی‌اقدام افزود: نقشه راه اصلی افزایش کیفیت زندگی در شهر است تا در نهایت بتوان کیفیت رضایت شهروندی کسب کرد.