مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»پیگیری های اداری»برنامه های عملیاتی
اخبار و رویدادها
    ابلاغ ممنوعیت ساخت و ساز در حریم گسلی ۶ کلانشهر
    2 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    در مرحله نخست از طرح مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ۶ کلانشهر کشور شامل تهران، کرج، کرمان، مشهد، تبریز و زنجان مورد مطالعه قرار گرفتند که پس از انجام مراحل مطالعاتی و ارزیابی‌های میدانی مختلف، نقشه حریم گسلی در شهرهای ذکر شده تهیه و ارائه شد. این کار پس از انجام مراحل قانونی در کارگروه مخاطرات استان‌ها، کمیته فنی استانداری‌ها به تایید رسید و در نهایت با طرح در شورای‌عالی شهرسازی و معماری، نقشه‌های مذکور به تصویب و تائید رسید و نهادهای ذیربط از جمله شهرداری‌ها و ادارات کل راه و شهرسازی جهت پیاده‌سازی در طرح‌های جامع و تفصیلی و اعمال در تصمیم‌گیری‌های آتی شهرها از نظر کاربری اراضی، تعداد طبقات ساختمان‌ها، نوع ساخت و ساز، ممنوعیت ساخت ساختمان‌های با اهمیت بسیار زیاد و اولویت‌بندی مقاوم‌سازی سازه‌های موجود، نسبت به اجرای آن مسئولیت دارند.

    ?????? ?????...
    دوپینگ غول سبد خانوار
    2 روز پیش by روابط عمومی انجمن

     هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار از اواخر دهه۹۰ به «غول درآمدخوار» تبدیل شد؛ این غول امروز در مناطق شهری، دوپینگ کرده و در حال بلعیدن نزدیک به نیمی از کل هزینه زندگی ماهانه و سالانه شهروندان است. اطلاعات رسمی از آخرین وضعیت «بزرگی هزینه تامین مسکن» در زندگی خانوارهای شهری ۳۱ استان کشور نشان می‌دهد سهم این فاکتور اصلی و غیرقابل حذف در سبد هزینه شهرنشین‌ها از ۳۸درصد سال۱۴۰۱ به ۴۲.۴درصد در سال۱۴۰۲ افزایش پیدا کرده است. اجاره‌نشین‌ها در دهه۸۰ تنها ۲۸درصد از هزینه‌های زندگی‌شان را صرف مسکن می‌کردند. از ابتدای دهه۹۰ این فاکتور، بزرگ و بزرگ‌تر شد. سطح متعارف «هزینه مسکن» در سبد خانوار براساس توصیه جهانی، حداکثر ۳۰درصد باید باشد. در غیر این‌صورت، «کیفیت زندگی» آسیب می‌بیند و رفاه کاهش پیدا می‌کند. 

    ?????? ?????...
    سوزن‏‏‌بان سیاستگذاری مسکن
    4 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    دولت برای دخالت در بازار مسکن بهانه‌‌‌های خاص خود را دارد؛ بهانه‌‌‌هایی مانند اینکه زمین کالای قابل تولید نیست و شباهتی به دیگر بازارها ندارد. در نتیجه نیاز است که دولت دخالت‌‌‌های به‌‌‌خصوصی در بازار زمین و مسکن داشته باشد. برخی بهانه‌‌‌های دیگر این است که بازار مسکن از معدود حوزه‌‌‌هایی است که حتی در همه کشورهای توسعه‌‌‌یافته، دولت‌‌‌ها به شکل‌‌‌های گسترده و متنوع از قبیل یارانه وام‌‌‌های رهنی، معافیت‌‌‌های مالیاتی وسیع، بیمه بازار وام‌‌‌های رهنی، تثبیت اجاره، قرعه‌‌‌کشی منازل ارزان برای اقشار کم‌‌‌درآمد، اجبار سازندگان تجاری برای فروش برخی واحدها به قیمت پایین و... در آن مداخله می‌‌‌کنند. در واقع پایه این استدلال‌ها این است که مسکن کالای خصوصی صرف نیست و با سایر کالاها فرق می‌کند. اما مرز باریک مداخله دولت در بازار مسکن چگونه تعیین می‌شود و به عبارت دیگر، سوزن‌‌‌بان سیاستگذاری مسکن چیست؟

    ?????? ?????...
    سقوط پلکانی وام مسکن
    4 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    سقوط مرتب سهم مسکن از تسهیلات بانکی طی نیمسال اول –در ادامه ریزش در سال‌های اخیر- از «ضعف پنهان» بانک‌ها در تامین مالی بخش مهم اقتصاد حکایت دارد. این سهم از ۷درصد سال گذشته به ۶درصد در ۴ماه اول امسال و ۵.۶درصد در ۶ماه تنزل کرده؛ سهم متعارف حداقل ۲۰درصد است. رکوردهای جدید نیز از ناکارآمدی وام خرید و نپرداختن وام تعمیرات ثبت شده است. بررسی‌ها از راز این سقوط نشان می‌دهد، منبع شارژ مسکن، خودش دشارژ شده و با «جریمه» هم برنمی‌گردد. بانکدارها سه راهکار پیشنهاد می‌کنند.

    ?????? ?????...
    استقبال مهندسان از تعویق انتخابات نظام مهندسی
    شنبه, مهر 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    وزارت راه و شهرسازی به دلایلی شامل تاخیر در دریافت استعلام داوطلبان، پرونده داشتن ۴۰۰ نفر از داوطلبان در شورای انتظامی و ایجاد فرصت برابر به همه افراد تصمیم گرفت انتخابات نظام مهندسی را سه ماه به تاخیر بیندازد که به رشد ۲۰ درصد تعداد ثبت نام کنندگان منجر شده و ۵۰۰ نفر جدید برای نام‌نویسی اقدام کرده‌اند. اگرچه برخی افراد تعویق انتخابات را غیرقانونی می‌دانند اما وزارت راه و شهرسازی با استناد به ماده ۶۴ آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی آن را قانونی می‌داند و می‌گوید تعلیق انتخابات در دوره نیکزاد و آخوندی نیز سابقه داشته است.

    ?????? ?????...
    پاداش‌تراکم به جای تراکم‌فروشی
    پنجشنبه, مهر 19, 1403 by روابط عمومی انجمن

    فساد در صدور جواز ساختمانی با تراکم‌فروشی، بدون آنکه «خواسته سازنده» سرکوب شود، می‌تواند یک‌بار برای همیشه پایان یابد. الگوی آمریکایی در تنظیم بازار جواز ساختمانی، «حق انتقال توسعه» نام دارد که تهدید «محدودیت ارتفاعی ساخت‌وساز» در محله‌هایی از شهر را به «فرصت پاداش تراکم» تبدیل می‌کند.

    ?????? ?????...
    ساختمانی‌ها در بن‌بست
    پنجشنبه, مهر 19, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سازندگان مسکن نه فقط در تهران که در همه مناطق شهری کشور، بین «نقطه‌جوش قیمت ساخت» و «انجماد معاملات خرید» متوقف شده‌اند. فعالان این بازار در نظرسنجی «شامخ» بخش مسکن و ساختمان، وضعیت تورم تولید در نیمه اول امسال را «بالا و هم‌سطح» التهاب هزینه‌های سال گذشته توصیف کردند. این روایت حاوی ۷پیام است که یکی از آنها، افت شدید «نبض فروش سازنده‌ها» نسبت به ۱۴۰۲ است. در عین حال، شرکت‌های ساختمانی انتظار دارند در نیمه دوم سال، وضعیت قرمز بازار با بهبود اوضاع تولید و فروش تغییر پیدا کند.

    ?????? ?????...
    سرنوشت قیمت مسکن
    سه شنبه, مهر 17, 1403 by روابط عمومی انجمن

    بازیگران و تماشاچی‌های بازار مسکن – معامله‌گران و افرادی که قدرت خرید ندارند- بعداز حداقل سه ماه ثبات ‌نسبی قیمت‌ها، درباره «اثر تنش‌های منطقه» پرسش دارند. برای پاسخ، دو کارنامه از «بروز ریسک تنش» در بازار مسکن را مورد بررسی قرار داده ایم؛ تجربه اول به سال‌های اواخر دهه۵۰ و طول دهه۶۰ مربوط می‌شود و رخداد دوم، «وقایع فروردین ۱۴۰۳» است. تنش منطقه، به‌صورت بالقوه، «تمایل به سرمایه‌گذاری ملکی» را کاهش می‌دهد و خط مسکن را از دلار جدا می‌کند. چشم‌انداز بازار ملک بر این اساس، با سه سناریو قابل پیش‌بینی است.

    ?????? ?????...
    یخ‌شکن معاملات مسکن
    يکشنبه, مهر 15, 1403 by روابط عمومی انجمن

    دو طرف بازار معاملات مسکن به نقطه‌ای رسیده‌اند که «پیش‌فروش و پیش‌خرید» را به رکود فعلی ترجیح می‌دهند؛ اما بازار مورد نیاز، با قانون مصوب۸۹، «قفل» شده است. قانون پیش‌فروش ساختمان، «۴مانع واقعی» و «۳تعهد ضروری» جلوی پیش‌فروشنده گذاشته است که هر دو دسته، این نوع معاملات را از رسمیت انداخته است. در غیاب مسیر رسمی پیش‌خرید، پیش‌فروش‌های غیررسمی ریسک‌های کهنه و جدید برای پیش‌خریداران ایجاد می‌کند. راه اصلاح قانون که تکلیف دولت چهاردهم است، حذف موانع و تسری تعهدات پیش‌فروشنده به همه معاملات مسکن است. پیش‌خرید امن بررسی شده است.

    ?????? ?????...
    رتبه بازدهی تولید مسکن
    يکشنبه, مهر 15, 1403 by روابط عمومی انجمن

    رتبه بازار سرمایه‌گذاری ساختمانی در «بازدهی سالانه» طی ۶سال گذشته، معمای «سقوط نبض تولید مسکن» را پاسخ می‌دهد. بررسی‌ها درباره پارادوکس «رشد قیمت» و «افت تولید» مسکن نشان می‌دهد نه تنها در تهران که در کشور، میانگین سالانه عایدی خانه‌سازی از عایدی خرید ملک کمتر شده است. برآیند سه نیروی تورمی هم‌جهت، عامل عقب‌ماندگی بازدهی ساخت مسکن است که یکی از آنها «تورم زمین» است. بازدهی متوسط ۴۳درصدی ساخت‌وساز در کشور –از سال ۹۷ تاکنون- فقط با سپرده‌گذاری بانکی قابل رقابت بود. رتبه‌ها برای تهران هم سنجش شده است.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون پیگیری های اداری

در دست اقدام

  
بایگانی اخبار
تورم مسکن: از خرداد «هفتاد درصدی» تا اسفند «هفت درصدی»
شنبه, ارديبهشت 13, 1393 by روابط عمومی انجمن انبوه سازان استان آ.ش

دنیای اقتصاد : 

گروه مسکن، فرید قدیری: بازار معاملات مسکن با پشت‌سر گذاشتن سالی که در آن دو موج متضاد به فاصله‌ای کوتاه، بر قیمت‌ها نازل شد، هم‌اکنون در «نقطه‌صفر» تورمی قرار گرفته و این ایستگاه جدید، حدس و گمان درباره مقصد بعدی قیمت‌مسکن در منحنی نرخ رشد را ساده‌تر کرده است.سال92 برای بازار ملک متفاوت از سال‌های قبل رقم خورد؛ در ربع اول پارسال، قیمت مسکن در تهران با شیب تندتری نسبت به خیز 50درصدی سال91، متورم شد و با 71درصد رشد در اردیبهشت‌، به بالاترین سطح یعنی 4میلیون و 300 هزار تومان به ازای هر مترمربع در خرداد رسید، اما در طول 9 ماه بعد از بهار92، نه‌تنها قیمت از نقطه‌اوج برگشت که شیب سقوط به گونه‌ای بود که جهش ابتدای سال را هم جبران کرد.
هم‌اکنون دگرگونی‌ گسترده قیمت‌‌ در بازار مسکن را هم افراد و هم آمار، تایید می‌کند و نشانه‌های غیرقابل انکاری از تغییر شرایط در این بازار به چشم می‌خورد.
آمار تازه استخراج‌شده از نرخ‌هایی که مشاوران‌املاک در طول سال92 آنها را در مبایعه‌نامه‌های مسکونی برای خریدار و فروشنده ثبت کرده‌اند، نشان می‌دهد: شتاب قیمت مسکن در تهران 64 واحد درصد در پایان سال کاهش پیدا کرده است طوری که نرخ رشد نقطه‌به‌نقطه – میزان افت‌وخیز قیمت مسکن در هر ماه از سال92 نسبت به ماه مشابه سال91 از 71درصد در اوایل92 به 7درصد در اسفند92 رسیده است.
قیمت هر مترمربع واحدمسکونی در تهران از 4 /2 میلیون در بهار91 به 2 /4 میلیون تومان در بهار92 رسید، درحالی که قیمت متری حدود 4 میلیون و 100 هزار تومانی اسفند92 حداکثر 200 هزار تومان بیشتر از اسفند91 بود که نشان‌دهنده همان سقوط شدید در نرخ‌رشد نقطه‌به‌نقطه ست.
در یک ماه اخیر نیز اگر چه آمار رسمی درباره نرخ رشد اعلام نشده، اما تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» حاکی است: قیمت آپارتمان‌هایی که طی فروردین93 در برخی مناطق تهران فروخته شده، تقریبا برابر بوده با نرخ‌های فروردین92. بنابراین با توجه به سطح فعلی قیمت مسکن، نرخ رشد نقطه‌به‌‌نقطه، از رقم 7درصد اسفند92 نیز پایین‌تر آمده و به مرز «‌صفر» رسیده است. این در حالی است که سطح فعلی در مقایسه با اسفند – نرخ رشد ماهانه- حدود پنج درصد کاهش یافته است.
این روند که بیانگر شیرجه منحنی نرخ رشد قیمت مسکن در تهران طی سال92 است، در مقایسه با نحوه رشد قیمت در سال91 گویای ظهور یک دوره جدید است.
در سال91 شتاب قیمت همواره درطول سال صعودی بود و 40واحد درصد در انتهای سال زیاد شد طوری که نرخ رشد نقطه‌به‌نقطه از 26درصد در فروردین91 به 67درصد در اسفندماه رسید.
اما در‌ حال‌حاضر اگرچه رشد 7درصدی قیمت در اسفند92 را باید به معنی «افزایش‌جزئی» دانست ولی چنانچه روند یکسال91 و یکسال92 نیز در منحنی لحاظ شود، مشخص می‌گردد: با تغییرات به وجود آمده در نرخ رشد نقطه‌به‌نقطه قیمت مسکن از حالت «دورقمی بالای 50درصد» در دست‌کم 10 ماه پیش، به حالت «تک‌رقمی زیر 10درصد» در یکی دو ماه اخیر، عملا التهاب قیمت‌ها فروکش کرده و شاید بتوان گفت دوره رشد‌منفی پیش‌روی بازار قرار گرفته است!
در سال 92، خریداران مسکن با قیمت‌های بیشتری نسبت به سال91 روبه‌رو بودند اما میزان این فاصله به‌تدریج تا پایان سال گذشته کم شد. 
امسال اما احتمال دارد با وقوع رشد‌ منفی، قیمت‌ها در هر ماه کمتر از نرخ‌های سال 92 شود. 
در دو فصل تابستان و پاییز سال 92، اگر چه قیمت مسکن در هر ماه بیشتر از ماه مشابه سال91 بود و در واقع نرخ‌ رشد نقطه‌به‌نقطه مثبت و در عین‌حال در حال کوچک‌شدن بود، اما در این 6ماه، قیمت به اندازه 5 /1 درصد در هر ماه نسبت به ماه قبل افت کرد طوری که در پایان آذر92، میانگین قیمت مسکن در تهران حدود 10درصد نسبت به ابتدای تیر92، ارزان‌تر شده بود.
به این ترتیب، احتمال می‌رود در سال جاری، نه‌تنها قیمت‌ها در هر ماه نسبت به ماه  قبل کمتر شود و رشد منفی ماهانه حاصل شود، بلکه حتی روند تغییرات قیمت نسبت به ماه‌های مشابه سال 92 (نقطه به نقطه) نیز کماکان کاهشی باشد. 
 رشد منفی ارزش‌واقعی آپارتمان 
فارغ از آمارهای فوق که به مقایسه ماه‌های مشابه سال‌های 91 و 92 پرداخت و تغییر سطح‌ قیمت‌ها را دقیق‌تر و بهتر از مقایسه‌های 12ماهه نشان داد، اکنون بررسی میانگین سالانه قیمت نیز تحول دیگری را در بازار ملک بازگو می‌کند.
در سال91 متوسط سالانه قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران –میانگین قیمت در 12ماه- با 50درصد افزایش به 3 میلیون تومان رسید که در مقایسه با تورم 5 /30درصدی در آن سال، ارزش‌واقعی ملک در پایتخت 5 /20 درصد زیاد شده بود. اما در سال92، عملا ارزش واقعی آپارتمان‌های پایتخت معادل 4 /1 درصد کم شد. 
میانگین یکساله قیمت مسکن در تهران در سال گذشته با 33درصد افزایش به مترمربعی 4 میلیون و 5 هزارتومان رسید درحالی که تورم یکساله در سال92 رقمی معادل 7 /34 درصد گزارش شده است. به این ترتیب، تجزیه و تحلیل تحولات قیمتی بازار مسکن در سال92 نشان می‌دهد: از یکسو شتاب رشد در هر ماه نسبت به ماه مشابه سال91 با کاهش شدید و 10 برابر کوچک شدن، به 7درصد در اسفند رسید و از سوی دیگر، میزان رشد سالانه نیز تاحدود زیادی مهار شده است.
به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، در سال گذشته میانگین قیمت متری آپارتمان در تهران یک میلیون تومان افزایش یافت. هر چند در سال91 نیز قیمت متری یک میلیون زیاد شد، اما 2 سال پیش متوسط نرخ‌ها از دو میلیون به سه میلیون رسید ولی سال گذشته از سه‌ میلیون به چهار میلیون رشد کرد.
کارنامه‌ای که «دنیای‌اقتصاد» از یک‌سال 92 بازارمسکن منتشر کرده، براساس ارقامی است که مرکز آمار پیش‌تر، برای 9 ماه اول سال و دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی هفته گذشته برای 3 ماه آخر سال92 اعلام کردند.
کارشناسان اقتصاد مسکن با رفتارشناسی بازار در دوره‌های گذشته و تایید بروز دوره جدید قیمت‌ها معتقدند: امسال به‌واسطه تحولات قیمت در اسفند92 و فروردین93، احتمال «رشد‌منفی» در قیمت زیاد است، بنابراین «گزینه‌ »رشد مثبت حداکثر به اندازه تورم» که پیش‌تر به عنوان محتمل‌ترین گزینه مطرح بود، نمی‌تواند در صدر احتمالات مورد بررسی قرار گیرد.