برنامه های عملیاتی کمیسیون پیگیری های اداری
بایگانی اخبار
آغاز پرداخت وام 50 میلیونی بافت فرسوده
شنبه, دي 06, 1393 by روابط عمومی انجمن
انتقاد مرکز پژوهش های مجلس از غیرواقعی بودن بودجه عمرانی
در این هفته مرکز پژوهشهای مجلس با اعلام اینکه بودجه ۴۷ هزار میلیارد تومانی عمرانی سال ۹۴ بسیار غیرواقعی است، اعلام کرد: دولت معمولا از طریق عدم تخصیص بخشی از بودجه عمرانی، کسری بودجه جاری را پوشش میدهد.
مرکز پژوهش های مجلس در تحلیلی درباره محل انجام سرمایه گذاریهای عمرانی نوشت: اصولا سرمایهگذاریهای عمرانی برای نگهداری و توسعه ظرفیتهای اقتصادی انجام میشوند.
در این تحلیل آمده است که اعتبارات سرمایهگذاریهای عمرانی(موسوم به تملک داراییهای سرمایهای) در لایحه بودجه سال 1394 با رقم 47.8هزار میلیارد تومان در مقایسه با قانون 1393(41.2 هزار میلیارد تومان) 16 درصد افزایش یافته است. با توجه به اینکه بنا بر پیشبینیها، اعتبارات عمرانی تخصیص داده شده تا پایان سال 1393 حدود 30 هزار میلیارد تومان خواهد بود و با در نظر گرفتن اینکه دولت با محدودیت جدی در منابع مواجه است، رقم 47.8 هزار میلیارد تومان ارائه شده در لایحه بسیار غیرواقعی به نظر میرسد.
در بخش دیگری از این تحلیل آمده است که با توجه به عملکرد اعتبارات عمرانی در بودجه سنوات گذشته و برای جلوگیری از عدم ایفای تعهدات دولت، توصیه میشود از تعریف و تصویب طرح عمرانی جدید به شدت پرهیز شود و نیز با توجه به اینکه محدودیتهای موجود، توزیع منابع بین همه طرحهای عمرانی عملا کارآیی منابع را به شدت کاهش خواهد داد، لذا باید سیاست دولت در سال گذشته مبنی بر تخصیص منابع به طرحهای اولویتدار و با پیشرفت فیزیکی بالا تداوم یابد. در میان طرحهای با اولویت طرحهایی که قرار بوده در سال 1393 خاتمه یابند، ولی این امر محقق نشده است، در اولویت بالاتری قرار داده شوند.
وزارت راه موظف به کوچکسازی مسکن شد
در هفته ای که گذشت، جزئیات ۳۹ برنامه عملیاتی وزارت راه و شهرسازی برای تحقق اقتصاد مقاومتی که در شورای اقتصاد تصویب گردید، منتشر شد.
شورای اقتصاد در جلسه مورخ 30 تیر 93 بهاستناد مفاد ماده (3) قانون برنامه و بودجه و در راستای اجرای سیاستهای کلی اقتصادی مقاومتی ابلاغی رهبر معظم انقلاب مورخ 29 بهمن 92، پیشنهاد مشترک وزارت راه و شهرسازی و معاونت برنامه ریزی در خصوص (برنامه اجرایی اقتصاد مقاومتی) مبانی و مستندات، اهداف، سیاستها و برنامههای عملیاتی وزارت راه و شهرسازی را تصویب کرد.
برخی از برنامههای عملیاتی اقتصاد مقاومتی وزارت راه و شهرسازی بهشرح زیر است؛
برنامههای متناظر با سیاست "استفاده از فناوریهای نوین ساختمانی با رویکرد کاهش شدت مصرف انرژی"
حمایت از ترویج استفاده از فناوریهای نوین ساختمان در کشور
نظارت عالیه بر نحوه صدور تأییدیهها و گواهیهای فنی صادرشده جهت محصولات صنعتی سازی شده و فناوری نوین ساختمان با رویکرد ایجاد بانک اطلاعاتی و نرمافزارهای آن
نظارت بر تولید محصولات و مصالح نوین ساختمانی
تعریف استانداردهای مصرف انرژی در ساختمانها و تعیین رده انرژی
کاهش شدت مصرف انرژی با استفاده از سبکسازی و مصالح کمانرژیتر
برنامه های متناظر با سیاست "تأکید بر رعایت مقررات ملی ساختمان و تدوین و اجرای ضوابط معماری و شهرسازی بهمنظور کاهش شدت مصرف انرژی"
گسترش آموزش و ترویج مقررات ملی ساختمان و استفاده از مصالح استاندارد و نوین ساختمانی
گسترش نظارت عالیه بر کلیه ساختوسازها در جهت حصول اطمینان از رعایت مقررات ملی ساختمان
استفاده از ظرفیت بیمه کیفیت ساختمان
حمایت از کوچکسازی و اصلاح الگوی مصرف مسکن
ایجاد انطباق و هماهنگی میان شرایط اقلیمی و رعایت الگوی معماری و شهرسازی
تاکید آخوندی بر تعامل پژوهشی وزارت راه و دانشگاه تهران
در این هفته وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام آمادگی برای همکاری بیشتر با دانشگاه تهران در زمینه فعالیتهای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی گفت: این همکاری در حوزههای مختلف میتواند ایجاد شود.
عباس آخوندی ضمن اعلام آمادگی برای همکاری بیشتر با دانشگاه تهران در زمینه فعالیتهای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی گفت: این همکاری در حوزههای مختلفی میتواند ایجاد شود.
وی با اشاره به حوزهها و زمینههای این همکاری، خاطرنشان کرد: حوزههای اجتماعی، حمل و نقل، مهندسی، معماری و شهرسازی از جمله حوزههایی هستند که وزارت راه و شهرسازی و دانشگاه تهران میتوانند با یکدیگر همکاری داشته باشند.
رشد ۱۰۰ درصد اعتبارات راهداری
در هفته ای که گذشت، وزیر راه و شهرسازی با اشاره به رشد ۱۰۰ درصد اعتبارات راهداری از اختصاص ۲۵۰۰ میلیارد تومان به این بخش در ۹ ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: امسال ۱۵ هزار راهدار در جادههای کشور خدماترسانی میکنند
عباس آخوندی با بیان اینکه خودم را همواره یک راهدار میدانم، اظهار کرد: 200 هزار کیلومتر انواع راه در کشور داریم که 33 هزار کیلومتر آن راه شریانی است.
وی با بیان اینکه 75 درصد ترافیک جادهای مربوط به راههای شریانی است، تصریح کرد: با وجود تنگنای مالی سالانه حدود 7 هزار میلیارد تومان برای نگهداری راههای کشور هزینه میشود.
آخوندی با بیان اینکه سال گذشته 9 هزار دستگاه ماشینآلات راهداری در جادههای کشور فعال بودند، یادآور شد: سال گذشته 1200 گروه راهداری و امسال 1400 گروه راهداری به مردم ارائه خدمات می دهند.
آغاز پرداخت وام 50 میلیونی بافت فرسوده
در هفته اخیر مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: بانک مرکزی بخشنامه پرداخت وامهای نوسازی و ودیعه مسکن بافتهای فرسوده را ابلاغ کرد.
محمدسعید ایزدی گفت: بر اساس این بخشنامه 22 بانک موظف شدند این تسهیلات را پرداخت کنند
وی گفت: بر اساس بخشنامه بانک مرکزی وام بازسازی بافتهای فرسوده در کلانشهرها 50 میلیون تومان و ودیعه مسکن نیز 20 میلیون تومان است.
ایزدی گفت: مبلغ وام نوسازی در شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت نیز 40 میلیون تومان و وام ودیعه در این شهرها 15 میلیون تومان است.
جزییات برنامه دولت برای تامین مسکن کمدرآمدها
در هفته ای که پشت سر گذاشتیم، معاون وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن و ساختمان گفت: بخش گستردهای از طرح جامع روی تامین مسکن کم درآمدها متمرکز است، یعنی اقشاری که مسکن مهر هم شامل حالشان نشده و امکان سپرده گذاری برایشان وجود ندارد ، وظیفه دولت است که به خانه دار شدن این گروه ها کمک کند.
حامد مظاهریان، درباره طرح جامع مسکن اظهار کرد: در حقیقت به دنبال طرحهای راهبردی و ساختاری هستیم و طرح جامع یک چهره نمایی از طرح مسکن است که دورنمایی را تا افق 1405 مشخص می کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بخش گستردهای از طرح جامع روی تامین مسکن کم درآمدها متمرکز است، گفت: یعنی دهکهای یک و دو و تا حدودی سه و چهار کسانی هستند که طرح مسکن مهر هم شامل حالشان نشده است.
وی افزود: یعنی طرح جامع مسکن برای برخی از دهکهای سه و چهار و گروهی که جزو مستضعفین جامعه هستند در نظر گرفته شده چرا که امکان دریافت وام هم برای این اقشار وجود ندارد ، در واقع امکان سپرده گذاری ندارند و وظیفه دولت هاست که در همه جای دنیا به این گروه ها کمک کنند.
مظاهریان با بیان اینکه در هفت برنامه جزیی تر دولت تامین مسکن این گروهها را مدنظر دارد تصریح کرد: به دنبال راه حل نهایی هستیم.
تاکید ترکان بر بازبینی در مجری ذی صلاح
در هفته اول دی ماه رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به کاهش 35 درصدی صدور پروانه ساختمانی، گفت: باید برای تعیین مجری ذی صلاح در شناسنامه فنی ملکی تصمیم گیری جدیدی شود.
اکبر ترکان با اشاره به وضعیت ساختمان سازی در کشور، گفت: در 6 ماهه ابتدای امسال نسبت به سال گذشته صدور پروانه ساختمانی 35 درصد کاهش یافت.
وی در خصوص ضمانت اجرای درست شناسنامه فنی ملکی در ساختمان ها، اظهار داشت: وظیفه تهیه و تنظیم شناسنامه فنی ملکی با مجری ذی صلاح است اما با توجه به اینکه مجری ذی صلاح در همه جا تصمیم گیری نشده باید دوباره تصمیم گیری جدیدی در این خصوص انجام گیرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیان اینکه مشکلات کنونی ما در بخش مهندسی در سطوح عالی و تکنولوژی های برجسته نیست، گفت: مشکلات فعلی ما در سطح مقدماتی است بنابراین باید مشکلات پایین دستی را حل کنیم تا به بحث های بالاتر و مراتب عالی و پیچیده مهندسی برسیم.
وام 80 میلیونی مسکن معطل شورای پول و اعتبار
در هفته جاری مدیر عامل بانک مسکن گفت: اگر شورای پول و اعتبار به موقع بررسی لازم درباره صندوق پس انداز مسکن را به اتمام برساند به زودی می توان در مورد آن تصمیم گیری کرد.
بعد از نامه وزارت راه و شهرسازی به بانک مرکزی برای راه اندازی صندوق پس انداز مسکن به منظور تامین حدود 50 درصد هزینه متقاضیان خرید خانه و در پی آن نامه مشترک آخوندی -وزیر راه و شهرسازی- سیف-رییس کل بانک مرکزی به رییس جمهور بالاخره مدتی است که این طرح در دستورکار شورای پول و اعتبار و بررسی های کارشناسی قرار گرفته است.
به گفته مدیرعامل بانک مسکن وقتی که قرار باشد تسهیلات با سررسید 12 ساله بالا پرداخت شود، اما سپرده ها عموما کوتاه مدت و حدود یک ساله هستند، موجب عدم انطباق زمانی و ایجاد کسریهایی در منابع خواهد شد.
بت شکن تاکید کرد که باید منابع از طریق سپرده مشتریان، کمکهای دولت و بازپرداخت تسهیلات ارائه شده تامین شود که در این حالت به نظر می رسد اگر سقف وام اعطایی بین 60 تا 80 میلیون تومان تعیین شود برای اعطای 150 هزار فقره وام حدود 2000 هزار میلیارد ریال کسری وجود داشته باشد که تامین مالی آن باید مورد توجه قرار گیرد.
با توجه به اظهارات رییس کل بانک مرکزی مبنی بر پیشبینی زمان برای قطعی شدن تشکیل صندوق پس انداز مسکن انتظار می رفت که تا پایان مهرماه و حداکثرآبان نتیجه نهایی در این رابطه اعلام شود اما اکنون با اتمام آذر ماه هنوز در مورد تاخیر ایجاد شده و عدم تصمیم گیری شورای پول و اعتبار که می تواند تکلیف این طرح را روشن کند شفاف سازی لازم انجام نشده است.
افزایش قیمت برخی از مصالح ساختمانی
در هفتههای اخیر نرخ برخی از مصالح ساختمانی با افزایش قیمت مواجه شده است که این موضوع نگرانی بابت رکود بیشتر بازار مسکن را افزایش میدهد.
در هفتههای اخیر برخی از عوامل موثر در قیمت ساخت مسکن با وجود ادامه رکود در این بازار با افزایش قیمت مواجه شده است؛ بطوری که در تعدادی از شهرها تا چند برابر قیمت قبلی خرید و فروش میشود. در واقع مصالح ساختمانی که به عنوان اصلیترین مواد اولیه در ساخت و ساز به شمار میرود از عوامل موثر بر قیمت تمام شده مسکن است که هرگونه تغییر قیمتی در آن میتواند هزینه ساخت مسکن را افزایش دهد.
براین اساس، نرخ مصالح ساختمانی که از ابتدای امسال تاکنون تغییر قیمت زیادی را نداشت در هفتههای اخیر با افزایش در برخی از اقلام مواجه شده است که ادامه این روند، ساخت و ساز را با رکود بیشتری مواجه خواهد کرد این در حالی است که ساخت و سازهای مسکن در دوسال گذشته با کاهش بیش از 50 درصد مواجه شده است.
سهم 45 درصدی مسکن در هزینه خانوارهای شهری
در هفته جاری انتشار گزارشی نشان داد که در حالی 45 درصد هزینههای غیر خوراکی خانوارهای شهری را مسکن در بر میگیرد که بیش از 21 درصد آنها مستاجر بوده و نتواستهاند مالک خانه باشند.
در حالی متوسط هزینه سالانه هر خانوار شهری در سال گذشته حدود 20 میلیون و 598 هزار تومان بوده و نسبت به سال 1391 حدود 25.4 درصد افزایش یافته که 73.3 درصد از آن را هزینه های غیر خوراکی تشکیل می دهد.
این در حالی است که 45 درصد یعنی بخش اعظم هزینههای غیر خوراکی خانوارهای شهری در بخش مسکن قرار دارد.
با این حال آمار مرکز آمار نشان می دهد که در سال گذشته از بین کل جمعیت شهری کشور 64.2 درصد مالک مسکن بودهاند که این رقم نسبت به سال 1391 چهار درصد کاهش دارد.
اما در سال گذشته حدود چهار درصد به مستاجران اضافه شده و از 21.7 درصدی که 1391 در سال دارای خانههای رهنی و اجارهای بودهاند به 25.9 درصد در سال 1392 رسیده اند.