برنامه های عملیاتی کمیسیون پیگیری های اداری
بایگانی اخبار
اثرات افزایش نرخ تراکم بر فعالیت انبوه سازان
چهارشنبه, ارديبهشت 17, 1393 by روابط عمومی انجمن
با مطرح شدن نرخ جديد قيمت تراكم ساخت از سوی شورای شهر استان ها در بازار مسکن، انتقاد برخی فعالان در حوزه ساخت و ساز برانگیخته شد که این منتقدان معتقدند افزایش نرخ تراکم نوساناتی را در قیمت مسکن و روند فعالیت انبوه سازان به همراه دارد.
اما در این میان برخی از کارشناسان مربوطه معتقدند: افزايش هزينه تراكم ساخت بعد از چهارسال ثبات، یک امر طبیعی است و محرک قیمت مسکن تلقی نمی شود .
در این میان «صما» نظر چند تن از روسای انجمن انبوه سازان کشور را جویا شد که شرح آن بدین ترتیب است.
افزایش نرخ تراکم به رکود بازار مسکن دامن می زند
رییس انجمن انبوه سازان استان آذربایجان غربی افزایش نرخ تراکم در هر متر مربع در ارومیه را حدود 25 درصد اعلام کرد و افزود: این افزایش نرخ تراکم در ساخت و ساز، به رکود بازار مسکن دامن می زند.
رحیم اسکندری با اشاره به افزایش نرخ تراکم از سوی شهرداری گفت: علاوه بر این موضوع، عوامل دیگری هم در رکود بازار مسکن و نیز مضاعف کردن قیمت تمام شده مسکن اثر می گذارد.
وی در این راستا افزود: افزایش نرخ بیمه ها که در سال های گذشته برای 1500 متر زمین حدود 7 میلیون تومان بود، اما امسال همان ابعاد زمین به حدود 30 میلیون تومان افزایش پیدا کرده که این روند صعودی ازیک سو و نیز هزینه پروانه ساخت از سویی دیگر منجر به افزایش قیمت تمام شده می شود.
رئیس انجمن انبوه سازان استان آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت قدرت خرید مردم در بازار مسکن خاطرنشان کرد: این افزایش قیمت ها در حوزه ساخت و ساز، باعث بالا بردن قیمت مسکن و کاهش قدرت خرید مردم می شود.
اسکندری در پایان گفت : وقتی بازار مسکن از رونق می افتد ضرر و زیان به دو قشر خریدار و فروشنده آسیب می رساند و خریدار با کمبود هزینه برای خرید مسکن و نیز فروشنده با راکد ماندن سرمایه خود، در آشفتگی های بازار ضرر می کنند.
تعیین نرخ تراکم شهرداری ها سلیقه ای است
همچنین رییس انجمن انبوه سازان استان لرستان در خصوص افزایش نرخ تراکم در ساخت و ساز از سوی شهرداری ها گفت: این امر از سوی شهرداری ها سلیقه ای اعمال می شود و در همه استان ها و نیز منطقه ها متفاوت است و این افزایش به متراژ خانه ها و مکان پروژه ها بستگی دارد.
احسان اسدی با اظهار تاسف در خصوص کارکرد شهرداری ها افزود: مناسبات شهرداری ها کاملا شفاف نیست و آنها خود را در امور مربوط به ساخت مسکن سهیم نمی دانند و با اعمال افزایش قیمت در نرخ های تراکم موجب بی انگیزگی در انبوه ساز در امر ساخت مسکن می شوند.
وی گفت: افزایش نرخ تراکم، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی و افزایش نرخ بیمه موجب رکود بازار مسکن شده است و انبوه سازان تا زمان روشن شدن بازار مسکن، فعالیت خود را محدود کرده اند و این امر موجب فاصله عرضه و تقاضا در بازار مسکن شده است.