مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی»برنامه های عملیاتی
اخبار و رویدادها
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی

الف – کمیته آمار و اطلاعات

این کمیته با نگاه آماری و در قالب اطلاعات مفید و ارزنده جهت شناخت بازار مسکن اقدام به استخراج مطالب و شاخصهای آماری نموده و در قالب اطلاعات مفید برای انبوه سازان نسبت به آنالیز و بررسی و تحلیل اطلاعات و آمار گردآوری شده اقدام خواهد نمود.

1 – شاخص های آمار استخراجی در ارتباط با مسکن

1-1- تعداد واحدهای مسکونی مورد استفاده

1-2- تعداد واحدهای مسکونی خالی از سکنه

1-3- تعداد واحدهای مسکونی موجود در کشور

1-4- سهم  مسکن از ثروت خانوارها

1-5- سهم مسکن در سبد هزینه خانواده

1-6- سهم مسکن در محاسبه شاخص تورم

1-7- سهم مسکن در اشتغال

1-8- سهم مسکن در بخش خصوصی اقتصاد

1-9- رشد متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی در سال های گذشته

1-10- رشد متوسط قیمت یک متر مربع زمین  واحد مسکونی در سال های گذشته

1-11- رشد متوسط قیمت اجاره یک واحد 100 متری مسکونی در سال های گذشته

1-12- تعداد پروانه های صادره برای واحدهای مسکونی

1-13- میزان سرمایه گذاریهای بخش خصوصی در مسکن

2- اطلاعات ارزنده جهت بررسی بازار مسکن

2-1 – تفاوت ساختار سرمایه گذاری در دو بخش دارایی های مالی و مسکن

2-2- دسته بندی خریداران مسکن و تحلیل رفتاری آنها در بازار مسکن

2-3- پنج اپیزود بازار مسکن

2-4- تاریخچه سیکل های رونق و رکود مسکن

2-5- نکات آموزنده از بررسی تاریخچه سیکل های رونق و رکود

2-6-عوامل تاثیر گذار بر جهش قیمت مسکن

2-7- روند شماتیک تحولات بازار مسکن و شکل گیری و تخلیه حباب

2-8- بازدهی اقتصادی اجاره مسکن

2-9- تحلیل های نادرست در رابطه با بازار مسکن

2-10 – استراتژی های بلند مدت برای بازار مسکن

2-11- بررسی سهم انبوه سازان در تولید مسکن کشور

2-12- بررسی میزان عرضه و تقاضای مسکن در سالهای آینده

2-13- پیش بینی تحولات بازار مسکن در سالهای 1393-1394

 

ب – کمیته بررسی و مطالعات فنی

این کمیته با شعار مندرج در متن پروانه عضویت انجمن انبوه سازان استان مبنی بر اعتلای کمی و کیفی صنعت ساختمان در امر انبوه سازی مسکن همچنین با اعتقاد به این باور که « مسکن برای آینده» است اهداف وبرنامه های کاری زیر را با اولویت بندی بعدی در دستور کار قرار خواهد داد . در بررسی هر یک از تکنولوژی ها و فنآوریها موضوعاتی از قبیل روشهای جاری در سطح کشور ، روشهای اجرایی در سایر کشورها ، معایب و  محاسن روشهای مختلف ، توجیه اقتصادی و بررسی نتایج و پیشنهادات ، مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت . نتایج حاصله از مطالعات نیز به اعضای انجمن اطلاع رسانی خواهد شد

1 – ساخت مسکن ایمن و آرام

1-1- عایق بندی صوتی و حرارتی و میعان

1-2- نور

1-3- اشرافیت

1-4- دسترسی در پارکینگ و مشاعات

1-5- مشکلات زندگی در مجتمع

2- دوام برای حفظ سرمایه های ملی

2-1- مصالح مصرفی در سیستم سازه ای

2-2-روشهای اجرای اسکلت اعم از فونداسیون ، تیر و ستون و سقف

2-3- نما سازی

2-4- سبک سازی

2-5- نازک کاری داخلی و تاسیسات

2-6- تجهیزات و ماشین آلات

3 – حفظ محیط زیست و صرفه جوئی در انرژی

3-1- عایق بندی حرارتی ( دیوارپوش ها ، سقف ، پنجره ، درزها )

3-2- ایزولاسیون

3-3- معماری سبز ( پاسیو ، پشت بام ، طبقات )

3-4-جلوگیری از رشد میکرو ارگانیسم ها

3-5- هوشمند سازی ( تاسیسات برقی ، مکانیکی ، تهویه )

4 – بکارگیری IT در مراحل مختلف ساخت و بهره برداری

4-1- تجارت و مدیریت اطلاعات

4-2- طراحی یارانه ای و تصویر سازی

4-3- برنامه های کاربردی مهندسی ساختمان

4-4- برآورد هزینه به کمک یارانه

4-5- برنامه ریزی و زمان بندی پروژه

4-6 – مدیریت تسهیلات به کمک یارانه

5 – پیش ساخته سازی و نانو فن آوری

5-1- ساختمان مدوله

5-2- معیار و استانداردها

5-3 – عناصر ساختمانی

5-4- اتصالات عناصر پیش ساخته

5- 5-  تولید ، حمل و نصب قطعات پیش ساخته

5-6- نانو شیشه ها

5-7- نانو پوششها

5-8- نانو عایق ها

5-9- فن آوری نانو و بتن

5-10- فن آوری نانو و مواد پایه سیمانی

5-11- فن آوری نانو و فلزات

5-12- نانو فن آوری و تاسیسات

5-13- سطوح ضد باکتری و میکروب کش

5-14- نانو فن آوری ، انرژی و پایداری زیست محیطی

5-15- پارچه ها و غشاهای نانو بنیان

5-16- تصفیه کننده های نانو

5-17- فن آوری نانو و چوب

5-18-مصالح خود ترمیم شونده

5-19- مواد هوشمند و حس گرهای نانو بنیان

ج – کمیته صدور خدمات فنی و مهندسی

این کمیته ضمن بررسی جایگاه صدور خدمات فنی و مهندسی کشور در بخش مسکن در گذشته و حال و ارائه تصویری روشن از این موضوع اهداف کاری زیر را دنبال نموده و پس از بررسی ها و تحقیقات انجام گرفته در هر بخش ، آن را در اختیار اعضای محترم انجمن قرار خواهد داد .

1 – بررسی وضعیت صادرات خدمات فنی و مهندسی در بخش مسکن در گذشته و حال .

2 – شناسایی و بررسی امکان ورود به بازار ساخت و ساز مسکن در بازارهای منطقه ای و فرا منطقه ای وچگونگی نفوذ به این

      بازارها .

3 – تحلیل و آنالیز و آسیب شناسی چند مورد از پروژه های مسکن اجرا شده در خارج از کشور توسط سازندگان داخلی .

4 – آشنا سازی شرکتها از توان یکدیگر در یک تعامل و همکاری سازنده به منظور حضور قوی در بازارهای منطقه ای و فرا منطقه ای

     و بهره جستن از تجربیات تشکلها و شرکتهای فعال موجود در این حوزه .

5 – آشنایی شرکتها و افراد حقیقی از چگونگی برگزاری مناقصات و بررسی موانع و چالشهای ورود به بازارهای هدف.

 

  
بایگانی اخبار
پنج دلیل عدم موفقیت نظام مهندسی
سه شنبه, مرداد 21, 1393 by روابط عمومی انجمن

نظام‌مهندسی ساختمان هم یکی از تشکل‌هایی است که در سال 1374 قانون آن به تصویب رسید تا اولاً کیفیت ساخت‌وساز را ارتقاء دهد و دوما بر اعضای خودش که همان مهندسان هستند، نظارت کند و ازاین‌رو قانون مذکور ، نظام‌مهندسی و کنترل ساختمان نام گرفت. واقعیت این است که این سازمان از بدو تأسیس تاکنون نتوانسته به اهداف تعیین‌شده دست یابد و حتی در برخی مواقع اقداماتی صورت گرفته که چندان با مسئولیت حرفه‌ای که دارد، سازگار نبوده است. در این شماره به بررسی هفت دلیل که به اعتقاد برخی از منتقدین نظام‌مهندسی ساختمان نتوانسته به اهداف مشخص‌شده در چارچوب قانون دست یابد، پرداخته ایم.

فاصله از وظایف صنفی

نخستین دلیلی که می‌توان برای خارج شدن نظام‌مهندسی از اصول و آرمان‌های مشخص‌شده عنوان کرد این است که رفته‌رفته از چارچوب صنفی در حال فاصله گرفتن است. بدین معنی که بسیاری از اعضای هیئت‌مدیره استان‌ها از آن به‌عنوان اهرمی برای رسیدن به‌مراتب بالا استفاده می‌کنند و فراموش می‌کنند که چرا از طرف مهندسان انتخاب شده‌اند. البته اینکه برخی سعی دررسیدن به مدارج بالاتر داشته باشند، غیرمنطقی نیست اما مشکل این است که برخی به همین خاطر از وظایف صنفی خود فاصله بگیرند. برخی دیگر از اعضای هیئت‌مدیره استان‌ها نه به خاطر جایگاه ارزشمند نظام‌مهندسی در تعالی صنعت ساختمان بلکه صرفاً به خاطر اینکه نماینده تشکلی خاص باشند و از حقوق آنها دفاع کنند، در هیئت‌مدیره‌ها جا باز کرده‌اند. در بسیاری مواقع تنها تشکلی که در نظام‌مهندسی استان‌ها نماینده ندارد، مهندسان هستند. نظام‌مهندسیدر سال‌های متمادی همواره سعی در کسب عنوان مرکزیت تشکل‌های ساختمانی داشته و از جایگاه خود برای سلطه بر تشکل‌های دیگر استفاده کرده‌ و همین امر باعث ایجاد نوعی دل‌زدگی در میان تشکل‌های بی‌شمار صنعت ساختمان شده است چراکه نظام‌مهندسی با وجود اینکه وظایف فراوانی را عهده‌دار است، همچنان سعی می‌کند  برای سایر تشکل‌ها هم تعیین تکلیف کند. نمونه این موضوع را در مورد پیمانکاران و انبوه‌سازان شاهد بوده‌ایم. جالب‌تر اینکه همواره در زمان‌هایی که حوادث ناگوار به وقوع می‌پیوندد و سراغ هر کدامشان که می‌روی عنوان می‌کنند «ما زورمان به کسی نمی‌رسد» درحالی‌که نظام‌مهندسی آنقدر قدرت دارد که همین حالا هم برخی از وزرای کابینه دولت یازدهم در آن عضو هستند .

شهرداری را بهانه کردن

بسیاری از کسانی که عضو هیئت‌مدیره نظام‌مهندسی استان‌ها هستند و در ادبیات مصاحبه‌هایشان از شهرداری‌ها به‌عنوان نهاد‌هایی که تن به اجرای قانون نمی‌دهند، یاد می‌کنند.  هیچ عقل سلیمی نمی‌پذیرد که همه‌چیز زیر سر شهرداری است و نظام‌مهندسی بی‌تقصیر است.  پس همیشه شهرداری را بهانه نکنید. برخی خودشان زمانی شهردار مناطق و نواحی یا از مدیران میانی شهرداری بوده‌اند و باید از این عزیزان پرسید که چرا در آن زمان تمایلی به اجرای قانون نظام‌مهندسی نداشتید؟ بی‌شک همین افراد اگر قرار باشد که فردا در مجموعه شهرداری قرار گیرند، باز هم دنبال اجرای قانون نظام‌مهندسی نیستند، همچنان که همین امروز از موضع شهرداری‌ها دفاع نمی‌کنند.

پول بدون خدمت

مثل معروفی وجود دارد که می‌گوید «هراندازه پول بدهید، آش می‌خورید» اما ظاهراً نظام‌مهندسی این قانون نانوشته را نقض می‌کند. مگر نه این است که اگر برای انتخاب ناظر و حق‌الزحمه نظارت از طرف مالک به‌حساب نظام‌مهندسی پول واریز می‌شود،پس باید به همان میزان خدمت‌رسانی صورت بگیرد. چرا در زمان انجام پروژه‌ها نمی‌توان مهندسان را پیدا کرد؟ در بسیاری مواقع که این موضوع را با نظام‌مهندسی ساختمان استان‌ها در میان می‌گذاریم عنوان می‌کنند که حق‌الزحمه مهندسان این اجازه را به مهندسان ناظر نمی‌دهد.  نباید حق‌الزحمه را دستاویز این کار غیر حرفه‌ای قرارداد. اگر واقعاً با این میزان دستمزد باید وضعیت نظارت‌ها این‌گونه باشد که مالک دربه‌در دنبال ناظر بگردد که انصاف حکم می‌کند این نظارت را فعلاً تا مشخص شدن نتیجه قطعی متوقف کنید. شاید فرجی بشود و مسئولان بالاتر با دیدن این وضعیت فکری به حال این وضعیت ناهنجار کنند. قطعاً وقتی شما می‌گویید با این وضع حق‌الزحمه نظارت بهتر از این نمی‌شود، مهندس هم این موضوع را بهترین فرصت می‌داند و این موضوع را دستاویز انجام ندادن کار نظارت حتی حداقلی خودش می‌کند. موضوع دیگر به خود نظام‌مهندسی بر می‌گردد. اگر واقعاً قرار است که بخشی از حق‌الزحمه ناظر که توسط مالک پرداخت می‌شود به‌حساب نظام‌مهندسی برود، قطعاً نظام‌مهندسی در رابطه با مهندس ناظر وظیفه دارد اما متأسفانه این کار از طرف اغلب نظام‌مهندسی‌ها صورت نمی‌گیرد تا جایی که مهندس ناظر حتی به خودش اجازه می‌دهد شخص دیگری را به‌جای خودش سر پروژه بفرستد.

برگه فروشی گسترده

دلیل مهم دیگری که باعث شده برخی  نسبت به عملکرد مجموعه نظام‌مهندسی با شک و تردید بنگرند، این است که عزمی برای مبارزه با فساد تاکنون در اکثر استان‌ها وجود نداشته و برخی شرکت‌های حقوقی که برای خدمت‌رسانی بهتر تأسیس شده‌اند، با جمع‌کردن ظرفیت مهندسان برای خودشان امپراتوری در صنعت ساختمان ایجاد کرده و کم‌ترین خدمت را ارائه می‌کنند. مدت‌هاست که این شرکت‌ها صنعت ساختمان را قرق کرده‌اند اما نظام‌مهندسی ساختمان استان‌ها جلوی این وضعیت نابه هنجار نمی‌ایستند. این موضوع که دیگر مربوط به رابطه مالی ناظر و مالک و کارشکنی شهرداری نیست. برگه فروشی جریان فاسد آشکاری است که تقریباً تمام اعضای هیئت‌مدیره استان‌ها از آن باخبرند. . این‌همه صحبت از اخلاق حرفه‌ای می‌شود اما ظاهراً اخلاق فقط مال کسانی است که دستشان از همه‌جا کوتاه است. اگر مدیری این‌چنین وضعیتی را ببیند و یقین حاصل کند و درعین‌حال صحبتی از آن به میان نیاورد، خیانت به تمام مردم  است. پر واضح است که نهادی مانند شهرداری‌ها وقتی این‌چنین وضعیتی را در نظام‌مهندسی‌ها می‌بیند به‌راحتی به خودش اجازه می‌دهد، هیچ تفاهم‌نامه‌ای را نپذیرد. آقایان عزیز نظام‌مهندسی حتی مراقب رفتار شهرداری‌ها هم باشید و بی‌قانونی‌ها را افشا کنید نه اینکه در برابر زیرمجموعه‌های خودش هم سکوت نماید.

تبعیض درونی

متأسفانه سهم خواهی نظام‌مهندسی تا جایی پیش رفته که حتی برخی از رشته‌هایی که بر اساس نص صریح قانون باید از طرف نظام‌مهندسی به کار گمارده شود، مورد تبعیض واقع می‌شوند. مگر نه این است که نقشه‌برداران، معماران، شهرسازان و مهندسان تأسیسات هم جزو همین قانون نظام‌مهندسی و کنترل ساختمان هستند پس چرا به‌صورت سلیقه‌ای اعمال‌نظر می‌شود. اگر کیفیت ساختمان برای شما مدنظر است و شناسنامه فنی را لازم می‌دانید نخستین کار این است که رشته‌های کلیدی موثر در کیفیت ساختمان را به رسمیت بشناسید. قطعاً وقتی نظام‌مهندسی‌ها بین اعضای خودشان تبعیض قائل می‌شوند، برخی نهاد‌ها هم این موضوع را امری عادی می‌دانند و همان رفتار را با نظام‌مهندسی‌ها خواهند داشت. بنابراین هر جا که نیاز باشد به قانون تمکین نموده و هر جا که صلاح بدانند از قانون عبور می‌کنند.