مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی»برنامه های عملیاتی
اخبار و رویدادها
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی

الف – کمیته آمار و اطلاعات

این کمیته با نگاه آماری و در قالب اطلاعات مفید و ارزنده جهت شناخت بازار مسکن اقدام به استخراج مطالب و شاخصهای آماری نموده و در قالب اطلاعات مفید برای انبوه سازان نسبت به آنالیز و بررسی و تحلیل اطلاعات و آمار گردآوری شده اقدام خواهد نمود.

1 – شاخص های آمار استخراجی در ارتباط با مسکن

1-1- تعداد واحدهای مسکونی مورد استفاده

1-2- تعداد واحدهای مسکونی خالی از سکنه

1-3- تعداد واحدهای مسکونی موجود در کشور

1-4- سهم  مسکن از ثروت خانوارها

1-5- سهم مسکن در سبد هزینه خانواده

1-6- سهم مسکن در محاسبه شاخص تورم

1-7- سهم مسکن در اشتغال

1-8- سهم مسکن در بخش خصوصی اقتصاد

1-9- رشد متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی در سال های گذشته

1-10- رشد متوسط قیمت یک متر مربع زمین  واحد مسکونی در سال های گذشته

1-11- رشد متوسط قیمت اجاره یک واحد 100 متری مسکونی در سال های گذشته

1-12- تعداد پروانه های صادره برای واحدهای مسکونی

1-13- میزان سرمایه گذاریهای بخش خصوصی در مسکن

2- اطلاعات ارزنده جهت بررسی بازار مسکن

2-1 – تفاوت ساختار سرمایه گذاری در دو بخش دارایی های مالی و مسکن

2-2- دسته بندی خریداران مسکن و تحلیل رفتاری آنها در بازار مسکن

2-3- پنج اپیزود بازار مسکن

2-4- تاریخچه سیکل های رونق و رکود مسکن

2-5- نکات آموزنده از بررسی تاریخچه سیکل های رونق و رکود

2-6-عوامل تاثیر گذار بر جهش قیمت مسکن

2-7- روند شماتیک تحولات بازار مسکن و شکل گیری و تخلیه حباب

2-8- بازدهی اقتصادی اجاره مسکن

2-9- تحلیل های نادرست در رابطه با بازار مسکن

2-10 – استراتژی های بلند مدت برای بازار مسکن

2-11- بررسی سهم انبوه سازان در تولید مسکن کشور

2-12- بررسی میزان عرضه و تقاضای مسکن در سالهای آینده

2-13- پیش بینی تحولات بازار مسکن در سالهای 1393-1394

 

ب – کمیته بررسی و مطالعات فنی

این کمیته با شعار مندرج در متن پروانه عضویت انجمن انبوه سازان استان مبنی بر اعتلای کمی و کیفی صنعت ساختمان در امر انبوه سازی مسکن همچنین با اعتقاد به این باور که « مسکن برای آینده» است اهداف وبرنامه های کاری زیر را با اولویت بندی بعدی در دستور کار قرار خواهد داد . در بررسی هر یک از تکنولوژی ها و فنآوریها موضوعاتی از قبیل روشهای جاری در سطح کشور ، روشهای اجرایی در سایر کشورها ، معایب و  محاسن روشهای مختلف ، توجیه اقتصادی و بررسی نتایج و پیشنهادات ، مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت . نتایج حاصله از مطالعات نیز به اعضای انجمن اطلاع رسانی خواهد شد

1 – ساخت مسکن ایمن و آرام

1-1- عایق بندی صوتی و حرارتی و میعان

1-2- نور

1-3- اشرافیت

1-4- دسترسی در پارکینگ و مشاعات

1-5- مشکلات زندگی در مجتمع

2- دوام برای حفظ سرمایه های ملی

2-1- مصالح مصرفی در سیستم سازه ای

2-2-روشهای اجرای اسکلت اعم از فونداسیون ، تیر و ستون و سقف

2-3- نما سازی

2-4- سبک سازی

2-5- نازک کاری داخلی و تاسیسات

2-6- تجهیزات و ماشین آلات

3 – حفظ محیط زیست و صرفه جوئی در انرژی

3-1- عایق بندی حرارتی ( دیوارپوش ها ، سقف ، پنجره ، درزها )

3-2- ایزولاسیون

3-3- معماری سبز ( پاسیو ، پشت بام ، طبقات )

3-4-جلوگیری از رشد میکرو ارگانیسم ها

3-5- هوشمند سازی ( تاسیسات برقی ، مکانیکی ، تهویه )

4 – بکارگیری IT در مراحل مختلف ساخت و بهره برداری

4-1- تجارت و مدیریت اطلاعات

4-2- طراحی یارانه ای و تصویر سازی

4-3- برنامه های کاربردی مهندسی ساختمان

4-4- برآورد هزینه به کمک یارانه

4-5- برنامه ریزی و زمان بندی پروژه

4-6 – مدیریت تسهیلات به کمک یارانه

5 – پیش ساخته سازی و نانو فن آوری

5-1- ساختمان مدوله

5-2- معیار و استانداردها

5-3 – عناصر ساختمانی

5-4- اتصالات عناصر پیش ساخته

5- 5-  تولید ، حمل و نصب قطعات پیش ساخته

5-6- نانو شیشه ها

5-7- نانو پوششها

5-8- نانو عایق ها

5-9- فن آوری نانو و بتن

5-10- فن آوری نانو و مواد پایه سیمانی

5-11- فن آوری نانو و فلزات

5-12- نانو فن آوری و تاسیسات

5-13- سطوح ضد باکتری و میکروب کش

5-14- نانو فن آوری ، انرژی و پایداری زیست محیطی

5-15- پارچه ها و غشاهای نانو بنیان

5-16- تصفیه کننده های نانو

5-17- فن آوری نانو و چوب

5-18-مصالح خود ترمیم شونده

5-19- مواد هوشمند و حس گرهای نانو بنیان

ج – کمیته صدور خدمات فنی و مهندسی

این کمیته ضمن بررسی جایگاه صدور خدمات فنی و مهندسی کشور در بخش مسکن در گذشته و حال و ارائه تصویری روشن از این موضوع اهداف کاری زیر را دنبال نموده و پس از بررسی ها و تحقیقات انجام گرفته در هر بخش ، آن را در اختیار اعضای محترم انجمن قرار خواهد داد .

1 – بررسی وضعیت صادرات خدمات فنی و مهندسی در بخش مسکن در گذشته و حال .

2 – شناسایی و بررسی امکان ورود به بازار ساخت و ساز مسکن در بازارهای منطقه ای و فرا منطقه ای وچگونگی نفوذ به این

      بازارها .

3 – تحلیل و آنالیز و آسیب شناسی چند مورد از پروژه های مسکن اجرا شده در خارج از کشور توسط سازندگان داخلی .

4 – آشنا سازی شرکتها از توان یکدیگر در یک تعامل و همکاری سازنده به منظور حضور قوی در بازارهای منطقه ای و فرا منطقه ای

     و بهره جستن از تجربیات تشکلها و شرکتهای فعال موجود در این حوزه .

5 – آشنایی شرکتها و افراد حقیقی از چگونگی برگزاری مناقصات و بررسی موانع و چالشهای ورود به بازارهای هدف.

 

  
بایگانی اخبار
کارنامه مردود وام ساخت
شنبه, شهريور 01, 1393 by روابط عمومی انجمن
بانك‌‌مركزي با انتشار اطلاعات جديد از روند سرمايه‌گذاري‌هاي ساختماني در كل‌كشور، در تشریح اين شاخص اعلام كرد: در 9 ماه اول سال92 رقمي معادل 58 هزار و 500 ميليارد تومان سرمايه‌گذاري در ساخت‌وسازهاي مسكوني و غيرمسكوني توسط انبوه‌سازان و بسازوبفروش‌ها در كشور انجام شده است.
 
هرچند در گزارش بانك‌مركزي، ارقام سرمايه‌گذاري صورت گرفته در ساخت‌وساز، بدون تفكيك تسهيلات بانكي و آورده نقدي فعالان ساختماني، به‌صورت كلي محاسبه و اعلام شده اما گزارش رسمي ديگري كه تيرماه امسال توسط مديران بانكي و البته مقامات وزارت راه‌‌وشهرسازي در همايش سياست‌هاي پولي مطرح شد حكايت از آن دارد كه در سال 92 مجموعه نظام بانكي حدود 27هزار و 500 ميليارد تومان به بخش مسكن تسهيلات پرداخت كرده كه از اين رقم، 24هزار ميليارد تومان آن نصيب سمت عرضه شده و در ساخت‌وسازها به مصرف رسيده و سهم ناچيزي در حد 14درصد كل تسهيلات، يعني معادل 3 هزار و 500 ميليارد تومان، در قالب وام‌خريد به سمت تقاضا داده شده است.
 
به اين ترتيب با فرض اينكه ميزان سرمايه‌گذاري‌هاي ساختماني در فصل آخر سال 92 از عملكرد پاييز بيشتر نباشد –هرچند بانك‌مركزي گزارش 9ماهه داده اما آمار پروانه‌هاي ساختماني سال گذشته نشان مي‌دهد ساخت‌وسازهاي زمستان پارسال از پاييز كمتر بوده است- در اين صورت مي‌توان برآورد كرد كه در یک سال 92 حدود 77هزار ميليارد تومان در ساخت‌وساز‌هاي كل كشور سرمايه‌گذاري شده است که با احتساب اين حجم سرمايه‌گذاري و همچنين تسهيلات پرداختي بانك‌ها مشخص مي‌شود: در سال گذشته با هدايت 86درصد كل تسهيلات بخش مسكن به سمت عرضه، 31درصد منابع مالي مورد نياز ساخت‌‌وساز از محل اعتبارات بانكي تامين و هزينه شده است. هر چند در برخي از فصول سال، سهم وام‌ بانك‌ها از سرمايه‌گذاري‌هاي ساختماني تا 40درصد هم رسيده است. تامين مالي يك‌سوم از كل سرمايه‌گذاري‌هاي ساختماني بخش‌خصوصي توسط بانك‌ها طي سال‌هاي اخير آن هم در شرايطي كه ممنوعيت پرداخت وام خريد مسكن در اين سال‌ها، سركوب قدرت مالي سمت تقاضا در مقايسه با رشد قيمت‌ها و تورم عمومي را به همراه داشت، باعث شده حجم عرضه آپارتمان‌ جديد به‌صورت مصنوعي از ميزان نياز بازار مسكن فراتر رود و حالت مازاد يا اشباع عرضه را تداعی كند. در حالی که مشروط به تامین مالی تقاضا، چه بسا عرضه کنونی ناچیز هم باشد.
 
مطابق گزارش بانك‌مركزي، در 9 ماه اول سال92 از 58هزار و 500 ميليارد تومان سرمايه‌گذاري در بخش ساختمان، حدود 43هزار ميليارد تومان آن كه معادل 73درصد كل سرمايه‌گذاري‌ها مي‌شود، در حوزه تكميل ساختمان‌هاي مسكوني نيمه‌كاره صرف شده است. در دو سال گذشته، بسازوبفروش‌ها بخش زيادي از سرمايه خود را به جاي هزينه در احداث ساختمان‌هاي جديد، صرف تكميل پروژه‌‌هاي نيمه‌كاره‌ سال‌هاي قبل كردند. تمركز سازنده‌ها بر تكميل نيمه‌كاره‌ها در نيمه اول پارسال، 55درصد كل سرمايه‌گذاري صورت گرفته در بخش ساختمان را صرف تكميل كرد اما در 9ماه سال92، اين تمايل باز هم بيشتر شد طوري‌كه 73درصد كل سرمايه‌گذاري‌هاي ساختماني در اين مدت براي تكميل هزينه شد. تحت‌تاثير گرايش سرمايه‌ها به حوزه تكميل ساختمان‌ها، در 9 ماه اول سال گذشته 641 هزار واحدمسكوني جديد تازه‌ساز در كل كشور توسط انبوه‌سازان تكميل و روانه بازار فروش شد. در استان تهران نيز طي همين مدت 186 هزار واحدمسكوني جديد به موجودي مسكن اين منطقه اضافه شد كه حداقل 100هزار واحد سهم شهر تهران بوده است. بررسي‌هاي جمعيتي از سوي دفتر برنامه‌ريزي و اقتصاد مسكن وزارت راه‌و‌شهرسازي نشان مي‌دهد: حجم تقاضاي جديد در بازار مسكن كل‌كشور و شهر تهران با توجه به نرخ ازدواج‌ها به ترتيب 700هزار و 120هزار واحدمسكوني در سال است. مقايسه ميزان عرضه جديد صورت گرفته در سال92 و نياز جديد سالانه بيانگر سبقت ميزان عرضه است. طبق گزارش بانك‌مركزي، در استان تهران تعداد آپارتمان‌هاي تازه‌ساز عرضه‌شده به بازار از 102 هزار واحدمسكوني در سال90 به 186هزار واحدمسكوني در سال92 افزايش پيدا كرده است. هر چند افزايش عرضه حتي بيش‌از نرخ تقاضاي جديد، مي‌تواند به كار بازار بيايد و پاسخ تقاضاي انباشت سال‌هاي قبل را پوشش دهد اما ركود حاكم بر معاملات مسكن از يكسو و رشد 33درصدي قيمت مسكن در سال92 حكايت از بي‌اثر بودن افزايش عرضه‌هاي صورت گرفته دارد. در 9 ماه اول سال گذشته، حجم آپارتمان‌هاي جديد قابل مصرف –تكميل‌شده‌ها- در بازار مسكن كشور و تهران به ترتيب 19درصد و 6درصد افزايش پيدا كرد. كارشناسان اقتصاد مسكن درباره علت عدم تاثير مثبت تشديد عرضه بر بازار مسكن معتقدند: نبود قدرت خريد مسكن در سمت تقاضا باعث شده به‌رغم وجود نياز مسكن اما حجم تقاضاي موثر به مراتب كمتر از عرضه‌هاي جديد باشد. در نتيجه اين اتفاق، بخشي از واحدهاي مسكوني نوساز هم‌اكنون بدون‌مصرف و خالي از سكنه رها شده و بازدهي ده‌ها هزار ميليارد تومان سرمايه‌گذاري نظام بانكي و بخش‌خصوصي را معطل گذاشته است. آمار بانك‌مركزي درباره روند سرمايه‌گذاري‌هاي ساختماني در تهران نشان مي‌دهد: در 9 ماه اول امسال بيش‌از 15 هزار و 800 ميليارد تومان در ساخت‌وسازهاي اين استان سرمايه‌گذاري شده كه همچون كل كشور، 75درصد كل سرمايه‌گذاري‌ها در حوزه تكميل ساختمان‌هاي نيمه‌كاره بوده است. هفته گذشته مشاور مالي وزير راه‌وشهرسازي با انتقاد از تخصيص يكطرفه تسهيلات بانكي به ساخت‌وساز اعلام كرد: خودداري بانك‌ها از پرداخت تسهيلات خريد مسكن در سال‌هاي اخير باعث شده تعداد خانه‌‌هاي خالي به عنوان املاكي كه بانك‌ها تامين‌كننده منابع مالي ساخت آنها بوده‌اند، در شهرها افزايش پيدا كند و در نتيجه بدهي معوق وام‌گيرنده‌ها به سيستم بانكي به علت فروش نرفتن واحدها افزايش يابد. سال گذشته از هر 10 نفر خریدار مسکن یک نفر موفق شد تسهیلات خرید دریافت کند به طوری که 90 هزار فقره وام خرید بین یک میلیون خریدار تقسیم شد.
 
 
سود نجومي سرمايه‌گذاران
 
به گزارش «دنياي‌اقتصاد»، حبس سرمايه‌اي كه در اثر ساخت‌وساز و فروش نرفتن آپارتمان‌ها طي يك مدت مشخص اتفاق مي‌افتد اگر چه براي بازار مسكن و اقتصاد ملي تبعات دارد اما براي سرمايه‌گذاران سودده مي‌تواند باشد.
 
در بخش‌هايي از گزارش بانك‌مركزي درباره روند سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در صنعت ساختمان آمده است: در 9 ماه اول سال گذشته، در كل كشور، قيمت زمين‌ خريداري‌شده توسط بسازوبفروش‌ها براي پروژه‌هاي جديد 50درصد افزايش داشته اما ارزش زمين در پروژه‌هايي كه چند سال قبل ساخت آنها آغاز شده بود و در سال گذشته عمليات تكميل آنها ادامه پيدا كرد، 78درصد رشد كرده است. در تهران نيز قيمت زمين‌ براي ساخت‌‌وسازهاي جديد در سال92 معادل 100درصد نسبت به سال91 افزايش پيدا كرد اما ارزش زمين‌ ساختمان‌هاي نيمه‌كاره در مقايسه با سال91 با رشد 184درصدي همراه شد. اين دو آمار كه بيانگر شتاب گرفتن رشد قيمت زمين و ساختمان در درازمدت است، نشان مي‌دهد: افزايش عرضه بدون مصرف، عملا براي سرمايه‌گذاران ساختماني زيان به حساب نمي‌آيد بلكه در نبود قدرت خريد از سوي تقاضاي‌موثر، حجم سرمايه‌گذاري‌هاي انجام شده، در طول زمان، سود چندبرابري براي سازنده‌ها به همراه دارد.