مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»امور حقوقی و حل اختلاف»برنامه های عملیاتی
اخبار و رویدادها
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون امور حقوقی و حل اختلاف

در دست اقدام ...

  
بایگانی اخبار
کد مطلب : 63  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 9186   |   تاریخ درج: چهارشنبه, ارديبهشت 17, 1393   |   ساعت: 12:00 ق.ظ   |   منبع / نویسنده مطلب: روابط عمومی انجمن

 

افزایش وام مسکن و رویای خانه دار شدن

به گفته معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی وام 35 میلیون تومانی خرید مسکن باید افزایش بیابد.


ه گفته معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی وام 35 میلیون تومانی خرید مسکن باید افزایش بیابد، زیرا این میزان تسهیلات به طور میانگین در سطح کشور 25 درصد نیاز را تامین می کند و در تهران نیز تنها 12 درصد قیمت مسکن را پوشش می دهد که این موضع قابل قبول نیست.
این سخنان حامد مظاهریان در حالی مطرح می شود که پیش از این نیز تعدادی از کارشناسان و صاحبنظران بر ضرورت افزایش میزان تسهیلات مسکن تاکید کرده بودند.
اما در اینجا این سوال مطرح است که افزایش تسهیلات مسکن تا چه اندازه می تواند به رشد قدرت خرید مردم کمک کند و وزارت راه و شهرسازی چه راهکاری یا تضمینی برای جلوگیری از صعود قیمت مسکن پس از افزایش میزان تسهیلات دارد؟
در این میان برخی از کارشناسان معتقدند که افزایش تسهیلات تاثیر اندکی در رشد قیمت یا رکود و رونق بازار مسکن دارد و در واقع علت اصلی رشد نرخ مسکن، کمبود آن و عدم ساخت و ساز است. این گروه از صاحبنظران بر این باورند در شرایطی که حدود یک میلیون و 200 هزار کمبود انباشته مسکن از قبل وجود دارد و روند ساخت و ساز در کشور نیز بسیار کند شده است، محرک هایی مانند افزایش تسهیلات به تنهایی در رونق بازار مسکن تاثیرگذار نخواهد بود و در این میان نیاز به محرک های دیگری نیز وجود دارد.
پرواضح است که 35 میلیون تومان تسهیلات مسکن به هیچ وجه رقم چشمگیری نیست و درصد بسیار اندکی از قیمت خانه را شامل می شود.
در بسیاری از کشورهای دنیا بانک ها 90 درصد قیمت مسکن را وام می دهند و متقاضیان تنها 10 درصد آورده شخصی دارند، اما متاسفانه در کشور ما چنین رویه ای وجود ندارد و تامین بخش عمده ای از قیمت مسکن بر دوش متقاضیان است.
در حالی که برخی از صاحبنظران بر این باورند که باید در شهرهایی مانند تهران میزان وام بین 50 تا 100 میلیون تومان باشد و در سایر شهرها نیز رقمی میان 35 تا 50 میلیون تومان را به خود اختصاص دهد، اما برخی دیگر از کارشناسان این موضوع را مطرح می کنند که برای افزایش تسهیلات باید توانایی بانک ها و منابع داخلی نیز مورد ارزیابی قرار بگیرد.
این موضوع از آن جهت مطرح است که بانک ها توان لازم را برای اختصاص این حجم از تسهیلات ندارند و از سوی دیگر قیمت مسکن نیز از تعادل لازم برخوردار نیست و ممکن است به دلیل کمبود مسکن، افزایش رقم وام، رشد قیمت را نیز رقم بزند.
در عین حال این اعتقاد نیز در میان برخی دیگر از صاحبنظران وجود دارد که رشد میزان تسهیلات می تواند رونق را به بازار مسکن بازگرداند و در شرایطی که این بازار را از رکود خارج خواهد کرد، در افزایش قدرت خرید مردم نیز موثر خواهد بود.
در مجموع شواهد و قرائن حاکی از آن است که ظرف دو ماه گذشته قیمت مسکن به دلیل نبود تعادل میان عرضه و تقاضا و کمرنگ شدن ساخت و ساز رشد کرده است و اگر واقعا سیاست وزارت راه و شهرسازی متمرکز بر خانه دار شدن مردم است، باید تناسبی میان میزان تسهیلات بانکی و قیمت مسکن ایجاد کند زیرا تنها روزنه امید قشر متوسط و ضعیف جامعه برای صاحب خانه شدن استفاده از همین وام های بانکی است و در صورتی که تسهیلات مسکن با سنجیدن تمام جوانب و شرایط افزایش نیابد، این آرزو برای افراد بسیاری از جامعه دست نیافتنی خواهد شد.

Share نسخه مخصوص چاپ