مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»امور حقوقی و حل اختلاف»برنامه های عملیاتی
اخبار و رویدادها
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون امور حقوقی و حل اختلاف

در دست اقدام ...

  
بایگانی اخبار
کد مطلب : 86  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 6708   |   تاریخ درج: شنبه, ارديبهشت 27, 1393   |   ساعت: 10:50 ق.ظ   |   منبع / نویسنده مطلب: روابط عمومی انجمن

 

پرونده مشکلات مسکن مهر چه زمانی بسته می شود؟

از همان نخستین روزهای آغاز به کار دولت تدبیر و امید زمزمه های انتقاد از طرح مسکن مهر و ضرورت توقف آن از زبان مسئولان شنیده می شد. در این میان وزیر راه و شهرسازی که ایرادات اساسی را به طرح مسکن مهر وارد می داند، در ماههای اخیر همواره تاکید کرده که دولت یازدهم قصد ادامه این طرح را ندارد.


به نقل از صما عباس آخوندی در یکی از آخرین اظهارنظرهای خود گفته که پرونده مسکن مهر در پایان سال 94 بسته خواهد شد و وزارت راه و شهرسازی در حال تدوین برنامه ای برای اختصاص اعتباری جهت تکمیل این پروژه در بودجه سال 94 است.
اما سخنان وزیر راه و شهرسازی این سوال را به ذهن متبادر می کند که آیا با بسته شدن پرونده مسکن مهر، پرونده مشکلات چالش های این طرح نیز بسته خواهد شد؟ آیا در پایان سال 94 صاحبان مسکن مهر می توانند از مشکلات ریز و درشتی که با آن دست به گریبانند، رهایی یابند؟ قطعا پاسخ این سوالات منفی است زیرا مسکن مهر همانند کودکی است که برای رشد و نمو به حمایت و پشتیبانی نیازمند است؛ البته این کودک طبیعی و سالم نیست و از همین رو نه تنها دولت فعلی بلکه دولت های بعدی نیز باید هزینه هایی را برای بهبود نسبی این کودک انجام دهند.
به اعتقاد کارشناسان طرح مسکن مهر با مشکلات عدیده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مواجه است که این معضلات به طور عمده گریبانگیر صاحبان این واحدها شده است. در حال حاضر یکی از چالش های اصلی افراد ساکن در واحدهای مسکن مهر، مشکل تاسیسات زیربنایی و روبنایی است، ساختمان ها معایب و ایرادات اساسی دارند و از همه مهم تر زیرساخت های لازم اعم از واحدهای آموزشی، بهداشتی، تفریحی و امکانات حمل و نقل در آن پیش بینی نشده است. این در حالی است که به گفته صاحبنظران در بسیاری از استانها ضوابط شهرسازی در احداث واحدهای مسکن مهر رعایت نشده و امکانات شهری حتی به طور نسبی در کنار این واحدها تعبیه نشده است.
اما در بسیاری از واحدهای مسکن مهر افرادی با سطح درآمدی و فرهنگی خاص اسکان داده شده اند و به باور کارشناسان اگر این افراد در سطح جامعه توزیع شده بودند، بسیار بهتر از تمرکز آنها در یک منطقه بود. همین موضوع نگرانی هایی را از جهت تبعات اجتماعی و فرهنگی این طرح ایجاد می کند؛ پیامدهایی که حتی احتمال دارد ظرف 20 تا 30 سال آینده نیز بروز کند و بنابراین نه فقط دولت یازدهم بلکه تا پنج دولت بعدی را نیز گرفتار خواهد کرد.
این روزها صحبت از جایگزینی مسکن مهر با طرح هایی مانند مسکن اجتماعی و حمایتی است و ظاهرا دولت قصد دارد با بستن پرونده مسکن مهر، اجرای این طرح ها را در دستور کار خود قرار دهد. اما پرواضح است با توجه به کمبود و مشکلات مسکن مهر، دولت ناچار است برای فراهم آوردن امکانات و رفاه حداقلی ساکنان مشکل آب، برق و گاز این واحدها را برطرف کند و به فکر ایجاد زیرساختهایی مانند مدرسه، درمانگاه، پارک، مسجد، مراکز خرید، حمل و نقل مناسب و... باشد.
زیرا در غیر این صورت پرونده مشکلات و معضلات مسکن مهر و به ویژه ساکنان آن به این زودی ها بسته نخواهد شد.

Share نسخه مخصوص چاپ